2016

24.12

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2016! T: Sari, Milla ja Peu Baw tytöt ja pojat

17.12

Luna (kuva: Helmi Yli-Knuuttila)

Lauantaina 17.päivä Keski-Suomen Villakoirat järjesti Jyväskylässä puudeleiden tonttukävelyn, johon osallistuin Kasperin ja Karloksen kanssa. Karloksella oli päällä punainen pukintakki, joten saimme jo matkalla hauskoja katseita kun hyppäsimme bussiin. Peu Baw-kasvateista kävelylle osallistui myös suloinen Luna, jolla oli tonttulakki ja talvinen neule päällä. Yhteensä koiria oli 10 eri väreissä ja kokoja toyvillakoirasta isovillakoiraan. Kokoonnuimme keskustassa ja kävelimme kävelykatua pitkin kirkolle. Matkalla ihmiset saivat rapsutella ja ottaa kuvia koiristamme. Uskon että toimme hieman joulumieltä ihmisille ja koirillakin oli hauskaa.

Kasper ja Karlos (kuva: Helmi Yli-Knuuttila)

30.10

Miro, Brita, Vito, Tilda, Napsu, Kasper, Luna, Hugo, Alexa (takana), Karlos, Doris, Papu, Ninja

Järjestimme pienimuotoisen pentutapaamisen, johon kutsuimme viimeisimmät pentueet eli sydän-pentueen (Papu, Hugo ja Ninja) sekä kirsikka-pentueen (Miro, Luna ja meidän Brita). Menoa riitti ja oli mukava nähdä kaikkia.

25.9

Sarahill If the Cap Fits "Kasper" RTK1

Jyväskylässä järjestettiin viikonloppuna kahdet rally-tokokilpailut, joissa molemmissa tuomarina oli Iiris Harju. Kasper osallistui molempina päivinä ALO-luokkaan. Lauantaina tuloksena oli 92/100 ja sunnuntaina 90/100. Kasper saavutti siis kolmansissa kisoissaan kolmannen hyväksytyn tuloksen ja seuraavissa kisoissa ollaankin avoimessa luokassa. Lauantaina Kasper keskittyi hienosti, mutta ei istunut mielellään kosteahkoon maahan. Sunnuntaina keskittyminen herpaanttui heti lähdössä mikä vaikutti suoritukseen, mutta olen silti tyytyväinen tuloksiin ja erityisesti Kasperiin. 

-Milla

27.8 - 28.8 SUPERVIIKONLOPPU

Muurame pentunäyttely Peu Baw Cherry Blossom Girl "Brita" RYP-1

Äänekoski ryhmänäyttely

Kaksi ylintä kuvaa tiivistävät näyttelyviikonlopun tulokset: RYP-1 sijoitus, kaksi sertiä ja yksi uusi Suomen muotovalio :) 

Lauantaina Äänekosken ryhmänäyttelyssä 27.8. kehässä pyörähtivät Hugo, Luna, Brita, Taavi ja Alexa. Tahti oli melko kiireinen myrskyvaroituksen vuoksi, sillä näyttelyalue piti saada tyhjäksi ennen myrskyn alkua. Tuomarina oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. 

Hugo SERT ja VSP

Ensimmäiseksi Hugo mitattiin toyksi säkäkorkeudella 27 cm. Ensimmäisessä näyttelyssään Hugo pärjäsi upeasti ollen PU1 ja VSP. Siten se sai myös ensimmäisen sertinsä.

Peu Baw Heartbond "Hugo"
"Hyvät mittasuhteet. Sopiva luusto. Hyvä kuononpituus & muoto. Hyvin meislautunut pää. Tummat, oikean muotoiset silmät. Hyvät korvat. Hyvä kaula ja selkä. Hieman ala-asentoinen häntä. Hyvä rungon muoto. Hyvät etu- ja takaliikkeet. Riittävä sivuaskel. Hyvä karvan laatu."
NUO ERI, SA, PU1, SERT, VSP

Luna Äänekoski RN

Seuraavaksi vuorossa olivat kääpiöpennut Brita ja Luna. Luna oli ensimmäisessä näyttelyssään ja käyttäytyi hienosti. Se näyttää tosin jäävän toy-kokoiseksi ja onkin siskoaan lähes puolta pienempi. Kilpailuluokassa Brita sai KP:n ja oli ROP-pentu. 

Peu Baw Sweet Cherry Lady
 "Luna"
"Hyvät mittasuhteet, kovin kevyt luusto, vielä kovin pentumainen. Hyvä pään luusto. Pyöreät silmät. Hyvä ylälinja. Runko vielä kevyt. Ala-asentoinen häntä, niukasti kulmautunut, Askel saisi olla sulavampi. Hyvä turkin alku."
PEN2

Brita ROP-pentu Äänekoski RN

Peu Baw Cherry Blossom Girl "Brita"
"Hyvät mittasuhteet ja luusto, hyvä pään pituus, vahva kuono. Hyvät silmät ja korvat. Hyvän muotoinen hieman lyhyt rintakehä. Pitkä lanne, hyvä häntä. Riittävät kulmaukset. Liikkuu takaa kovin kapeasti, edestä löysästi. Hyvät sivuliikkeet."
PEN1, KP, ROP-PENTU
Äiti ja poika, Taavi ja Alexa, pärjäsivät upeasti ja kisasivat lopulta keskenään. "Pojasta polvi paranee" piti tällä kertaa paikkansa, sillä Taavi oli ROP ja Alexa VSP. Taavi sai myös kolmannen sertinsä ja on siten uusi Suomen muotovalio. Alexa oli myös ROP-veteraani.
Peu Baw Ice Lolly Boy "Taavi"
"Hyvät mittasuhteet, oiekapiirteinen pää, Hyvä silmien muoto. Hyvä kuonon pituus, tasapainoinen ylälinja. Hyvä häntä, täyteläinen runko. Riittävästi kulmautunut. Hyvät takaliikkeet, sivuliike saisi olla joustavampi ja takapotku tehokkaampi. Hyvä karvanlaatu.
AVO ERI, SA, PU1, SERT --> FI MVA, ROP

Backseat Driver´s Alexis "Alexa"
"Hyvän kokoinen,hyvät mittasuhteet. Selvä sukupuolileima, kaunislinjainen pää. Hyvä silmien muoto, hyvä kaula ja selkä, hyväasentoinen häntä, erinomainen rungon syvyys ja muoto. Riittävästi kulmautunut. Liikkuu tasapainoisesti ja joustavasti. Hyvässä kunnossa."
VET ERI, SA, PN1, ROP-VET, VSP

Taavi ROP, Alexa VSP Äänekoski RN

Sunnuntaina Muuramen epävirallisessa pentunäyttelyssä tuomarina oli Juha Putkonen. Päivä oli aurinkoinen ja pennut esiintyivät upeasti. Luna oli pentujen kolmas ja Brita eteni lopulta ryhmävoittajaksi.
Luna
"7,5 kk. Pienikokoinen, tälä hetkellä koko enemmän toy kuin kääpiö. Sievä narttumainen pää, jossa hyvä pituus. Oikein kiinnittyneet korvat. Keski ruskeat silmät. Hyvä purenta. Ikäisekseen hyvä rintakehä, eturinta saa vielä täyttyä. Iänmukainen karvapeite. Hyvä häntä. Liikkuu riittävällä askelpituudella. Esiintyy hyvin"
PEN 3
Brita
"7,5 kk. Punainen, ryhdikäs hyväluustoinen narttupentu, jolla oikeat mittasuhteet. Erinomainen päänpituus, hieman korostuneet poskiluut. Oikein kiinnittyneet korvat. Keskiruskeat silmät. Hyvä purenta, isot hampaat. Hyvin kehittynyt rintakehä ja eturinta. Olkavarret saisi olla viistommat. Hyvin kulmautunut takaa. Iänmukainen karvapeite, kaunis pun. väri. Häntä kaartuu ja koskettaa lannetta. Takaa liikkuu hyvin, etuaskel jaa lyhyeksi. Esiintyy hyvin."
PEN 1, KP, ROP-PENTU, RYP-1

16.7 Orivesi KR

Peu Baw Ice Lolly Boy "Taavi" PU2 ja vara-SERT
Tuomarina Marja Talvitie
"Hyvin liikkuva, hyvä pää ja ilme. Riittävät etu- ja takakulmaukset. Hyvä runko. Hyvä hännänkiinnitys. Erinomainen karvanlaatu. Liikkuu hyvin. Erinomaisessa lihaskunnossa. Hyvät käpälät. Kiva käytös."
Backseat Driver´s Alexis "Alexa" VSP vet
"Hyvä koko ja turkki. Hieman jo kuivinut kuono ja korvat saisivat asettua paremmin, mutta kaunis ilme. Hyvä kaula, ylälinja ja häntä. Hienot tassut. Hyvä karva. Liikkuu hyvin, välillä hieman hyppii."

7.7-10.7 Pärnu

matkaporukka Tofu, Bella, Brita, Alexa, Poju, Rico, Kasper, Doris & Sisu

Heinäkuun alkupuolella teimme aurinkoisen reissun Pärnuun. Menestystä ei kaikille herunut, mutta matka oli silti hauska ja ikimuistoinen. Viikonlopun kolmestä näyttelystä yksi oli ryhmänäyttely ja kaksi KV-näyttelyä. Tuloksena Brita oli 3 x ROP-pentu, Doris saavutti Viron muotovalion arvon ja Kasper sai kaksi sertiä ollen nyt sekä Viron että Suomen muotovalio! Lopussa vielä kokoamani tunnelmavideo reissusta.

-Milla

Doris uusi EE MVA

Kasper vastaanottaa SERTin

13.6

Sirun (Peu Baw Khafra) ja Romeon (Ecolette´s Say it to Me) Sydän-pentue kävi jalostustarkastuksessa, jonka suoritti Tarmo Viirtelä. Sisarukset tutkittiin tarkkaan ja tuomari totesi kaikki jalostuskelpoisiksi!  

Jokaisen turkkia kehuttiin vahvaksi, kulmaukset olivat jokaisella edessä ja takaa erinomaiset. Rintakehät saivat kehuja. Ninjalla oli paras pää, Papulla sopusuhtaisin runko ja Hugolla pisin kaula ja kauniit tassut. Hugo mitattiin myös toyvillakoiraksi, mutta siirto onnistuu vain näyttelyssä.

Arvostelut löytyvät kokonaisuudessaan alta, klikkaamalla kuvat saa suuremmiksi.

Peu Baw Heartbond "Hugo"

Peu Baw Heartflame "Papu"

Peu Baw Heartstone "Ninja"

11.6 Miljoonakoira, Alavus KR

Alexa VSP veteraani

Turistit Brita ja Luna

Kasper ERI AVK2

Vietimme mukavan päivän Tuurissa. Mukana olivat Alexa, Kasper ja turistina pennut Luna ja Brita. Sisarukset pääsivät leikkimään keskenään ja katselemaan mitä näyttelyissä oikein tapahtuu :)

Tuomarina oli Paula Tuominen. Alexa oli PN4 sekä VSP veteraani ja sai ihanan arvostelun:
"9,5v vuotias, hienokuntoinen, kauniit mittasuhteet. Hyvä pää ja ilme. hyvä kaula, hieman pysty lapa muuten tasapainoisesti kulmautunut. Erinomainen ylälinja. Hyvä runko,hyvä hännänkiinnitys, kaunis väri. Erinomainen karvanlaatu. Hienot tassut, Hieman pysty lantio, reipas, hieno ryhtinen. Ihana luonne!"

Kasperin tuloksena tällä kertaa ERI AVK2
"3 vuotias, ok mittasuhteet. Hyvä pää ja ilme. Erinomainen eturinta. Hieman pysty lapa, hieman löysät kyynärpäät, Hyvä runko, erinomainen hännänkiinnitys, hyvä massa ja lihaskunto, ok käpälät, hieman pehmeä karvanlaatu, ok väri, Saisi liikkua ryhdikkäämmin ja vakaammin edestä."

5.6 Jämsä KR

Peu Baw Ice Lolly Boy "Taavi" VSP

Erinomainen päivä Jämsän näyttelyssä! Meiltä mukana olivat Kasper ja Alexa sekä turistina Brita tutustumassa näyttelymeininkeihin. Tuomarina oli Annaliisa Heikkinen.

Alexan poika Peu Baw Ice Lolly Boy "Taavi" oli PU1, VSP ja sai toisen sertinsä! 
Arvostelu: 
"Erinomainen tyyppi. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä pää ja ilme. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Suorat eturaajat. Tiivis runko. Hyvä karvan laatu. Liikkuu hyvin takaa ja edestä. Erinomainen luonne."

Backseat Driver's Alexis "Alexa" oli PN3 ja ROP veteraani.
Arvostelu: 
"Hyvässä kunnossa oleva veteraani. Hyvät silmät. Alaleuka saisi olla voimakkaampi. Hieman lyhyt kaula. Suorat eturaajat. Tiivis runko. Riittävät takakulmaukset. Liikkuu hyvin."

Sarahill If The Cap Fits "Kasper" sai ERI:n. 
Arvostelu:
"Hyvän tyyppinen, sopusuhtainen uros, jolla hyvä pää ja ilme. Riittävät kulmaukset edessä. Tiivis runko ja hyvät mittasuhteet. Takaosa voisi olla hieman paremmin kulmautunut. Liikkuu hieman löysästi edestä. Liikkeessä turhan tiukka häntä."

Näyttelyssä oli myös Taavin Loke-poika, joten saimme otettua kolmen polven kuvan: mummo, isä ja poika :)

Kasper ERI

Alexa ROP veteraani ja PN 3

Taavi PU1, Sert ja VSP

Poika, mummo ja isä

matkaajat: Alexa. Kasper ja Brita

4.6

Brita, Karlos, Tilda, Doris, Ebba, Kasper, Napsu ja taustalla Alexa

Koko poppoon kanssa ulkoilemassa. Metsässä mieli lepää ja koirat nauttivat! :)

15.5

Kasper aloitti rally-tokokisailun ensimmäisissä virallisissa kisoissaan Jyväskylässä Aholaidan kentällä. Tuomarina toimi Hannele Pirtimaa ja lopputuloksena oli hyväksytty tulos pisteillä 77/100 p. Yön ja aamun aikana satoi välillä paljonkin, mutta onnekkaasti meidän vuorollamme ei satanut. Olen tyytyväinen Kasperin suoritukseen, sillä osasin odottaa keskittymisen olevan vaikeaa kostealla ulkokentällä verrattuna tuttuun treenihalliin. 

-Milla

9.-13.5

Pikku-Brita tuli kyläilemään Jyväskylään viikoksi. Ensimmäisenä iltana Kasper ja Karlos olivat hieman ylikierroksilla vieraasta, mutta jo ensimmäinen yö sujui rauhallisesti. Brita sulautui laumaan helposti ja leikki ihanasti poikien kanssa. Brita oli reippaana, vaikka Jyväskylässä on esimerkiksi liikennettä paljon enemmän kuin Vilppulassa. 

Britan vierailu toi mukavasti vaihtelua Kasperin ja Karloksen arkeen ja vapaana juokseminenkin oli paljon vauhdikkaampaa kuin kahdestaan. Britan kanssa harjoittelimme muun muassa näyttelytreenejä päivittäin treenikentällä ja kotipihassa. Tyttö saa meidän puolesta tulla toistekkin kylään, sen verran helposti meni viikko.

-Milla

Brita ja pojat leikin pyörteissä

26.3

Karlos, Doris, Alexa, Tilda, Napsu, Ebba, Kasper ja etualalla Brita.

Synttärikakku

Kotisivut ovat päivittyneet viimeaikoina niin laiskasti, että ajattelimme vähän laajemman tilannekatsauksen olevan paikallaan :)

Alkuvuoden merkittävin juttu oli tietenkin tammikuussa syntynyt Ebban ja Ricon kirsikankukka-pentue. Pentueen isoin, Peu Baw Cherry Blossom Girl "Brita" jäi meille laumanjatkoksi. Brita on oikein tomera, reipas, hyvä syömään ja keksii koko ajan jotain pikku kepposia. Britan sisaruksista Miro eli P B Wild Cherry Boy muutti sijoitukseen isä-Ricon perheeseen, jossa asuu myös Peu Baw pojat Jere ja Roope. Pentueen siroin, P B Sweet Cherry Lady "Luna" muutti Jyväskylään. 

Nyt pääsiäisenä olemme juhlistaneet Napsun ja Alexan syntymäpäiviä. Napsu täytti 23. päivä jo kunnioitettavat 10 vuotta ja Alexa tänään 9. Meidän mummokoiria ei ikä vielä paina. Napsu on edelleen oma leikkisä itsensä ja jaksaisi juosta pallon perässä vaikka kuinka kauan. Lady-Alexa on yhä oma rakastettava itsensä ja viihtyy kenen tahansa sylissä siliteltävänä tuntikausia. Alexa on siirtynyt näyttelyissä veteraanikehiin ja viime vuonna saavutti Latvian Veteraanivoittaja-15 -tittelin sekä useita ROP-veteraanisijoituksia. Tällekin kesälle on muutamat näyttelyt jo suunnitteilla.

Ebba ja Tilda ovat vielä jonkinaikaa samanikäisiä, eli 6-vuotiaita. Tilda viihtyy pallonheittohommissa ja nukkuu usein omassa pienessä matkalaukun muotoisessa sängyssään. Se on lauman poliisi, joka ilmoittaa vieraista nopeammin kuin muut. Ebba on nyt lyhyemmässä turkissa ja on tauoilla näyttelyistä. Ebba on säilyttänyt pentumaisen innon kaikkiin leikkeihin ja sillekin suurin intohimo on pallot. Doris on nyt kaksi ja jatkaa näyttelyissä käymistä kesällä. Doris on ihanan sosiaalinen ja menisi tervehtimään kaikkia vastaantulijoita. Se nauttii rapsutuksista ja tykkää leikkiä Britan kanssa.

Kasper ja Karlos asuvat Millan luona Jyväskylässä. Kolmevuotias Kasper harrastaa rally-tokoa, jossa kilpaileminen on suunnitelmissa ehkä jo tänä keväänä. Näyttelyitä on myös suunnitteilla kesäksi. Kasperin ja Ebban poika Karlos on perinyt vauhtinsa äidiltään. Lajina Karloksella onkin agility, josta se on aivan innoissaan. Kasper ja Karlos on hellyyttävä parivaljakko ja ne ovat toistensa parhaat ystävät, joilla ei koskaan ole suurempia tappeluita. Ne tykkäävät juosta yhdessä ja tervehtivät ensimmäisinä toisiaan toisen palatessa harrastuksesta kotiin.

13.3

Doris heittäytyi selälleen silitettäväksi.

12. -13.3 Jyväskylän Paviljongissa järjestettiin ShowLink Pets-tapahtuma, jossa olimme sunnuntaina mukana edustamassa Suomen Villakoirakerhoa. Meiltä mukana olivat Doris ja Alexa, ja paikalla oli myös muutamia isovillakoiria sekä pikkuruinen toyvillakoira. Puudelit nauttivat silityksistä ja ihmiset kertoivat rodusta kiinnostuneille. 
Tapahtuma oli oikein mukava, ja yleisölle oli paljon nähtävää. Paikalla oli koirien lisäksi ainakin kissoja, rottia, frettejä ja papukaijoja.

Rotuesittelyssä