Napsun ja Jeren pennut  synt. 31.8.2012


Pentueen sukutaulu

PEU BAW COLACHI
LE'JO ATHENE
Tiedot 4:n sukupolven mukaan:
    Sukutaulussa 30 sukulaista tiedossa 30:sta (100%)
    Sukutaulussa 30 eri yksilöä 30:sta (sukukatokerroin 1,00)
    Sukusiitosprosentti 0,00%

 Pentueen isovanhemmat isän puoleltaisovanhemmat.jpg

Sarahill Set the Limit "Jesse" toy                               Saguera Vice Angel "Viivi" toy

i. Peu Baw Colachi "Jere" e. Le´Jo Athene "Napsu"
PRA PRCD Terve (terve vanhemmat) PRA PRCD Terve (DNA  testattu 29.2.2008)
Polvet 0/0 Silmät OK  29.3.11 Polvet 0/0 Silmät OK
Lonkat A/A kyynär 0/0
Jere_sert.jpg img_6726.jpg

Painotaulukko:

Aapo Simo Siru
1 vrk 145 g 155 g 140 g
2 vrk 150 g 165 g 155 g
3 vrk 165 g 175 g 175 g
4 vrk 185 g 195 g 200 g
5 vrk 205 g 215 g 220 g
6 vrk 230 g 250 g 250 g
1 vk 250 g 265 g 285 g
2 vk 430 g 450 g 480 g
3 vk 650 g 630 g 700 g
4 vk 840 g 750 g 820 g
5 vk 960 g 780 g 970 g
6 vk 1050 g 850 g 1130 g
7 vk 1180 g 950 g 1280 g
8 vk 1330 g 17,5 cm 1070 g 15,5 cm 1450 g 17,5 cm
9 vk 1220g 17 cm 1750 g 19 cmAapo muutti Helsinkiin Veeran luokse ja pikkuinen Simo Jokioisiin Katin perheeseen. Siru jäi meidän iloksemme, ja on osoittautunut valloittavaksi persoonaksi.

26.10

puppies_8_weeks.jpg


18.10

Rekkarit.jpg


Pupeloiden rekkarit tulivat!

Viralliset nimet ovat :

Peu Baw Khaba "Aapo"

Peu Baw Khufu "Simo"

Peu Baw Khafra "Siru"16.10

Pennuilla jännittävä päivä, ekaa kerttaa pääsivät autoajelulle. Matka suuntautui eläinlääkäriin pentutarkastukseen ja sirutukseen. Pennut  tutkittiin tarkasti sydän kuunneltiin, korvat, silmät, suu, iho, turkki tutkittiin. Raajoja venyteltiin ;)  Kaikki saivat puhtaat paperit, molempien poikien kulkuset olivat tunnettavissa. Tyttösellä pieni napatyrä joka toivottavasti vielä häviää. Sirutus sujui hyvin vain Aapo rääkäisi mutta enpä usko että kivusta. Taisi poika vain sanoa ääneen mitä ajatteli moisesta. Automatka meni todella hyvin ensikertalaisilta. Tyytyväisenä ne tutkivat ympäristön näkymiä kuljetuslootastaan.

13.10

Veera ja Ida tulivat katsomaan Aapoa. Harjoiteltiin villakoiran hoitoa ja konetettiin Simo ja Aapo. Aapo myös pestiin, föönattiin ja trimmattiin. Veera toi mukanaan aivan suussa sulavan broileri piirakan ja me nautiskeltiin kahvit ja vietettiin mukava ilta jutustellen ja pentujen kanssa touhuten.

Aapon_turkin_hoito.jpg Aapo_trimmi.jpg
Aapo_seisoo.jpg Aapo_sylissa.jpg
Ida_ja_Aapo.jpg Veera_ja_aapo.jpg
Ida on Aapon kummitäti Onnellinen pennun omistaja Veera


12.10

Jere iskä tuli katsomaan pienokaisiaan. ja saimme otettua virallisen perhepotretti kuvan 6 -viikkoista penskoista.

Raij_ja_Nora_ja_pennut.jpg Nora_ja_Simo.jpg
Raija, Hannu ja Nora katsomassa pentusia Nora ihastui täysin Simo pentuun :D

perhepotretti.jpg

11.10

Pentujen kanssa on aloitettu ulkoilu pikkuhiljaa. Reipaasti ne touhuilee eivätkä pelkää mitään. Sisälläkin leikitään jo kovasti isompien koirien kanssa. Vaanitaan, muristaan, pikkuruista haukkumistakin kuuluu välillä kun telmitään ympäri taloa. Ruoka maistuu hyvin ja yöt nukutaan jo melko rauhallisesti.

Alexa_ja_pennut.jpg Elli_ja_pojat.jpg
Alexa leikki poikien kanssa Elli ulkoilee Aapon ja Simon kanssa
Tytto_ja_Aapo.jpg tytto_ulkoilee.jpg
Tyttö ja Aapo Tyttö

5.10

Pennuilla huolto-päivä :)  Jokainen konetettiin, kynnet leikattiin, korvat tarkastettiin. Pestiin ja föönattiin sekä hieman jo leikeltiin turkkia takapäätä siistien. Ja myöskin madotettiin.

pennut_ennen_konetoita.jpg simo_tulossa_pesusta.jpg
kolmikko enne konetöitä ja pesua suihkunraikas Simo


5_weeks_1.jpg

2.10

Kolmikko kehittyy kovaa vauhtia. Leikkivät ja telmivät keskenään ja myös talon toisten koirien kanssa.  Napsu imettää vähemmän ja kiinteä ruoka maistuu.

kolmikko_syo.jpg leikkia.jpg
kolmikko syö telmimistä
pojat_.jpg pentu_boxit.jpg
pojat leikkii kasvattajakerhon pentuboxit tuli tänään
lelut.jpg
näyttely tuliaisia pennuille

28.9

Pennut 4 viikkoa. Pikku-Aapo on kirinyt hienosti muut kiinni ja painaa nyt eniten.  Piti oikein monta kertaa punnita sillä en meinannut uskoa tulosta sillä Matami-tyttö näyttää vieläkin porukan jyhkeämmältä ;)

25.9

Veera tuli katsomaan omaa pentustaan Aapoa. Pikku Aapo muuttaa aikanaan Helsinkiin. Aapo sai tuliaiseksi myös lelun ja huovan :)Tänään pennut maistelivat ensimmäistä kertaa kinteää ruokaa. Hienosti jokainen osasi latkia kermaviiliä. Myöhemmin illalla pennut söivät myös liotettuja nappuloita ja hyvin maistui.

Aapo_ja_fantti.jpg

                                                       Aapo ja Fantti

Veera_ja_Aapo.jpg

Veera maistattaa Aapolla viiliä

21.9

                                                

kolmeviikkoa.jpg


Naperot 3 viikkoa

ja niin siinä kävi että pikkupoika on kirinyt painossa kiinni jo keskaripojan :) Matami vielä paksuin. Saas nähdä miten painot kehittyy eteenpäin. Tänään pennut siirtyivät "ihmisten ilmoille" uuteen aitaukseen sillä pentula kävi jo pieneksi pienille tutkimusmatkailijoille. Kovasti jo tapaillaan askeleita ja eteenpäin päästäänkin jo nelivedolla. Mukavia ääniäkin pentulasta kuuluukin, pieniä haukahduksia ja hassua pörinää eli murahduksia.

Pennuilta leikattiin kynnet ja tehtiin ensimmäiset konetyöt, nassuun ja tassuihin. Helppo on tämmöisiä pikkuisia ajella kun eivät ymmärrä yhtään pistää vastaan. Vaankylläpä sekin aika tulee että yritetään pyristellä ;)

pennuilla kävi tärkeitä vieraita :) Keskimmäinen ruskeapantainen uros on nyt "SIMO" ja hän muuttaa aikoinaan Jokioisiin

Simo_lelu.jpg

Simon perhe toi pennulle tuliaiseksi lelun ja huovan. Näin Simo tottuu jo uuden perheen tuoksuihin ja kotiutus on huomattavasti helpompaa. Perheen pojat olivat pitäneet kisulelua kainalossaan monta yötä ja niin uusi lelukin on "kyllästetty" omilla tuoksuilla.

kavelyharjoituksia.jpg tytto_ja_lelu.jpg
tisulla.jpg mamman_kanssa_levolla.jpg


16.9

Nyt on poikienkin silmät auki

15.9

Napsu mamma pestiin ja tyttösen simmut auki

Siimut_auki_tytto.jpg

14.9

Pennut 2 viikkoa

Tyttösen simmut raollaan :)

2_viikkoa.jpg

13.9

Pennut saivat pannat kaulaansa ja niillä on myös hännänpäissä eriväriset merkit:

Pannat.jpg

Keskarilla ruskea, pikkupojalla limen ja matamilla keltainen panta. Ja huomatkaa söpöt hännänpäät;)


12.9

Tänään pääsi keskari ja matami pesulle. Joku oli kakkinut niin että sitä oli tyttösen päässä ja keskarin selässä ;) Pennut eivät olleet milläskään pikkupesusta ja mamma seurasi vieressä silmä tarkkana. Jännä miten perheen toiset koirat suhtautuvat hienotunteisesti pentusiin. Ne eivät yritäkkään mennä pentuhuoneeseen vaikka ovi olisi auki. No Elli-pentu kyllä ihan alussa erehtyi mennä huoneeseen tohottaen ja sai sieltä kyllä semmoisen lähdön.

Viikkonloppuna pennut muuttavat suurempaan pentuaitaukseen sillä pikkupoika on jo kahdesti kömpinyt pesästä seikkailemaan.

10.9

Tyytyväinen tuhina kuuluu ja pennut kasvavat hyvin. Nyt kun ikää on 10 vrk niin pikkupoika 325g, keskaripoika 335g ja matami tyttönen 360g ;) Napsu kävi meidän kanssa jo lenkillä ja nautti täysin rinnoin kun pääsivät vapaanakin juoksemaan. Muutenkin Napsu on palutunut jo upeasti synnytyksestä, se on oma sutjakka itsensä, vain suuret tisut paljastavat että sillä on pikkuisia

8.9

Napsu on mahtava äiti joka hoitaa pentusia alkukantaisten vaistojen varassa.

pentupiilo.jpg Piilo2.jpg
Kun napsu lähtee pesästä niin se laittaa pennut piiloon :) ...sieltä löytyy kolmikko sievästi nukkumassa :D


6.9

Tasaisesti painot nousevat. Tisuilla viihdytään kovasti ja tiiviissä kasassa sisarukset nukkuvat. Napsu kävi tänään syömässä ruokansa pentuhuoneen ulkopuolella (ei tarvinnut enään pentulootaan sitä syöttää) ja puruluutakin se kävi narskuttelemassa.

4.9

Viime yö meni oikein rauhallisesti, Napsukaan ei pyytänyt kertaakaan ulos. Joten emäntäkin sai nukkua ;) Tytön tyllerö otti pojat kiinni ja on nyt painavin. Suurta eroa ei painoissa ole, pentue on tasainen ja tyytyväinen. Aamulla oli kaulanauhojen tarkistus ja tyttö sai uuden.

3.9

Napsulle maistuu ruoka ja juoma. Pentujen painot nousevat hitaasti mutta varmasti :) Pienempi uros 165 g ja isompi uros sekä narttu 175 g.

2.9

Maito nousee hyvin, syntymäpaino on saavutettu jokaisen kohdalla. Tyytyväinen tuhina kuuluu pentulasta ja Napsu on huolehtiva ja hellä mamma.


Kolmikko_2_vrk.jpg

1.9

Ensimmäinen yö sujui rauhallisesti. Pienokaiset ovat koko ajan imemässä että maito nousisi ylös. Hieman painot laskivat syntymäpainosta 5 -10 g.  Napsu saa ravitsevaa juomista useasti.

31.8

Pennut syntyivät. Synnytys sujui hienosti, Napsu hoiteli kaiken itse. Minulle jäi tehtäväksi vain haltioissani seurata tapahtumaa. Ensin syntyi uros 150 g, puolen tunnin päästä toinen uros 165 g ja tunnin päästä narttu 155 g. Kaikki mustia. Pennut ovat oikein virkeitä ja tasaisia kooltaan. Myös emä voi hyvin.

napsu_jere_sydan.jpg
Nuori pari treffasi heinäkuun alussa ja pennut syntyivät elokuun lopussa