Napsun ja Ricon pennut     Synt. 19.1.2011

Pennut ovat lentäneet pesästä    Pentueen omat sivut

 

img_6726.jpg rico21.jpg

e. Le`Jo Athene "Napsu"  musta kääpiö

PRA PRCD terve (DNA-testattu 29.2.2008)

9.4.2008 silmät Ei Hc-, PRA- tai RD-muutoksia 

9.4.2008 Polvinivelet  0/0

i. Cezz´s Caramel Dream" Rico" ruskea kääpiö

PRA PRCD terve

9.6.2010 Silmät Ei Hc-, PRA- tai RD muutoksia

9.6.2010 Polvinivelet 0/0

 

 

 

Napsu pentuna

 

 

 

Rico pentuna
nappisilm�t.jpg rico_omasivu.jpg

 


CEZZ'S CARAMEL DREAM
LE'JO ATHENE

Tiedot 4:n sukupolven mukaan:
    Sukutaulussa 30 sukulaista tiedossa 30:sta (100%)
    Sukutaulussa 29 eri yksilöä 30:sta (sukukatokerroin 0,97)
    Sukusiitosprosentti 0,00%

 


 

PENTUPÄIVÄKIRJA

Paino taulukko


Paino "Max" "Roope" "Mocca"
1 vrk  130 g  135 g  110 g
2 vrk  140 g  145 g  115 g
3 vrk  150 g  160 g  125 g
4 vrk  170 g  185 g  140 g
5 vrk  195 g  200 g  160 g
6 vrk  215 g  230 g  180 g
7 vrk  235 g  250 g  205 g
2 vk  430 g  420 g  360 g
3 vk  630 g  610 g  520 g
4 vk  790 g  730 g  660 g
5 vk  900 g  790 g  750 g
6 vk  1000 g  840 g  830 g
7 vk  1110 g  930 g  920 g
8 vk  1300 g  1050 g  1100 g

 

Peu Baw Aranuka"Max"

Peu Baw Arorae "Roope"

Peu Baw Abemama "Mocca"

 

Pentujen nimistä:

Pennut saivat nimensä Kiribatin atollisaarten mukaan.

Abemama on muodoltaan rengasmainen. Saaren eri osia yhdistävät sillat mahdollistavat autoliikenteen. Saarta asuttaa noin 3600 ihmistä ja saarella on oma poliisiasema ja sairaala. kuva

Aranuka on kolmion muotoinen. Saarella asustaa noin 850 ihmistä. kuva

Arorae on vain 9 km pitkä ja 1 km leveä. Pienen kokonsa takia saaren keskellä ei ole laguunia. Aroraella asuu noin 1200 ihmistä. kuva

lähde: wikipedia

 

 

8 viikkoiset

Max_seisoo.jpg Roope_seisoo.jpg Mocca_8_vk.jpg
Max Roope Mocca
Max_paa.jpg Roope_paa.jpg Mocca_paa.jpg

 

 

20.3

Napsu oli ihan rauhallinen eilen illalla kun viimeinenkin pentu oli haettu. Mutta illan suussa se kävi muutaman kerran itkeskelemässä tuossa nurkkauksessa jossa pentuaitaus oli. Myös viime yönä se muutaman kerran heräsi ja kävi tarkastamassa paikan. Tänään se onkin surullisena kanniskellut pentujen vinkulelua. Pian lähdemme jäälle juoksentelemaan niin mamma saa muuta ajateltavaa. Pentujen uusista kodeista on tullut viestiä....kaikilla on mennyt hyvin ja yöt nukutaan rauhallisesti. Tästä lähin kuulumiset löytyvät pentusten omilta sivuilta:  Max  Roope ja Mocca

19.3

Pennut 2 kk

Viimeisenä maailmaa valloittamaan lähtee Max. Merja tuli hakemaan Eddien kanssa Max´ia tampereelle. Mukana oli Max´n kummitäti Lilli. Eddie oli taas ihan haltioissaan tyttölaumasta eikä se paljon piitannut pikkuveljestään. Eipä rassu tiedä minkälainen terminaattori täältä lähtee mukaan.

 

Max_1.jpg Merja_ja_max.jpg
Max Merja ja Max

 

 

figuuri.jpg

Merja toi minulle ihanan puudelifiguurin, joka on oiva lisä minun villakoirakokoelmaani

 

18.3

Tänään oli Roopen vuoro lähteä kohti uusia seikkailuja. Raija ja Noora tulivat hakemaan pentusta. Koirakaveri Jere jäi tällä kertaa Hannun kanssa kotiin. Aivan kuin Napsu tietäisi mitä on tulossa koska se niin hellästi on hoidellut pentusiaan nämä viimeiset päivät. Pennut ovat innokkaasti vielä yrittäneen tissutella mutta Napsu kiinnittää niiden huomion hienosti toisaalle. Napsu hakee pentujen pesästä niiden omia leluja ja leikittää niillä pentujaan. Muutenkin Napsu on  esimerkillinen emo, on ollut aivan upeaa seurata miten se hoitelee pentunsa eri tilanteissa.

 

Mami_ja_poika.jpg Nora_ja_Max.jpg
Roope mamin kainalossa vielä kerran Nora ja Max jota kiinnostaa Noran rusetti

 

Veljekset.jpg

Veljekset Max ja Roope

 

17.3

Moccan kotiutuminen oli sujunut hyvin. Ensimmäinen yö nukkuttiin omassa turvallisessa kasissa isännän sängyn vieressä. Tähtiset kehuivat reipasta, iloista pentua. Lydia lähetti kuvan jossa Mocca lempilelunsa kanssa :)

Mocca_ja_lempilelu.jpg

Pojat ovat hieman ihmeissään täällä kun pikku-sisko ja siskon kiva kassi puuttuu. Kassissa oli niin kiva leikkiä ja nyt sitä ei ole missään. Ne ovat olleet ihmeen hiljaisia ja leikkivät vain rauhallisia leikkejä. Alexa on leikkinyt innoissaan niiden kanssa.

 

alexa_ja_pojat.jpg

 

16.3

Pennut 8 viikkoa

Pakkasta aamulla -16,3, tästäkin huolimatta pennut kävivät aamutarpeillaan ulkona. Sitten pikaisesti sisään ja sen jälkeen olikin semmoinen rumba päällä että oksat pois. Kyllä siinä pian pikkuiset lämpesivät. Alexa ja Ebba tyytyivät vain katselemaan päältä kun naperot häiläsivät (Tilda ja Napsu vielä nukkuivat)

Pennut punnittiin, Mocca sai Roopen kiinni painossa ja Max kulkee omaa luokkaansa :)Pennut saivat kolmannen madotuksen. Ja nyt laitetaan Mocca lähtökuntoon, sillä tyttönen on ensimmäinen joka lentää pesästä.

 

tllist_meno_klo_7.jpg

Iltapäivällä saapui Moccan perhe hakemaan pikku-prinsessaa uuteen kotiin. Pennut saivat vielä leikkiä keskenään ja ihmeiden ihme...Alexakin innostui leikkimään niiden kanssa. Tämä oli siltä ensimmäinen kerta :) Illalla oli tosi haikea mieli, erityisesti nämä tyttöpennut ovat niin lähellä sydäntä että niitä jää kaipaamaan. Onneksi Lydia toi minulle ihanan puudeli-pehmon tuliaiseksi, jää minullekin joku hellitettävä kun kaikki pennut ovat luovutettu :D

 

Tuliainen.jpg

14.3

Pentujen viimeinen viikko kasvattajan luona alkaa. Pennut leikkivät vielä onnellisena emän, pentuesisarusten ja leikkitätien kanssa vailla huolta huomisesta. Ulkona piipahdetaan monta kertaa päivässä ja osaapa Max jo pyytääkin ulos kun sillä on kakkahätä. Se raapii ulko-ovea ja inisee. Hienosti koko porukalta tulevat kakit jo ulos. Pisut tuppaavat lirahtamaan vielä leikin tiimellyksessä välillä mihin sattuu. Mutta voi miten pienet lätäköt näillä on, hädin tuskin euron kokoinen läntti :)  Onneksi en kasvata mitään jättirotua :D

 

 

Koko_lauma.jpg

Istutin koko lauman viltin päälle aikomuksena saada yhteiskuva. Sai napata aika monta kuvaa ennenkuin sain otoksen missä kaikki 7 pysyy jotenkuten samassa kuvassa :)

 

 

Tässä kuvasatoa menneeltä viikolta

 

Max_ja_suuri_pallo.jpg mocca_ja_max_leikkii.jpg
Max tuleva palloilija Max ja Mocca leikkii
mocca_suuri_metsstj.jpg roope_leikkii.jpg
 Mocca suuri metsästäjä  Roope
max_rajattu.jpg moccan_koppa_on_mukava_leikkipaikka.jpg
Pieni Max ja suuri pallo Moccan kassi on mukava leikkipaikka
Naperot.jpg Roope_kurkistaa_masun_alta.jpg
Naperot Roope kurkistaa mamman masun alta
Ebba_leikkitatina.jpg leikkiminen_vsytt.jpg
Ebba leikkitätinä Välillä väsy yllättää kesken leikin
kaikki_mustat_ja_ruskeat.jpg Max_ja_lelut.jpg
Kaikki mustat ja ruskeat  Max
napsu-mamma_ja_naperot_ulkona.jpg roope_ja_mocca_ulkona.jpg
Mamma ja naperot ulkona Roope maistaa lunta ja Mocca

 

 

11.3

rekkarit.jpg

 

 

 

 

Pentujen rekisteripaperit saapuivat kennelliitosta

 

 

 

 

 

 

 

9.3

Pennut 7 viikkoa

Tänään oli heti aamusta niin kaunis auringonpaiste että heti herättyään pennut pääsivät piipahtamaan ulkona. Ne ovatkin jo pääsääntöisesti kuivia yön yli ja pisut+kakit tulevatkin hienosti jo pihalle. Haikealta tuntuu kun nyt viimeinen viikko lähtee käyntiin edeten kohti "pennut pesästä maailmalle" -päivää. Hirvittää jo valmiiksi :(

 

Max_suihku.jpg Foonaus.jpg
Max suihkun jälkeen  Tässä föönataan
Roope_paa.jpg Mocca_7_vk.jpg
Roope  Mocca
Max_7_vk.jpg Mocca_paa.jpg
Max Mocca
Roope_paa.jpg Roope_7_vk.jpg
Roope Roope

 

7.3

Pentutarkastus ja rokotus

Pennut pääsivät ensimmäiselle automatkalleen. Ajelimme Keuruulle eläinlääkäritätiä katsomaan. Jokainen pentu tarkastettiin ja he saivat tunnistussirun. Max ja Roope käyttäytyivät herrasmiesmaisesti. Molemmat olivat rauhallisia tutkimuksen aikana. Samaa ei voi sanoa pikku tytöstä; Mocca on pippurinen eikä se millään malttanut pysyä paikoillaan. Sirutus sattui hetken ja jokainen päästi älähdyksen mutta rauhoittuivat heti.

Pennuilla oli kaikki ok tarkastuksessa, reippaita nassikoita :)

 

Boxissa.jpg Mocca_1.jpg
Lähdössä reissuun Mocca tutkimuspöydällä
Max_kuuntelua.jpg Max.jpg
Maxin sydäntä ja keuhkoja kuunnelllan  Mitä se nyt aikoo?
Mocca.jpg Roope_tutkitaan.jpg
Moccaa hieman harmitti sirutus Roopea tutkitaan
Roope.jpg
Roope-reipas :)

 Iltapäivällä tulivat Moccan perhe käymään. He toivat tullessaan Mocca pennulle ihanan kuljetuskassin ja söpön heppapehmon, narulelun Mocca sai jo ensimmäisellä tapaamisella.

moccan_kamat.jpg arja_ja_mocca.jpg
Mocca Arjan sylissä

 

 

 

6.3

Pesupäivä

Tänään oli hurjan kova tuuli kaiken päivää joten emme voineet ulkoilla pentujen kanssa. Niinpä piti keksiä jotain touhua :) Pennut pääsivät pesuille, sekä jokaiselle tehtiin konetyöt, kynsienleikkuu. Ollaanpa sitten kauniita kun huomenna edessä jännä päivä.

5.3

Ulkoilua :)

Tänään paistoi aurinko niin lämpimästi että pennut saivat käväistä ensimmäistä kertaa ulkona haistelemassa kevään tuoksuja ja ihmettelemässä suurta avaraa maailmaa. Ulkoilu kesti vain muutaman minuutin näin alkuun että tottuvat. Toivottavasti ilmat pysyvät jatkossakin näin ihanan keväisenä että voimme harjoitella lisää. Pennut suhtautuivat reippaasti myös tähän uuteen asiaan. Hännät pystyssä heiluen ne tepastelivat. Piipahdimme kolmasti ulkona, ja jokainen pentu pissasi hienosti ulos. Voi kuinka olen ylpeä pikkuisista.

4.3

Lydialta tuli postikortti Pyhätunturilta. Moccan perhe viettää siellä hiihtolomaansa. Lydia lähetti Moccalle pusuja ja haleja, ikävä on kova mutta pian he näkevät taas Moccan :)

2.3

Pennut 6 viikkoa

 

Pennut_6_viikkoa.jpg

            Roope, Max ja Mocca

 

Pennut kehittyvät hurjaa vauhtia ja jaksavat olla jo pidempiä aikoja hereillä. Nyt on jo laajennettu reviiriä niin että koko talo on käytössä. Pennut ovat reippaita, rohkeita ja uteliaita. Jokainen heistä uskaltaa yksinkin liikkua ja tehdä pieniä tutkimusmatkoja pitkin taloa.  Nyt laitoinkin heidän kaulaansa pienet pannat kulkusineen. On paljon helpompaa löytää naperot näiltä tutkimusmatkoilta. Ebba ja Tilda jaksavat touhuta naperoitten kanssa ja kyllä onkin ihana seurata niiden leikkimistä yhdessä. Yleisesti ottaen pentuset leikkivät sopuisasti mutta välillä pojat ottavat yhteen oikein äristen ja muristen. Ja kyllä kerran täytyi Mocca-tyttönen pelastaa kun toinen poika repi hännästä ja toinen oli niskassa. Mocca kirkui naisellisesti ja "mamma" ryntäsi apuun :)

Merja lähetti onnittelut pentusille ja samalla kuvan Max`lle kutomastaan villapuserosta. Taitaa siellä Merjan ja Eddienkin aika käydä pitkäksi odottaessaan pentua kotiin.

 

Maxin_pusero.jpg

 

Nyt on Max pentua odottamassa  samanlainen pusero kuin Eddie-veikalla :)

 

 

25.2

Pennuilla tänään jännä päivä. Roopen perhe tuli katsomaan pentusta ja mukana tällä kertaa oli myös Roopen tuleva "iso veikka" Jere. Jere oli haltioissaan meidän isoista tytöistä. Sen pää oli ihan pyörällä :) Jere on kyllä upea uros, turkki hyvän värinen ja tuuhea. Luonteeltaan Jere on sosialinen ja reipas, kaikkienkaveri.  Raija on pitänyt poitsun upeassa kunnossa ja hoitaa turkkia säännöllisesti. Raijalle on kunnia-asia että Jeren turkki on aina tip-top. Kasvattajalle on suuri ilo nähdä kasvattinsa näin hyvissä käsissä. Roope saa hyvän kodin heidän luotaan.

 

Roopen_uusi_lelu.jpg Taa_on_mun.jpg
Nora toi Roopelle ihanan värikkään lelun Roope katsoo tuimasti kun Max omii lelua
roope_5_viikkoa.jpg Roope_ja_Jere.jpg
 Tässä tepastelee Roope Roopen ja Jeren ensitapaaminen
kolmoset_leikkii.jpg nora_ja_roope.jpg
Kolmoset leikkii Nora ja Roope
Alexa_ja_Nora.jpg Roope_ja_Noran_kadet.jpg
Alexa taas onnellisena Noran paijattavana Pikkuinen Roope

 

23.2

Kolmoset 5 viikkoa

Max´n paino on noussut hyvin, no sehän on aina ekana ruokakipolla. Roope sen sijaan on saanut painoa lisää vaivaiset 60 g viikossa, kun Moccan paino on noussut 90 g. Reippaita kuitenkin kaikki ovat joten ei kai tuosta pidä huolestua.

Max_5_viikkoa.jpg Roope_5_viikkoa.jpg
Max Roope
Mocca_5_viikkoa.jpg Kolmoset_5_vk.jpg
Mocca Naperot  5 viikkoa

 

Kehitys etenee hurjaa vauhtia. Vastahan pennut liukastelivat lattialla ja tuskin pysyivät pystyssä. Nyt jo tepastellaan sellaisella vauhdilla eteenpäin että oksat pois:) Pikkuiset hännät vispaavat kun kipitetään mamman perässä. Napsu päätti jo viime viikolla että pentusten on aika tulla aitauksesta ulos; se meni pienen matkan päähän pennuista, otti lelun suuhunsa ja kävi leikkiasentoon odottamaan. No eihän pennut heti hoksanneet leikkimisen päälle vaan mielessä on aina maitobaari kun mamma on näkyvissä. Mutta nyt jo leikitään kovasti niin leluilla kuin toistensa kanssa temmeltäen. Toiset koirat ovat kateellisia pentusten leluista, niitä käydään pöllimässä heti kun silmä välttää. Varsinkin Ebban mielestä vauvalelut ovat vallan vastustamattomia. Tilda leikkii kovasti pentujen kanssa, välillä sitä täytyy kuitenkin toppuuttaa kun se ei malta antaa niiden nukkua välillä vaan käy kurkkimassa pesässä, joko näkyisi liikettä.

 

leikkitati.jpg kolmoset.jpg
Leikkihetki Tildan kanssa  kolmoset

 

 

19.2

Pennuilla pesupäivä. Ruokailu on semmoista rääpimistä että katsoin parhaaksi pestä pentuset. Samalla tehtiin konetyöt, leikattiin kynnet ja sistittiin turkkia peräpäästä. Turkit ovat vahvistuneet kovasti ja rupeavat törröttämään joka suuntaan. Lisäksi pennut saivat kaulaansa pannat, Max vihreän, Roope sinisen ja Mocca pinkin. Ainakin hämärässä on vaikea muuten eroittaa pennut sillä ruskeat on niin tummia etteivät erotu mustasta.

 

suihkunraikas_max.jpg juuri_pesty_roope.jpg
Suihkunraikas Max  Juuri pesty Roope
Mocca_suihkusta.jpg Mocca_ja_konetyot.jpg
 Mocca suihkunraikkaana  Mocca ja konetyöt

 

Imetysasentoja

imetys_1.jpg imetys_2.jpg
Suurimmaksi osaksi Napsu imettää näin  Välillä sentään vielä kyljellään :)

 

 

 

 

18.2

Merja ja Eddie tulivat katsomaan Max pentua. Mukana oli Maxín kummitäti Lilli. Napsu antoi Eddien tutustua Max-pikkuveljeen. Eddien häntä heilui vimmatusti ja se ihastui silminnähden pikkuveikkaan.

eddie_tapaa_ekaa_kertaa_pikku-veikan.jpg merja_ja_roope_lilli_ja_max.jpg
Eddien ja pikkuveikka Max´n ensimmäinen tapaaminen Merja sylissä Roope ja Lillin sylissä Max
perhekuva.jpg roope_ja_max.jpg
Äiti ja lapset: Tilda, Napsu, Eddie, Mocca, Roope ja Max Roope ja Max
maxin_kamat.jpg perhekuva_1.jpg
Merja toi Max´lle boxin ja Eddien tuoksuisen peiton sekä lelun joka saapi täällä kasvattajan ja äipän sekä pentusisarusten tuoksut Perhekuva 2

 

17.2

Samalla kun käytin Alexan ja Tildan rokotuksella niin tilasin pennuille sirutus- ja pentutarkastusajan 7.3

 

16.2

Naperot 4 viikkoa

 

mocca_max_ja_roope_4_vk.jpg

Vasemmalta Mocca, Max ja Roope

14.2

 

ystavanmocca.jpg

Tähtisten perhe lähetti ihanan ystävänpäivätervehdyksen :)  kuvassa Mocca

 

13.2

Pennut liikuskelevat jo kovasti ja liikkuminen sujuu koko ajan varmemmin, nyt ne osaavat jo itse tulla pesästä ulos ja kiivetä myös sinne takaisin. Ne ovat myöskin saaneet maistella jo kiinteää ruokaa ja se on sujunut jokaiselta hyvin. Varsinkin Max on oikea ahmatti, se haistaa jo kaukaa ruokakipon ja kipittää nopeasti paikalle. Mutta kyllä ruokailu hetket ovat aika sotkuista puuhaa vielä kun liikkeet ovat niin epävakaita. Välillä ruokakippoon pyllähdetään naamalleen kun pää on niin painava, tahi kipossa köpötellään tassuin. Pennut leikkivät jo kömpelösti keskenään ja välillä kuuluu suloista "murinaa". Suurin osa päivästä kuluu vielä maitobaarilla vierailluilla ja nukkuen sievästi kasassa.

 

ruokailu.jpg Napsu_ja_pennut_ruokailee.jpg

Se on myöskin jännää miten Napsu antaa Tildan käydä katsomassa pentujaan mutta ajaa Alexan ja Eban kauemmaksi. Tilda onkin ihan innoissaan pikkuisista, sen häntä heiluu vimmatusti kun se käy niitä paapomassa. Tildasta Napsu saakin vallan hyvän lastenkaitsijan.

 

 

Tilda_ja_pennut.jpg

Tilda-täti ja pennut

 

11.2

Tänään oli pennuilla jännä päivä. Moccan ja Roopen omistajat kävivät katsomassa pentusiaan. Napsu on rauhallinen ja luottavainen, ja antaa vieraiden katsella ja kosketella pentuja. Tytöt Lydia ja Nora ovat innoissaan uusista pennuistaan ja odottavat malttamattomina luovustus ajankohtaa. Molemmat tytöt osaavat tottuneesti käsitellä niin pentuja kuin isompia koiriamme.

lydia_ja_alexa.jpg Nora_ja_Max.jpg
Alexa ihastui Lydiaan Nora piti huolta että myös Max pääsi syliin
maxn_haukotus.jpg mocca.jpg
Max ja haukotus Mocca Lydian sylissä

Illalla käväisi vielä Sanna Danilon kanssa meitä katsomassa. Daniloa hieman jänskätti meidän tyttölauma :) ja kuvassakin se istuu mahdollisimman kaukana Alexa-äidistä ja Ebba-siskosta.

 

danilo_alexa_ja_Ebba.jpg

Danilo, Alexa ja Ebba

 

9.2

Pennut 3 viikkoa


Naperot kasvavat, pojat ovat jo 600 g ja Mocca-tyttönenkin on saavuttanut 500g. Tänään naperoilla oli pesupäivä. Jokaiselle tehtiin ensin konetyöt, sitten pesu, föönaus ja kynsien leikkuu. Hoito sujui mallikkaasti jokaiselta, pennut nauttivat kylpemisestä ja föönauksesta :)

Max                                                Roope                                      Mocca

max_3_vk.jpg roope_3_vk.jpg mocca_3_vk.jpg

Tässä juuri pesulta tulleet pienokaiset

 

7.2

Roope kävi ensinnäisenä pisulla makuuosan ulkopuolella. Liikkuminen on vielä sellaista räpellystä että piti auttaa se takaisin pesään.

 

Roope_pisulla.jpg

 

6.2

Nyt ovat silmät auki kaikilla kolmella. Tänään oli vuorossa pentujen madotus ja samalla punnitsin heidät. Max 550 g, Roope 540 g ja Mocca 460 g. Silmien aukaisun myötä liikkuminenkin on lisääntynyt. Jopa niinkin että huomasin Napsun imettävän niitä pesän ulkopuolella. Nyt olikin sopiva aika laajentaa pentujen asuinaluetta. Pennut muuttivat ruokahuoneen nurkkaan pystytettyyn aitaukseen. Siinä ne ovat ihan "perheen keskellä" ja tottuvat kaikenlaiseen elämään ja kodin ääniin. Napsu oli ensin ihmeissään muutoksesta mutta kun se huomasi etteivät perheen muut koirat ole kiinnostuneita pennuista niin sekin rauhoittui. Napsu käy jo lenkilläkin muiden koirien kanssa. Ja voi miten se nauttii tästä omasta ajastaan :)

max_simmut_auki_6.2.jpgTässä kuvat pennuista simmut auki

Max

roope_6.2.jpgRoope
mocca__6.2.jpgMocca

 

5.2

Mocca raottelee silmiään ensimmäisenä.

2.2.

Pienokaiset palleroiset 2 viikkoa

 

 

roope_max_ja_mocca_2_vk.jpg

 


Painoa tullut hurjasti viikossa :)  Mutta siltikin pennut ovat pienempiä kuin Napsun edelliset. Varsinkin Mocca on oikein kirppu painaa nyt 360 g kun Tilda samassa iässä 450 g. Pennut ovat tyytyväisiä ja sopuisia, pesästä ei kuulu minkäänlaista ääntä. Napsu hoitaa upeasti pienokaiset.

 

Pennut_2_vk.jpg

Pennut 2 viikkoa vasemmalta Max, Mocca ja Roope

 

29.1

Otimme muutaman vauvakuvan 10 vrk ikäisistä palleroista.

 

max_10_vrk.jpg max_2.jpg
Max 10 vrk  Max
ruskea_uros_2.jpg ruskea_uros_10_vrk.jpg
Roope 10 vrk  Roope
mocca_10_vrk_2.jpg mocca_2.2.2011.jpg
Mocca 10 vrk  Mocca

 

28.1

Kävimme Lean luona (Kennel Nobleset´s). Tapasimme siellä aivan ihastuttavan 3 kk:n ikäisen ruskean toynartun Lindan. Lindalla on sama isä kuin meidän pennuilla. Lindalla on aivan upea luonne ja tempperamentti ja voi miten upean ruskea se on. Toivottavasti meidänkin pirpanoista tulee samanlaisia :) Illalla innostuin vielä pesemään mammakoiran. Odotin ensin että Napsu sai imetettyä vaavit ja pesin, föönasin ja siistin sen turkin. Kylläpäs siitä tuli kaunis.

27.1

Tänään ihana yllätys, eilisen kovan pakkasen jälkeen valkeni aurinkoinen lämmin päivä. Koirat piristyivät silminnähden,  Ja leikkivät villisti ulkona. Jopa Napsukin malttoi hetkeksi jättää pentuset ja innostui leikkimään sukkapallolla. Suojasin vain sen nisät fleecekaulahuivilla, ettei vain tule mitään tulehduksia.

 

Napsu_27.1.jpg Sukkapallo.jpg
Napsu ja hieno fleese-suoja  Napsu leikkii sukkapallolla Tildan ja Eban kanssa

 

Kaikilla pennuilla on nyt omat perheet.

Max lähtee Tampereelle Eddien kaveriksi

Roope lähtee Jyväskylään Jeren kaveriksi

Mocca lähtee sijoitukseen Tampereelle Arjan perheeseen

 

26.1

PENNUT 1 VIIKKOA

 

pennut_1_viikkoa.jpg

Vasemmalta Mocca 205 g, Max 235 g ja Roope 250 g

 

25.1

Napsu viettää jo aikaa myös pesän ulkopuolella. Se kävi jopa nukkumassa kainalossani kun olin tullut yövuorosta. Mutta pienikin inahdus saa mamman juoksemaan takaisin pesään.

 

 

Pennut_6_vrk.jpg 5_vrk.jpg

 

 

24.1

Ruskea uros rikkoi ensimmäisenä 200 g. Pikkuinen tyttökin painaa jo 160 g. Kuvasin pennun tulitikkuaskin vierellä että helpommin näkee miten pieniä ovat. Milla oli nähnyt pennut vain kuvissa ja nyt kun hän tuli viikonlopuksi kotiin niin ihmetteli kovasti miten pieniä ovat. Kamera valehtelee paljon.

 

 

tytt_4_vrk_140_g_ja_tulitikkuaski.jpg

Tyttö  4 vrk 140 g ja tikkuaski

 

23.1

Pentulaatikossa tuhisee tyytyväinen kolmikko. Maitoa tulee hyvin ja pennut kehittyvät ihan silmissä, eivät ole enään mitään rääpäleitä vaikka ovatkin miniatyyrikokoisia. Napsu hoitaa pentujaan hellästi ja on silminnähden tyytyväinen oloonsa. Ruoka maistuu sille hyvin eikä sen vatsakaan mennyt löysälle vaikka se söi pentusten jälkeiset. Kasvattaja pääsee kyllä helpolla kun on näin hyvä emä :D

 

Aitiyden_ihanuutta.jpg

Aaah, äitiyden ihanuutta

 

22.1

Vertasin tämän pentueen painoja edellisiin. Totesin ettei minulla ole ollutkaan näin pikkuisia ennen. Jopa Napsun ensimmäisen pentueen toy-tytöt Hilde ja Popo olivat tässä iässä 180 ja 200 g. Musta poika on 150 g, ruskea poika 160 g ja tyttö 125 g. Näyttääkin vahvasti siltä että kolmoset jäänevät TOY-kokoisiksi. Hilde ja Popo lihoivat 30 g vrk vauhtia, ja näille on tullut 15-20 g.

21.1

Nisillä on kova kilpailu. Maito on vasta nousemassa ja "hyvistä" nisistä pitää kovasti taistella. Vaikka nisiä on 8 ja pentuja vain 3 niin jopas kummaa miten niistä pitää tapella. Pojat käyttävät kyynärpäätaktikkaa ja ryntäävät pikkusiskon tisulle. Minä olenkin tänään vahtinut imetystilanteita ja hellästi pitänyt pikkuisen puolia maitobaarilla. Syntymäpainoa tässä kiritään kiinni, ja tyttö on lihonut hurjat 5 g :) 

20.1

Ensimmäinen yö meni rauhallisesti. Muutaman kerran emo pyysi ulos asioille ja huolehdin samalla sille juomista. Pennut ovat virkeitä ja tomeria. Tyytyväisenä tuhisevat nisillä. Syntymäpainosta on hävinnyt poijilla 5 g ja tyttösellä 10 g.

 

naperot_1_vrk.jpg

Naperot 1 vrk

 

19.1

Napsu oli kovin levoton tiistain ja keskiviikon välisen yön. Lämpö oli jo aamusta laskenut alle 37  joten tiesimme H-hetken lähestyvän. Aamulla laitoin kaiken valmiiksi tulevaa synnytystä varten ja annoin vielä viime ohjeet isännälle joka päivysti aamun Napsua. Minä lähdin haikeasti koulutukseen (koulutus meni harakoille koska ajatukseni olivat ihan muissa asioissa). Napsu oli ollut levoton, käynyt usein ulkona eikä ruoka tai vesi maistunut. Ja voi sitä riemua kun minä vihdoin palasin kotiin. Pian tämän jälkeen Napsu rupesi läähättämään ja tekemään voimakkaasti pesää. Aivan kuin se olisi odottanut "äippää" kotiin synnytys vahdiksi :)

Illnsuussa  klo 17.45  syntyi musta uros 135 g, seuraavaksi ruskea uros 140 g ja viimeisenä  ruskea pikkuruinen narttu 120 g. Synnytys oli helppo sillä naperot olivat noin pieniä. Tytön jälkeen Napsu rauhottui imettämään pienokaisia ja minä tarjoilin sille runsaasti juomista.

 

 


Odotuspäiväkirja

 

14.1

 

14.1_massu_53_vrk.jpg

 

 

Synnytys lähenee :)  Ensi viikolla isännällä on iltavuoro ja niin oli minullakin pari. Mutta ihanat työkaverini ystävällisesti vaihtoivat vuoroja kanssani että nyt on kotona aina joku vahtimassa mammaa. Napattiin parit massukuvat samalla kun ajelin Napsusen masukarvat. Tänään on vuorokausia 53

 

vrk_45.jpg 53_vrk.jpg
Vertailuna massu 45 vrk  massu 53 vrk

 

 

 

12.1

Paino ei ole juurikaan noussut vaikka masu kasvaa kovaa kyytiä. Napsu ulkoilee vielä reippaasti mutta tahti on huomattavasti hiljentynyt. Eikä enään kyllä hingu pallojen perään saatii vaadi muuta heittelyä. Ulkoilee vain rauhallisesti vierellä :)

Ruoka on  maistunut  huonosti muutaman päivän ja Napsu röyhtäilee. Tänään iltaan menessä ruokahalu palaili ja se söikin oikein mukavasti. Huomasinkin että masu on "laskeutunut  alaspäin" olisiko tämä vartalon muutos aiheuttanut väliaikaisen ruokahaluttomuuden. Napsu onkin nyt hassun näköinen kun selkä on ihan notkolla. Mamma tykkää kovasti kun  selkää hierotaan hellästi.

 

Napsu.jpg

 

6.1

45 vrk täynnä ja Napsun madotus

4.1

Tulevan mamman uusi vuosi vaihtui mukavasti köllötellen rauhassa kotosalla. Tänään meillä oli pesupäivä. Napsun turkki on tuuhea ja hyvässä kunnossa. Massukin ajeltiin paljaaksi nisien kohdalta ja muutenkin siistittiin turkkia kunnolla että on sitten mukava pentusia hoidella. Painoa on nyt 5,4 kg joten 600 g on tullut lisää.

 

Massu_43_vrk.jpg

Massu on jo aikas mukavan kokoinen

 

28.12

Tiineysvuorokausia menossa 36, masu pyöristyy silmissä. Suloinen kumpare ja kyljet levenevät. Tuleva mamma voi hyvin, ruoka maistuu ja jaksaa vielä lenkkeillä ja leikkiä ulkona innokkaasti. Se lepäilee kuitenkin enemmän kuin tavallisesti, ja yöllä pitää ajoittain päästä pisulle kun masuasukit painavat.

 

Napsun_massu_36_vrk.jpg

 

22.12

Kävimme tänään Napsun kanssa ultrassa. Yllätys oli suuri sillä olimme Napsun pienen pienestä mahasta päätelleet että pentuja olisi vain yksi tai kaksi, mutta ultrassa näkyikin 4-5 pentua! Tiineysvuorokausia on nyt takana 30 eli puolessa välissä jo mennään. Tämä uutinen oli oikea joululahja :)

16.12

Napsun terrieri look pois. Parta oli aina ulkoillessa jäässä ja keräsi hurjasti lunta joka ei ole yhtään kiva juttu. Niinpä tänään kun oli pesupäivä niin Napsu trimmattiin taas Rinsessaksi

Napsu_ilman_partaa.jpg
sivukuva.jpg

 

 

 

5.12

Astutuksesta on pari viikkoa. Napsu on muuttunut rauhalliseksi ja se haluaa läheisyyttä. Samoin sen ruokahalu on kasvanut. Yleensä meidän perheen Rinsessa odottaa että ruoka tulee hänen luokseen. Nyt käykin niin että Napsu on ensimmäisenä paikalla kun jossain rapisee. Samoin se  vierailee myös muiden ruokakupeilla. Napsun vyötärö on tällä hetkellä 31 cm ja painoa odottavalla mammalla on 4,8 kg. Ultrassa käymme ensi viikolla kunhan vuorokausia on 25 ja risat

Odotuksen_ihanuutta.jpg

Odotuksen ihanuutta

 

22.11.2010

Napsu on nyt astutettu Ricolla. Pentueen arvioidaan syntyvän viikolla 4