EBBA JA FREDDY 

Pennut syntyivät 7.11.2011

Pentueen sukutaulu

PMJV-09 JV-09 Thomsten´s Little Red Heartbreaker

Peu Baw Phoebe

Tiedot 4:n sukupolven mukaan:
    Sukutaulussa 30 sukulaista tiedossa 30:sta (100%)
    Sukutaulussa 30 eri yksilöä 30:sta (sukukatokerroin 1,00)
    Sukusiitosprosentti 0,00%

i. Thomsten´s Little Red Heartbreaker "Freddy" e. Peu Baw Phoebe "Ebba"

PRCD terve (terve vanhemmat)

Lonkat A/A

silmät ok, polvet 0/0, kyynärät 0/0

PRCD terve (terve vanhemmat)

silmät Ok, polvet 0/0

freddy_01.jpg

ebba_01.jpg

Kuvia Ebban vauvamassusta

 Nuutin Painotaulukko

1 vrk 170 g
2 vrk 190 g
3 vrk 210 g
4 vrk 235 g
5 vrk 270 g
6 vrk 300 g
1 vk 330 g
2 vk 560 g
3 vk 780 g
4 vk 890 g
5 vk 940 g
6 vk 1085 g
7 vk 1230 g
8 vk 1400 g27.12

Taru ja Nico tulivat Taavin kanssa hakemaan Nuutia kotiin.Sillä välin kun he tutustuivat uuteen pentuunsa niin minä pesin ja trimmasin Taavin. Taavi oli ihan haltioissaan meidän tytöistä, eipä ollut ennen nähnyt moista tyttöenergiaa. Haikeaa on luovutus  mutta ihanaa kun Nuuti pääsee niin ihanaan kotiin. Ja pitihän sitä virallinen perhepotrettikin napata :)Taavi_Alexa_ja_Ebba.jpgKeskellä Alexa äiti ja vasemalla poika Taavi ja oikealla tyttö Ebba

Taavi_Alexa_Nuuti_ja_Ebba.jpg

Taavi, Alexa, Nuuti ja  Ebba


25.12

Nuuti pestiin ja laitettiin muutenkin lähtökuntoon. Hoitotilanteissakin nuuti on ollut niin reipas ja helppo.

Nuuti_7_vk.jpg Nuuti_seisoo.jpg
Nuuti_paa.jpg Nuuti_istuu.jpg

24.12

Nuutin eka joulu

Nuuti ja muut koirat antoivat kuusen ja koristeiden olla ihan rauhassa.  Nuuti sai joululahjksi röhkivän possun. Heikki paappa oli myös viettämässä Joulua kanssamme ja hän oli ihan haltioissaan pennusta. Nuuti on kyllä niin hellyttävä ja reipas ettei ihme että kaikki tykästyy siihen.

Joulusukka.jpg Nuutin_lahja.jpg
Mitä joulusukasta paljastuu hui, tuohan on yhtä iso kuin minä
Nuuti_ja_mamma.jpg joulukalenteri.jpg
mamman kanssa köllimistä joulukalenterista saatiin herkkuja

20.12

Tänään Nuutilla oli jännittävä päivä sillä ohjelmassa oli pentutarkastus ja sirutus. Matkaan lähti myös Milla. Pienen hetken alkumatkasta Nuuti äänteli mutta muisti sitten että matkustaminenhan on ihan kivaa. Perillä  eläinlääkärimme Minna tarkisti Nuutin korvat, silmät, purennan ja koko vartalon. Sitten kuunneltiin sydän ja keuhkot ja kaikki oli OK. Sitten olikin vuorossa sirutus, eipä sekään kauaa sattunut sillä Nuuti päästi vain lyhyen itkun. Hienosti sujui pitempikin ajomatka. Kotiin tultuamme Nuuti pissasi hienosti ulos ja sisällä sai heti mammalta maitoannoksen.

tarkastus.jpg sirutus.jpg
odotus.jpg


17.12

Nuuti pääsi ajelulle ensimmäistä kertaa. Vain hetken se inisi mutta tyytyi sitten katselemaan ympärilleen boxissaan. Ajelin pienen kierroksen että pentu sai tuntuman ja sen jälkeen piipahdimme vanhainkodilla. Nuuti oli ihmeissään kaikesta huomiosta, kukapa ei voisi vastustaa pikkuruista puudelivauvaa. Moni sanoi että se näyttää ihan pehmolelulta. Kaikki kehuivat kun se oli niin rauhallinen sylissä. Ja voi niitä vanhuksien onnellisia ja iloisia katseita. Joukossa oli monta eläinten ystävää :) Paluumatkalla Nuuti käyttäytyi kuin vanha tekijä eikä boxista kuulunut mitään. Tämä oli hyvää harjoitusta tulevaa Keuruun matkaa varten.

12.12

Nuuti 5 vk

Nuuti kehittyy hurjaa vauhtia, nyt se jo tepastelee niin hienosti myös liukkaalla lattialla. Ja hienosti tulee pois pesästä ja pentuaitauksesta ja osaa kiivetä myös takaisin pesään. Nuuti on  kova heiluttamaan häntäänsä (tulee äitiin ja mummoonsa :)  Muutkin koirat ovat saaneet tutustua Nuutiin. Tosin Ebban valvovan silmän alla.  Tilda on aivan haltioissaan pikkuisesta. Kiinteätä ruokaa on maisteltu monenmoista, maito vie kuitenkin vielä voiton. Ebba on hellä äiti, se nukkuu vieläkin yöt Nuutin vieressä.


Maitobaari.jpg10.12

Nuutille tehtiin toiset konetyöt ja poika pääsi ekaa kertaa pesulle ja turkkiakin siistittiin. Nuutilla on vahva ja paksu turkki. Peräpäästä saikin leikata aikas paljon pois että pyllystä saatiin siisti :) Mamma- Ebbakin pääsi pesulle ja trimmiin


Ebba_trimmattu.jpg


konetyot.jpg
8.12

Tyttöpennulla oli pienen koon lisäksi lisääntyviä tasapaino ongelmia. Eläinlääkärin tarkastuksessa oireet viittasivat vahvasti hapenpuutteeseen synnytyksessä. (tyttöhän syntyi ilman sikiöpussia ja napanuorakin oli jo katkennut) Ei auttanut ihmisen apu tässä tilanteessa. Pentu oli muuten päällisinpuolin terve, sydän ja keuhkot vahvat eikä viitteitä vesipäisyydestä. Oireita:  Nyt kun se vihdoinkin oppi istumaan ja nousemaan pystyyn niin se pöllähti  aina kumoon. Vain muutaman sekunnin se pysyi pystyssä. Eteenpäin se pääsi vain ryömimällä. Pesässä karvan päällä se tuli toimeen, löysi nisälle mutta pesän ulkopuolella tarvitsi aina ihmisen apua liikkumisessa. Tänään tein raskaan päätöksen ja pikkuisesta tuli enkelipentu  1 kk ikäisenä. Kaipaamaan jää suuri joukko ystäviä joiden elämää pikkuinen on koskettanut ja tietysti Ebba ja Freddy sekä Nuuti-veli. joka ei voi ymmärtää mihin pikku-sisko on mennyt. Nuuti itkeskelee paljon mutta eiköhän asia helpotu kun se lähtee seikkailemaan pesästä tänne meidän muiden joukkoon.Viimeinen_yhteiskuva.jpg

Stella.jpg


Viimeinen yhteiskuva aamulta

R.I.P_Ladystella.jpg

R.I.P Peu Baw Pumpkin Prinsess  7.11.-8.12.2011
5.12

Pennut 4 viikkoa

pennut_4_vk.jpg


28.11

pennut 3 viikkoa  

pennut_3_vk.jpg

Pennuille tehtiin ensimmäiset konetyöt, ja Nuutikin avasi silmänsä.

21.11

Pennut 2 viikkoa

Pennut_2_viikkoa.jpg

18.11

pennuilla ikää 11 vrk, tyttöpennun simmut aukesivat tänään. Nuuti pitää silmät vielä tiukasti kiinni. Pikkuruinen tyttö kasvaa hitaasti mutta varmasti painoa on 230 g ja Nuuti-veli painaa jo komeat 480 g

14.11

Pennut 1 viikkoa

Pennut_1_viikoa.jpg

11.11

Uros sai jo ihan oman kutsumanimen "Nuuti". Nuutin  kasvua leikkikaveriksi odottaa Raumalla  "Taavi"  Peu Baw Kergulen.

Ennen_H-hetkea.jpg vastasyntyneet.jpg
sisko_ja_sen_veli_4_vrk.jpg polkuanturat_tumenee.jpg
Ebba_linssilude.jpg Hella_aiti.jpg
isainpaiva_.jpg pennut_4_vrk.jpg

9.11

Ebba hoitaa hellästi pentujaan. Uros kasvaa kohisten, kokoero on jo selvä. Tyttö pentu on siro ja hänellä on aivan oma kasvuvauhti, 5-10 g tulee päivittäin hitaasti mutta varmasti.

7.11

Freddyn ja Ebban pennut syntyivät. Synnytys meni hienosti ja maailmassa on nyt 2 pientä uutta sydäntenmurskaajaa. Uros 160 g ja narttu 150 g.