Viivi

 Tiedot | Pentukuvia | Näyttelyt |

 

 

7.4.2003 - 29.4.2010

Viivi_heinikossa.jpg

 

Viivi oli urhea pieni päivänsäde.

Viivi oli ensimmäinen koiramme, jonka ansiosta rakastuimme villakoiraan rotuna.

Viivi oli aina valmis lähtemään reissuun niin autolla kuin veneellä eikä se koskaan valittanut turhista. Viivin kanssa käytiin myös näyttelyissä, mutta ne eivät olleet oikein sen juttu. Vaikka Viivi oli kaunis ja ryhdikäs koira, se löntysteli näyttelyissä kuin mikäkin buldoggi miettien "ettei voisi vähempää kiinnostaa".

Kun perheeseemme tuli enemmän koiria, Viivistä saattoi välillä tuntua ettei se saanut tarpeeksi huomiota. Olihan se ainokaisemme kolmen vuoden ajan eikä siksi ollut tottunut huomion jakamiseen. Kun Viivillä oli mieli maassa, sen sai helposti piristymään viemällä sen yksin autoilemaan tai vaikkapa jätskikioskille mehujäälle.

Viivi oli aina meidän apunammme pentujen kouluttamisessa talon tavoille. Kaikki uudet tulokkaamme ovat ottaneet siitä mallia ja seuranneet sen käytöstä. Näin meidän ihmisten työ on helpottunut huomattavasti.

Viivi kuoli lyhyen sairauden murtamana vain seitsemän vuoden ikäisenä.Viivin kuolema jätti suuren kolon perheeseemme. Viivi oli koiralauman ehdoton pomo ja suuri persoona. Viivi oli koiristamme ehdottomasti "ihmismäisin" ja usein tuntui että se ymmärsi puhetta ja sen silmistä näkyi mitä se ajatteli.

Viiviä jää kaipaamaan meidän lisäksemme koirat, sekä suuri joukko ihmisiä joiden elämää Viivi on rikastuttanut, mukaan lukien Heikki-pappa jonka terapiakoirana Viivi oli puoli vuotta. Onneksi Viivi elää muistoissamme ja osa hänestä jää elämään myös Viivin pennuissa.

 

viivinuolee.jpg

 

   Viivi rakasti veneilyä ja uusiin paikkoihin tutustumista

 

veneessa.jpg

 

 

 

valmistautuminen_jarvelle.jpg

 

Moottorivenereissulle oli varustauduttuva asianmukaisesti. Huivi suojasi korvia viimalta.

 

 

viivi tarmon esitt�m�n�.jpg

Vanhemmalla iällä Viivi alkoi muistuttamaan tätiä, ja naapuritkin puhuivat hänestä nimellä "vanharouva". Nuorena  Viivi oli kuitenkin oikea kaunokainen.

 

 

heikki_ja_viivi_kylss_tammikuu_09_014.jpg

 

Viivi Heikin sylissä mökillämme.

Viiville ja Heikki-papalle syntyi erityinen suhde Viivin toimiessa terapiakoirana Heikille, kun Ritva-mummo sairastui vakavasti ja joutui laitoshoitoon.