2017

24.12

Hyvää joulua! Kuvassa Britan ja Alfon pennut 1 vrk ikäisenä.

23.12

Joulumme on ihanan vauvantuoksuinen, sillä eilen Britalle syntyi neljä pentua ja lisäksi Doriksen Sulo-poika tuli meille hoitoon. Toisin sanoen joulusta ei puutu pienien tassujen ääniä ja touhua :D 

Doris leikkii poikansa kanssa vauhdikkaasti

Sulo on ollut heti kuin kotonaan, eihän se tosin ole kauaa poissa ollutkaan. Doris on ollut iloinen leikkikaverista ja painii suloisesti poikansa kanssa. Sulo on todellinen nappisilmä ja syö reippaasti.

2 tyttöä ja kaksi poikaa

Eilisen yön vietimme Britan kanssa pentuhuoneessa. Ensimmäinen pentu syntyi noin kahden aikaan ja viimeinen puoli neljältä. Pennuista kaksi oli tyttöjä ja kaksi poikia. Brita hoiti synnytyksen itsenäisesti ja kaikki meni hyvin. Pennut ovat virkeitä ja jänteviä. Alla olevassa kuvassa on pentueen vanhempien tiedot.

16.12

Tildan vauhdikas Dani-poika ja Doriksen viisi pupua toivat laumaan vipinää ja vilskettä ja tällä hetkellä talossa on taas hetken hiljaista kun kuusikko on muuttanut omiin koteihinsa. Kaikilla on mennyt onneksi hienosti uusissa perheissään ja on ollut ihana saada kuvaterveisiä pieniltä.

11.10

Brita, Alexa ja poni

Suunnilleen viikko sitten työpaikallani järjestettiin osana Vanhusten viikkoa teemapäivä nimeltä Eläinystävät. Muina päivinä aiheina oli esimerkiksi musiikki ja kauneudenhoito. Eläinpäivänä hoitajat toivat lemmikkejään ilahduttamaan asukkaita. Meiltä mukaan lähtivät Napsu, Brita ja Alexa. Lisäksi paikalla oli poni ja yksi pupukin. Brita ja Alexa ovat aiemminkin olleet rapsuteltavana, mutta Napsu ei ole pitkään aikaan käynyt sellaisissa tilanteissa. Olikin ihana nähdä kuinka hienosti Napsu kierteli sylistä syliin ja lepäsi asukkaiden vierellä sängyllä.

-Sari

Napsu

7.10 Tuulos ryhmänäyttely

Päivän saalis

Tuuloksen ryhmänäyttelyn tulokset:

Peu Baw Peppermint Pete "Pete" 10 kk ERI SA PU1 SERT VSP
Peu Baw Sweet Cherry Lady "Luna" ERI SA PN2 vara-SERT
Backseat Driver's Alexis "Alexa" ERI SA PN1 ROP-veteraani VSP

Pete 10 kk

Luna

Pete VSP

Alexa nauttii kehässä olosta ihan täysillä. Sen häntä heiluu aina.

Alexa VSP

6.10

Meidän arkemme on nyt ihanan täynnä pentujen tuhinaa ja tuoksua. Syyskuun 29. päivä Tildalle ja Indylle syntyi ruskea pieni poika. Voit lukea pentueesta lisää täältä. Tänään (6.10) Doris ja Taavi saivat viisi touhukasta aprikoosia pentua; 3 tyttöä ja 2 poikaa. Viisikon kasvua voit seurata täällä.

10.9 Muurame ryhmänäyttely

Alexa ROP-veteraani ja PN2

Sateinen sää ei pilannut tunnelmaa Muuramen ryhmänäyttelyssä vaikka suurin osa päivästä vietettiin isolla porukalla teltan sisällä. Meidän porukassa näyttelyyn osallistuivat Luna, Alexa ja Papu. Tuomarina oli slovenialainen Zeljka Fon Zidar.  

Luna eli Peu Baw Sweet Cherry Lady sai ERIn ja SAn, voitti luokkansa ja oli lopulta PN2 saaden vara-sertin. Alexa (Backseat Driver's Alexis) sai myös ERI ja SA  ja oli PN2 sekä ROP-veteraani. Papu (PB Heartflame) osallistui ensimmäistä kertaa näyttelyihin ja esiintyi hyvin maassa. Pöydällä olemiseen tarvitaan vielä harjoitusta ja tällä kertaa tuloksena oli H. 

Luna PN2 vara-sert

Papu

18.8 möllirallykisat, Jyväskylä

Milla ja Kasper AVO-radalla

Osallistuimme Kasperin, Helmin ja Lunan kanssa Jyväskylässä järjestettyihin rally-tokon möllikisoihin. Viime kisoista Kasperin kanssa oli ihan liian pitkä tauko, joten jännitin mite meidän käy. Tämä oli ensimmäinen kerta kun vedimme avoimen luokan radan kisanomaisessa tilanteessa. Harjoittelu on onneksi tuottanut tulosta ja Kasper oli erinomaisessa vireessä ja seuraaminen sujui mainiosti. Virheitä tuli jonkin verran, muun muassa ylimääräinen maahan meno (KAHDESTI samalla kyltillä...). Iloinen suoritus palkittiin Tuomarin palkinnolla ja olen pojasta niin ylpeä! Pisteitä tuli 77/100.

Helmi ja Luna suoriutuivat hienosti ensimmäisistä rally-tokokisoistaan. Mölliradalla pisteitä tuli 86/100. He eivät ole harjoitelleet lajia vielä kovin kauaa, joten siinäkin mielessä suoritus oli tosi hyvä!

Olen katsellut loppuvuoden virallisia kisoja, ja olisi kiva päästä talvella taas kisaamaan. Ehkä saamme Lunankin mukaan kisoihin ;)

Kuvat: Heli Tuominen

-Milla

Milla ja Kasper

Helmi ja Luna mölliradalla

19.7

Peu Baw Phoebe "Ebba" 
10.7.2009-19.7.2017

Sinä tulit suoraan sydämeen,
sinä toit lohdun murheeseen.
Sinä olit pieni, 
mutta silti suuri niin,
jäät luokseni ainiaaks ajatuksiin.
Nuku rauhassa pieni koiraenkeli,
joka siipiään maailmassa kokeili.
Lennä takaisin koirien maailmaan,
sinne mistä tulitkin aikoinaan.
On ikävä suuri ja loputon,
mut sinun onnesi yksin tärkeintä on.
Tule uniin, tule tuulenhenkäyksiin,
tule elämäin illan ja aamun ruskotuksiin.

Jouduimme luopumaan rakkaasta Ebbastamme, sillä ärhäkkä imusolmukesyöpä vei sen voimat. Eläessään Ebba hurmasi kaikki käytöksellään ja ulkonäöllään. Laumaan jäi suuri aukko ja sydämiin suuri suru.

1.-2.7 Riihimäki KV ja Tuusula KR

Teimme viikonlopun mittaisen kesäreissun eteläiseen Suomeen ja osallistuimme Riihimäen ja Tuusulan näyttelyihin. Yöt vietimme Sipoossa vuokramökillä, joten autossa ei tarvinnut viettää ihan koko päivää. Nättelyihin osallistuivat Doris, Brita ja pikku-Pete. Lauantaina Riihimäellä tuomarina oli Inga Siil Virosta. Brita sai ERIN ilman SA:ta ja Doris EH:n. Pete oli PEK1.

Sunnuntaina tuomarina oli italialainen Francesco Di Paola Nuzzo. Pete sai KP:n ja oli ROP-pentu. Brita ERI, SA, PN2 ja sai vara-SERTin. Doris sai ERIn. Vikonloppuna Peten isä Pate (Jade Garden Kryptonite) oli molemmissa näyttelyissä ROP-veteraani ja saimme isästä ja pojasta ihanan yhteiskuvan valokuvausseinää vasten <3.

Pete Riihimäki KV

Matkaporukka mökillä

Hihnat leijailivat tuulessa

Pate-isä ROP-veteraani ja Pete-poika ROP-pentu

10.6 Pieksämäki RN

Liina, Alexa, Luna, Brita, Doris ja Eppu

Peu Baw Cherry Blossom Girl "Brita" ERI
Palmale'os Love Story "Doris" ERI
Backseat Driver's Alexis "Alexa" Rop vet
Peu Baw Sweet Cherry Lady "Luna" mitattiin toyvillaksi ja sai ERI:n
Tildan ja Kasperin toytyttö Peu Baw Thumbelina "Liina" EH
Milla esitti vielä Sawnpool's Girtab "Eppun" EH

Luna mitattiin toyksi (25,5 cm)

Alexa oli ROP-veteraani

2.6

pennut 1 vrk (3.6)

Kesäkuu sai ihanan alun kun Peu Baw Heartflame "Papu" synnytti kolme ihanaa pentua, kaksi urosta ja yhden nartun. Papu hoitaa pentujaan yhtä upeasti kuin äitinsä Siru (Peu Baw Khafra) ja isoäitinsä Napsu (Le'Jo Athene). Pentueen isä on komea ja ihanaluonteinen Nobleset's Irish Coffee "Indy". Pentueen suvusta löytyy myös toinen kantanarttumme Viivi (Saguera Vice Angel) joka on pentueen isoisoisän Jeren (Peu Baw Colachi) emä.

Voit seurata pentueen kasvua pentupäiväkirjasta.

20.5 Mänttä-Vilppula ryhmänäyttely

Ruusukkeet

Lähinäyttelyt ovat siitä mukavia, että ei tarvitse lähteä aamuyöllä ajelemaan vaan voi rauhassa juoda aamukahvit kotosalla :D Mänttä-Vilppulan ryhmänäyttely oli toki myös muista syistä mukava, Pihlajalinna-areena toimi näyttelypaikkana hyvin, paikalla oli paljon tuttuja ja koirat pärjäsivät hienosti. 

Tuomarina oli Tarmo Viirtelä. Doris sai ERI:n, Brita oli PN1 ja VSP ja sai ensimmäisen sertinsä. Alexa oli PN2, ROP-veteraani ja lopulta BIS-3 veteraani! BIS-kehässä tuomarina oli Harto Stockmari.   
Palmale'os Love Story "Doris"

"Hieman urosmainen kokonaisuus, pitkä voimakas pää, purenta ok, kaunis ilme. Pitkät korvat. Riittävä kaula. Erinom. etuosa. Tiiviit tassut. Vankka runko. Hieman alaskiinnittynyt häntä. Niukat takakulmat. Hyvälaatuinen karva. Leikkausmallia tulee hioa. Tasaiset liikkeet. Reipas käytös. Ryhtiä puuttuu."
AVO ERI

Brita VSP

Peu Baw Cherry Blossom Girl "Brita"

"Pitkä hyvänmallinen pää. Hieno ilme. Pitkät korvat. Hieno ylälinja ja eturinta. Tiiviit tassut. Vahva runko. Iloinen häntä. Erinomainen takaosa. Upea karva, kaunis kunto. Hyvä sivuaskel, hieman kapea takaa. Reipas käytös."
NUO ERI, SA, PN1, SERT, VSP

Alexa BIS 3 veteraani

Backseat Driver's Alexis "Alexa"

"Hieno kuono ja ilme. Hyvä purenta. Pyöreähkö kallo. Pitkät korvat. Hyvä kaula. Mallikas etuosa. Hienot tassut. Vahva runko. Hieno häntä. Riittävät takakulmat. Hyvä karva. Iloinen käytös ja liikunta."
VET ERI, SA, PN2, ROP-vet, BIS 3-vet

14.5 Lahti pentunäyttely

Peu Baw Peppermint Pete

Vietimme mukavan ja aurinkoisen äitienpäivän Lahdessa. Toyvillakoira Peu Baw Peppermint Pete "Pete" (5 kk) oli ensimmäistä kertaa pentunäyttelyssä ja se esiintyi ihanan reippaasti ja iloisesti. Tuloksena oli KP ja ROP-pentu sekä kiva arvostelu.

Tuomari: Markku Mähönen

"Erinomaiset mittasuhteet, hyvä pään muoto ja pituus, hyvä kaula, ikään nähden hyvä eturinta ja runko, hyvä hännänkiinnitys, hyvät liioittelemattomat kulmaukset, liikkuu erittäin hyvin tähän ikään nähden, hieman litteä häntä, erittäin iloinen ja reipas käytös."
KP ROP-pentu

14.-17.4 Pääsiäinen

Pääsiäisen olemme viettäneet juhlien ja ulkoillen. Valmistellessamme Millan valmistujaisjuhlia tuli taas todettua kuinka huomaamattomia ja harmittomia pienet villakoirat ovat. Jaloissa pyöri koko ajan kahdeksan puudelia, mutta ei niitä meinannut edes huomata.

Viikonloppuun mahtui juhlien lisäksi myös useampi lenkki erilaisissa maisemissa. Välillä edettiin rauhallisemmin metsässä ja välillä täysillä pallon perässä hiekkamontulla.

7 pientä elefanttia marssi näin...

Karlos ja Brita

Äiti Ebba ja poika Karlos huomasivat pääsiäismunat pöydällä :D

Napsu-mummo ja Brita-juniori

Koko porukka

Ebba ja Brita

26.3 Onnea Alexa!

Alexa 10 v

26.3

Osa villakoirista

Olimme tänään Kasperin, Karloksen, Britan ja Doriksen kanssa ShowlinkPets tapahtumassa Jyväskylän Paviljongissa edustamassa Suomen Villakoirakerhoa monien muiden erikokoisten ja väristen villojen kanssa. Pisteellä ihmiset saivat rapsutella koiria ja kysellä rodusta. Villakoirat kävivät esittäytymässä myös isossa kehässä rotuesittelyssä ja muutama osallistui myös oheisohjelmiin kuten lemmikkien Talent-kisaan. Kyseisessä leikkimielisessä temppukisassa esimerkiksi Kasper esitteli rally-tokoliikkeitä, jotkut koirakot tekivät toinen toistaan hienompia temppuja ja olipa mukana yksi pupukin. 

Brita ja Reino

Doris rakastaa rapsutuksia

Doris

Villakoirien pisteen vieressä oli myös koirien pallomeri

23.3 Onnea Napsu!

Onnea Napsu 11 v!