Alexan ja Charlien pennut s. 22.08.2010

 

Pennut lentäneet pesästä. Pennuille avattu omat sivut

 

Pentueen vanhemmat

aleksa3.jpg

champion_slavjan_charlston350.jpg

      e. FI MVA JMV-08 Backseat Drivers Alexis "Alexa"       i. FI MVA EE MVA Slavjan Charlston "Charlie"
                          silmät OK ja polvet 0/0                    Silmät OK ja polvet 0/0
Lonkat A/A

Painotaulukko

 Paino    Konsta 
 Taavi 
 Kaapo 
 Cara
 1 vrk 185 g 180 g 160 g 180 g
 2 vrk 190 g 185 g 160 g 185 g
 3 vrk 205 g 200 g 175 g 205 g
 4 vrk 240 g 225 g 205 g 230 g
 5 vrk 260 g 265 g 220 g 260 g
 6 vrk 285 g 300 g 245 g 295 g
 1 vk 310 g 335 g 285 g 335 g
 2 vk 490 g 520 g 470 g 530 g
 3 vk 630 g 710 g 600 g 730 g
 4 vk 805 g 850 g 710 g 895 g
 5 vk 1000 g 1000 g 880 g 1040 g
 6 vk 1280 g 1200 g 1090 g 1190 g
 7 vk 1520 g 1420 g 1260 g 1390 g
 8 vk 1700 g 1560 g 1400 g 1500 g

 


Pentupäiväkirja


Pentujen nimistä

Pennut saivat viralliset nimensä eri puolilla maailmaa sijaitsevien saarten mukaan.

Peu Baw Kodiak "Konsta" Kodiakinsaari sijaitsee Alaskan etelärannikolla. Se on erityisen tunnettu karhuistaan, sillä se on ruskeakarhun suurimman alalajin kodiakinkarhun asuinpaikka.

Peu Baw Kerguelen "Taavi" Kerguelen saaristo sijaitsee Intian valtamerellä. Saari on erittäin tuulinen ja viileä, eikä sillä ole vakinaista asutusta.

Peu Baw Kiritimati "Kaapo" Kiritimati on maailman suurin atolli. Saarta kutsutaan joskus myös Joulusaareksi. Se on osa Kiribatia Tyynellä valtamerellä.

Peu Baw Kefalonia "Cara" Kefalonia sijaitsee Kreikan länsiosassa. Saari on tunnettu valekarettikilpikonnapopulaatiostaan.

(Lähde: Wikipedia)

17.10

Tänään lähtee Cara pesästä. Pakkasimme Kaapon ja Caran boxiin ja nappasimme myös Tildan mukaamme ja ajelimme kohtia Nokiaa ja Caran uutta kotia. Saimme näin  myös samalla tutustua Caran uuteen kotiin. Lisää kuvia Caran omalla sivulla

 

caran_pentupakkaus.jpg

Tässä Caran pentupakkaus

 

 

 

Kaapo_ja_Cara.jpg

Kaapo ja Cara 8 viikkoa

 

16.10

Teija ja Mara hakivat Konstan uuteen kotiin Vantaalle. Illalla Teija lähetti viestin, ja kertoi että pitkä automatka oli mennyt pääsääntöisesti nukkuessa. Kotona parsonrusselinterrieri Neo ei päästänyt pientä silmistään ja ne jo nukkuivat vierekkäin :)

 

Konsta_Mara_ja_Teija.jpg Konstan_pentupakkaus.jpg
Maran sylissä Konsta ja Teijan sylissä Ebba          Konstan pentupakkaus

 

 

15.10

Tarulta tuli ihanan pitkä viesti Taavin ensimmäisestä yöstä uudessa kodissa. Reippaasti oli illalla leikkinyt leluillaan häntä vispoen, olipa hieman maistanut tietsikan johtoakin. Heillä taitaa olla paremman makuiset johdot koska eivät täällä ole kelvanneet pentusille :D

Illlalla ja yöllä Taavi oli itkeskellyt pari kertaa mutta rauhoittui silittelyillä. Yöllä oli tehnyt pisut hienosti paperille ja aamulla upeasti ulos. Yöllä se oli siirtynyt Tarun vaatteiden päälle nukkumaan, eli haki selvästi turvaa ihmisestä ja on ottanut Tarun omakseen.

14.10

Ensimmäinen pentusista lensi pesästä

Taru ja Nico tulivat hakemaan omaa pentua Taavia kotiin Raumalle. Ensin oli ohjelmassa konetyöt, pesu, föönaus ja sitten trimmaus. Näin Taru sai perehtyä oman villkoiransa turkin hoitoon alusta loppuun. Sitten Taavi sai vielä hetken levätä ja leikkiä sisarusten kanssa ennen kotimatkalle lähtöä.

 

viimeiset_leikit_ennen_lahtoa.jpg Taavi_ja_pentupakk.jpg
Viimeiset leikit Taavin kanssa ennen lähtöä Taavi ja pentupakkaus

 

Myöhemmin illalla Raumalta tuli kuulumisia, turvallisesti oli päästy perille. Onnea Taavi uuteen kotiin Tarun ja Nicon hellässä hoivassa.

 

 

 

Ilalla tulivat Sanna ja Taija katsomaan pentusia. Sannalle syttyi hirveä pentukuume :)

 

Sanna_ja_pennut.jpg Sanna_ja_Taija.jpg

11.-17.10

Pennut ovat parhaimillaan, ne liikkuvat jo ketterästi ja leikkivät kovasti niin toistensa kuin perheen muidenkin koirien kanssa. Niiden mielipaikka on ruokahuoneen pöydän alla. Pöydässä on kivat  jalat  joiden alle sopivat mukavasti pienet pennut mutteivat isot :). Niinpä ne härnäävätkin Tildaa ja Napsua ja juoksevat piiloon pöydän alle. Pennuilla on tapana vetää Napsua hännästä, Napsu nauttii silminnähden pentujen seurasta ja antaa niiden tehdä itsellen vaikka mitä.

Tilda taasen vaanii pentusia ja silloin kun ne eivät ole varuillaan tekee se semmoisia "hyökkäyksiä" niiden kimppuun ja säikkyttelee niitä että ne kirkuu ääneen.

Pennut syövät hyvin ja nukkuvat yönsä jo yhtäsoittoa rauhallisesti.

Pennuilla on käynyt vieraita ja ne tervehtivät uusia ihmisiä reippaasti, kaikkia naurattaa niiden alati huiskivat hännät.  Hilkka kennel Nefers tuli katsomaan Charlien pentuja. Oli mukava saada myös toisenkin  mielipide pennuista. Sillä omasta mielestä ne tietenkin ovat maailman kauneimpia. Hilkka on kasvattanut villakoiria jo vuosia ja häneltä olen saanut  paljon kullanarvoista tietoa kasvatuksesta. Alexan ja Charlien pentueeseen Hilkka oli oikein tyytyväinen, hän kehui pentujen rakennetta, luonnetta ja turkin laatua sekä väriä.

10.10

Pennut 7 viikkoa

Minulla on syyslomaa koko viikko ja saankin nauttia pentusten viimeisestä viikosta ennen luovutusta.

8.10

Ulkoilua

 

Ulkoilua.jpg ulkona.jpg

 

 

7.10

Pakkasin pennut kahteen kuljetusboxiin ja matkasimme Keuruun eläinklinikalle. Siellä pennuille tehtiin terveystarkastus ja sirutus. Kaikki 3 poikaa seisoivat jämäkästi paikoillaan kun lääkäri tutki ja kuunteli heidät. Cara tyttönen sen sijaan höselsi niin ettei kuuntelusta meinannut tulla mitään. Sen käytöksestä  tulikin mieleen ihan meidän ADHD-tapaus Ebba, sekään ei malta koskaan rauhoittua paikoilleen :) Sirutuskin sujui hyvin vaikkakin nämä meidän pikku mussut ovat niin pieniä, vain Taavi vinkaisi hieman kun siru asetettiin, muut olivat hiirenhiljaa. Pennut käyttäytyivät muutenkin huisin reippaasti , pienet hännät huiskivat taukoamatta. 

Automatkatkin sujuivat oikein mallikkaasti koko joukolta. Alexa äiti otti pesueensa hellään hoiviinsa palattuamme reissusta.

 

lhdss_elinlkrille.jpg

Harmaassa boxissa Taavi ja Konsta ja punaisessa Kaapo ja Cara

 

 

5.10

Veinkin pennut jo tänään vähän lyhyemmälle autoajelulle. Laitoin ne kaikki samaan kuljetusboxiin. Heitimme ensin Manun lukion vanhempainiltaan, jossa hän piti oppilaan puheenvuoron uusien lukiolaisten vanhemmille. Tällä välin lähdin pentujen kanssa käväisemään työpaikallani vanhainkodissa. Tällä viikolla vietämme valtakunnallista vanhusten viikkoa. Olemme järjestäneet kaikenlaista mukavaa puuhaa vanhuksille, ja tämä minun ja pentujen vierailu sopi oikein mainiosti ohjelmaan. Vanhukset ja omaiset luulivat vallan pentuja pehmoleluiksi, niin hillitysti ne olivat minun ja muiden hoitajien sylissä. Kyllä kaikki ihmettelivät miten näin pienillä villakoirilla on niin upea turkki. Naureskelivat että ihan kuin niitä olisi kiharrettu kun niillä on niin sievät laineet etuhiuksissa. Ensin pentuja jännitti kaikki huomio, mutta pian ne rohkeasti katselivat ympärilleen pienet hännät huiskien. Palattuamme Alexa mamma otti katraansa innoissaan vastaan.

4.10

Torstaina pentusilla on edessä jännittävä päivä. Tilasin tänään niille pentutarkastus- ja sirutusajan. Samalla pentuset pääsevät ajelemaan autolla ensimmäistä kertaa.

3.10

Pennut 6 viikkoa

Konsta ja Taavi ovat saaneet painotaulukossa Caran kiinni. Kaapo vielä pitää perää :) Pentuset syövät hyvin ja ovat reippaita. Ne käyvät jo kovasti leikkimässä aitauksensa ulkopuolella talon toisten koirien kanssa. Tilda ja Ebba eniten leikittävät niitä mutta kyllä Napsu-tätikin käy niitä välillä moikkaamassa. Ihmekumma leluistakaan ei ole niin suurta kilpailua, vaikkakin Ebba on kovin kateellinen leluistaan. Nyt se sievästi katselee vierestä kun pikkupentuset leikkivät niillä.

 

 

 

6_viikkoa.jpg

6 viikkoiset pennut

Vasemmalta Cara, Konsta, Kaapo ja Taavi

Allu_ja_pennut.jpg Cara_Kaapo_ja_Konsta.jpg

 

 

 

Kaapo_tassu_pystyssajpg

 

 

2.10

Karita tuli katsomaan omaa pentustaan Caraa. Cara pestiin ja konetettiin, näin Karita sai oppitunnin villakoiran turkinhoitoon. Cara käyttäytyy kauniisti hoitotilanteessa. Karita toi mukanaan Yoda koiran makuualustan ja rasun missä on Yodan hajua. Ne pantiin pentusten pesään ja näin Cara tottuu jo Yodan tuoksuun valmiiksi kunnes he tapaavat kahden viikon päästä. Samalla Karita sai kotiin viemiseksi rasun ja pehmolelun joissa on Caran tuoksua Yodaa varten.

 

karita_ja_cara.jpg

 

 

 

 

 

Karita ja Cara

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

29.9

Tänään on tapahtunut muutos, nyt on Tilda saanut ihan vapaasti käydä leikkimässä pentusten kanssa ilman  Alexan väliintuloa. Tilda on aivan innoissaan uusista leikkikavereista.

 

Tilda_ja_pennut.jpg

 

28.9

Tähän mennessä Alexa on ollut hurjan tarkka pennuistaan. Se ei ole ennen päästänyt talon muita koiria pentuhuoneeseen. Auta armias jos joku niistä käy huoneessa niin oitis tämä "hellapoliisi" syöksyy pentujen ja vierailijan väliin.

 

vartija.jpg

Alexa tapaa maata huoneen oviaukossa kun pentuset seikkailevat pentuhuoneessa. Näin ei kukaan pääse häiritsemään niitä.

26.9

Pennut 5 viikkoa

Pennuilla oli tänään pesupäivä, kuvissa ensin pennut ennen trimmiä, sitten konetyöt, pesu, föönaus, valmis pentu ja lopuksi koko puhdas pesue :)

 

kaapo_ennen_trimmi.jpg taavi_ennen_trimmi.jpg
taavi_konetyt_2.jpg konstan_konetyt.jpg
konsta_pesu_2.jpg taavi.jpg
taavi_fnaus.jpg taavi_valmis.jpg

 

puhdas_pesue.jpg

 

 

 

19.9

Pennut 4 viikkoa

Pennut pääsivät haistelemaan ulkoilmaa ensimmäistä kertaa. Kävimme piipahtamassa pikaisesti ulkona ja kuvasimme neliviikkoiset lapsukaiset upean ruskanvärisen villiviiniköynnöksen luona.

 

Konsta Konsta
konsta_4_vk_1.jpg konsta_4_vk.jpg
Taavi Taavi
taavi_1.jpg taavi_2.jpg
Kaapo Kaapo
kaapo_4_vk.jpg kaapo_4_vk_1.jpg
Cara Cara
kaisu_1.jpg kaisu_2.jpg

 

Tänään kävi Konsta-pentua katsomassa Teija perheensä kera. Konsta muuttaa Vantaalle ja siellä sitä innokkaana odottelee parsonrusselinterrieri Neo.

17.9

Karita kävi katsomassa omaa pentustaan Kaisua, jota aletaan kutsua Caraksi. Cara tarkoittaa italiaksi SPECIAL FRIEND ja ranskaksi käännettynä RAKAS :) Carasta  tulee nokialainen ja hänellä on tulevassa kodissaan kaverina saksanpaimenkoira Yoda.

 

Meille tuli hoitoon Viivin poika Peu Baw Colachi "Jere". Raija epäili ettei poika osaa käyttäytyä huomenna pentunäyttelyssä, joten pyysin heitä tuomaan pojan meille jo tänään tyttöjen "koulutettavaksi". Napsu ja  Alexa pitivätkin Jeren jöössä. Jere leikki innoissaan Tildan ja Eban kanssa. Jere ihastui eniten Alexaan ja kulkikin sen perässä ulkona ja sisällä. Jere ihastui ikihyviksi myös Alexan pentuihin ja saikin käydä niitä katsomassa. Hännänhuiskutus oli aivan mahdotonta molemmin puolin eikä pikkuisia pelottanut yhtään vaikka Jere näyttikin niistä varmasti mustalta jättiläiseltä.

 

Jere_ja_pennut_1.jpg Jere_ja_pennut_2.jpg Jere_ja_pennut_3.jpg

 

 

14.9

Taru ja Nico ajelivat Raumalta asti katsomaan omaa pentustaan Kasperia joka sai nyt ikioman nimen "Taavi".


Tänään totuteltiin kiinteään ruokaan Kaikki osasivat heti latkia
Eka_ruokailu.jpg Nam_nam.jpg
Elämä on leikkimistä
 ja otteluita
Kaapo_ja_Kaisu.jpg Leikitaan.jpg
Konsta, Kaisu ja Kaapo Taavi ja Konsta
Konsta_Kaisu_kaapo.jpg Kasperi_ja_Konsta.jpg
Maitobaarissa tungosta Ruokalevolla
Tisulla_2.jpg ruokalevolla.jpg

 

12.9

Pennut 3 viikkoa  klikkaa kuvia saadakseni ne isommiksi

 

Konsta ennen trimmiä

 

 Konetöiden  jälkeen  Kasvokuva
konsta_3_vk.jpg konsta_1__.jpg konsta_2_.jpg

Taavi ennen trimmiä

 

 Konetöiden  jälkeen  Kasvokuva
kasperi_3_vk.jpg kasperi_2.jpg kasperi1.jpg

Kaapo ennen trimmiä

 

 Konetöiden jälkeen
 Kasvokuva
kaapo_3_vk.jpg kaapo_1.jpg kaapo_2.jpg

Kaisu ennen trimmiä

 

 Konetöiden jälkeen
 Kasvokuva
kaisu_3_vk.jpg kaisu_12.jpg kaisu_2_.jpg

 

 

 

 


Tänään oli punnituspäivä ja samalla pennuille tehtiin ensimmäiset konetyöt, leikattiin kynnet ja madotettiin. Jokainen pentu käyttäytyi rauhallisesti hoitotilanteessa. Käytän pikkupennuille konetöissä Wahlin pikkutrimmeriä, se sopii paremmin kun tämänikäiset pennut ovat vielä niin pikkuruisen kokoisia. Pennut eivät hätkähtäneet edes koneen surinasta. Käsittelen muutenkin pentusia säännöllisesti että tottuvat turkinhoitoon.

 

Hoito_tarvikkeet.jpg

Tällaisia välineitä tarvittiin tämänpäiväisiin trimmaukseen. Wahlin pikkutrimmeri konetöihin (kasvot, tassut, hännänjuuri ja masun alue) pikkuruiset kynnet leikattiin kynsileikkurilla ja pikkukarstaankin totuteltiin. Ja noin paljon karvaa oli tuloksena!

 

11.9

Pentuset kehittyvät hurjaa vauhtia. Silmien avauduttua myös liikehdintä on lisääntynyt. Nyt pentuboxissa käy välillä semmoinen kuhina että. Kovasti harjoitellaan seisomista ja istumista. Sisarukset "leikkivät" myöskin keskenään, välillä kuuluu örinää ja murinaa. Samoin ulkomaailma on ruvennut kiinnostamaan. Pesän oviaukolla käydään kurkistelemassa ja pieniä pyrähdyksiä tehdään ulkopuolelle. Pesän pehmikkeenä olevalla karvalla pennut pääsevät liikkumaan mukavasti mutta pesän ulkopuolisella pentulakanalla liikkuminen onkin jo vähän haastavampaa. Sitä pitkin on liukasta liikkua vikkelästi ulospäin mutta palaaminen pesään aiheuttaakin jo vaikeuksia ja lopputuloksena onkin hätääntynyt vikinä.

 

Kasperi_ulkoilee.jpg

Alexa seurailee huolestuneena Kasperin ulkoiluharjoituksia. Jos pennut joutuvat kauemmaksi pesästään niin Alexa käy tuuppimassa niitä takaisinpäin.

6.9

Pennut muuttivat uuteen aitaukseen, joka sijaitsee siinä osassa taloa jossa eniten vietämme aikaa. Näin pennut tottuvat normaaleihin elämisen ääniin ja Alexakin saa olla lähempänä meitä.

2vk_uusi_aitaus.jpg

2vk_pentulaatikko.jpg

Pentulaatikko on kirjoituspöydän alla, kahden laatikoston välissä. Metallihäkki on vuorattu sisältä ja ulkoa lämpimäksi ja turvalliseksi pesäksi, jossa pentusten kelpaa kasvaa ja kölliä.

 

5.9

Pennut 2 viikkoa

 

 

konsta_2_vk.jpgKonsta
kasperi_2_vk.jpgKasperi
kaapo_2_vk.jpgKaapo
kaisu_simmut_auki_2_vk.jpgKaisu

4.9

Pentusten simmut aukesivat, ikää 13 vrk

 

kaapo_simmut_auki_2_vk.jpg

Kaapo

 

 

kasperi_2_vk_simmut_auki.jpg

Kasperi

 

1.9

Elämä pentulaatikossa on rauhaisaa, syömistä ja nukkumista suurimmaksi osaksi. Kuuluipa sieltä tänään pientä murinan poikasta, tarkemmin kuultuna se oli sellaista pientä suloista örinää. Pentue on sopuisa, sievästi vierekkäin ne sulassa sovussa ovat nisillä. Niillä ei näytä koskaan olevan siellä "tappelua". Toisin se oli Napsun kaksosilla Eddiellä ja Tildalla. Ne tönivät ja tuuppivat toisiansa, niillä näytti olevan ainainen tappelu "paremmasta tisusta". Alexa voi hyvin ja hoitaa onnellisena pesuettaan. Maitoa riittää hyvin, pennut ovat pulleita pikkupalleroita. Ja ahh niin tyytyväisen oloisia.

 

 

Tisulla.jpg

 

 

29.8

Pennut 1 viikkoa

Konsta.jpgKonsta
Kasperi.jpgKasperi
Kaapo.jpgKaapo
Kaisu.jpgKaisu

 

 

 

 


27.8

Pennut saivat hännänpäihinsä kynsilakalla värjätyt merkit. Nyt ne on helppo erottaa toisistaan.

hannanpaat.jpg

Kaapo, Kasperi, Kaisu ja Konsta

 

25.8

Pentuset 3 vrk.n vanhoja

 

sikin_sokin.jpg

 

24.8

Pentulaatikossa kaikki hyvin! Pikkuhiljaa alkaa pentusten polkuanturat ja nenu tummua, sillä nehän ovat näillä apr/pun suloisen vaaleanpunaiset synnyttyään.

Kuvassa vielä vaaleanpunainen pikkutassu

Pikkutassu.jpg

 

23.8

Ensimmäinen yö meni rauhallisesti ainakin emon ja pentujen suhteen. Pennut tuhisevat tyytyväisenä, mutta minä nukuin vain pätkittäin. Vaikka pentuhuoneessa onkin hiljaista niin vähän väliä pitää kuitenkin käydä katsomassa että kaikki on hyvin :) Alexa hoitaa mallikkaasti pentunsa.

iso_poika.jpgIso poika 200 g

Kekikokoinen_poika.jpgKeskimmäinen poika 190 g
Pieni_poika.jpgPieni poika 170 g
tytto.jpgTyttö 180 g

 

 

Vastasyhtyneet.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22.8

Alexa oli heti aamusta levoton, ruoka ei enään maistunut ja ulkona piti käydä pisulla vähän väliä. Iltapäivällä sitten alkoikin synnytys etenemään vauhdilla. Ensimmäinen uros syntyi vähän vaille 16, ja 2 muuta heti perään. Eli urokset syntyivät puolen tunnin sisällä. Alexa hoiteli pennut tottuneesti, repi kalvot ja nuoli pentuset kuivaksi. Pennut olivat heti terhakoita ja kiirehtivät nisille reippaasti. Alexa rauhoittui, söi ja joi ja kävi nukkumaan. Joten luulin että tässä olikin jo kaikki mutta myöhemmin alkoi tullakin uusia polttoja joita luulin vain jälkipoltoiksi. Ja niin siinä kävi että tyttönen syntyi 3 tuntia poikien jälkeen. Sekin oli oikein reipas ja kiipesi veljesten yli ja kävi oitis nisään kiinni . Alexa oli voipunut urakasta, saatoin vain ihailla miten hienosti se homman hoisi. Ihanaa miten hyvin sille ruoka ja juoma maittaa. Uloskin se lähti toimittelemaan asiansa reippaasti.

 

 

Alexa_60_vrk.jpg

Alexa tykkää kelliä elokuun auringossa, massu on aikas muhkea. Synnytykseen on tässä vielä pari päivää

Massu_59_vrk.jpg

 

Ruoka maistuu vielä mainiosti kun tiineysvuorokausia on 59