UUTISIA 

19.12

Tytöt pääsivät pitkästä aikaa leikkimään gorgi-poikien Kazzin ja Kevinin kanssa. Tällä kertaa mukaan pääsivät kaikki kolme ja on varmaa että tytöt olivat innoissaan reissusta. Vaikka pojat ovat kooltaan isompia, ne osaavat leikkiä todella nätisti ketään murjomatta. Harmi ettei kamera ollut mukana, sieltä olisi saanut hyviä otoksia!

joulukuusikalenteri_002.jpg1.12

Joulukuun alku tarkoittaa tietysti joulukalenteria! Tyttöjen kalenteri on täynnä kaikenlaisia herkkuja (lue:tavallisia keksejä) ja ne maistuvat erityisen hyvältä kun ne saa kalenterista eikä vain muuten vaan. Kalenteria tehdessä samme huomata, että hyvästä nenästä voi olla haittaakin. Kalenteriin takoitetut herkut säilytettiin eräässä komerossa ennen kun kalenteri laitettiin seinälle. Mutta Viivi-tyttö haistoi herkut oven läpi ja vahti sen takana taukoamatta :) Kyllä sitä harmitti kun mitään ei herunut tiukasta tarkkailusta huolimatta.

30.11

Kävelimme ekaa kertaa jäitä pitkin mökille. Pariin vuoteen ei ollakkaan päästy näin aikaisin jäille. Ensin kuljimme rantoja myöten, mutta kun huomasimme järvenselällä pilkkijöitä, rohkenimme kulkea suoraa reittiä. Napsua ensin vähän pelotti tulla jäälle, se kun on tottunut hyppäämään laiturilta veneeseen eikä vetten päälle. Mutta nopeasti se uskaltautui ja siitähän se kirmaaminen alkoi! Kaikki kolme juoksivat kamalaa vauhtia edestakaisin ja välillä poikittainkin. Ja pilkkijätkin saivat kuulla kunniansa. Ei sitä niin vaan saa tulla toisten mökin edustalle kökkimään. Onneksi heitä vain nauratti meidän karvainen kolmikkomme. Mökillä kaikki kolme makasivat ketarat ojossa mutta jaksoivat sentään kävellä takaisin autolle :)

30.10alexa_nukutuksessa_002.jpg

Tänään Alexalta poistettiin maitokulmahammas, se olikin juureltaan niin pitkä ettei olisi itsekseen irronnut. Alexa nukutettiiin toimenpiteeseen, koska hammas ei irronnut helposti. Loppujen lopuksi kaikki hyvin, purenta on pysynyt hyvänä, ja Alexalta löytyy kaikki hampaat. Samalla Alexa punnittiin; 4,200g neiti painaa ollen näin painavin koiristamme :)  Napsu oli ihmeissään kun peuhukaveri vain nukkui toimenpiteen jälkeen, kävi sitä varovaisesti haistelemassa ja pyytämässä leikkiin. Vieressä kuva Alexasta nukutusaineen vielä vaikuttaessa.

 

28.10

Koulutukset siirtyivät talviaikaan eli sunnuntaiksi klo 15 että päivänvalossa saamme harjoitella. Tällä kertaa oli niin paljon uusia tulokkaita penturyhmässä että ohjaaja siirsi Alexan ja 2 muuta koirakkoa "keskiryhmään"  jossa myös Napsu harjoittelee.Minua jännitti kovasti kuinka  pentu käyttäytyy mutta turhaan, sillä Alexa toimi oikein mallikkaasti. Napsulla oli keskittymisvaikeuksia kun sen piti koko ajan seurata mitä minä ja Alexa teemme :) 

26.10

Alexa 7kk, Napsu 1v7kk ja Viivi 4v7kk 

 

22.-26.10

Pakkasin koirat autoon ja matkasimme Vaasan raippaluotoon mökille. Olimme perillä 5 vrk. Koirat olivat onnellisia kun saivat juosta vapaana siellä. Vietimme oikein antoisan pikkuloman arkirutiineista meren rannalla. 26. 10 palasimme kotiin. Matkatuliaisina Alexa toi mukanaan punkin, en meinannut silmiäni uskoa kun vielä tähän aikaan niitä esiintyy!

 

3.10 Pitkästä aikaa taas päivityksiä! Tässä tapahtumia viime ajoilta:

-Alexa 6kk 

-Alexalle tilattiin hammaslääkäriaika kun toinen yläkulmahammas ei meinaa millään irrota

-Saimme sähköpostitse kuvia Alexan Oliver-veljestä, kovasti sisaruksissa on samaa näköä :) Oliver asustelee Turussa.

virallinen_5kk_kuva_uutisiin.jpg

28.8

Koirakoulu palasi taas kesätauolta. Tällä kertaa mukaan lähti Alexa. Sää oli ikävän kylmä ja sateinen, mutta hyvin siitä selvittiin. Ja voi hyvänen aika miten suloisia pentuja siellä oli! Muttei kukaan tietenkään ollut yhtä suloinen kuin meidän Allu! 

  

26.8

Onnea Alexalle! Tänään on sen 5kk-synttärit. Synttäreiden kunniaksi päätimme ottaa oikein viralliset synttäriposeerauskuvat! Alla on vielä synttärikortti päivänsankarille. 

 virallinen_onnentoivotus_5kk_pieni.jpg

8.8mahtava_hammas.jpg

Alexalta on jo lähtenyt aikalailla hampaita, mutta vain yksi on onnistuttu saamaan talteen. Alexan vauvahampaat olivat ihan naurettavan pikkuruiset, tässä on todiste: valokuva josta näkee että pituutta hampaalla on uskomattomat 3mm! Klikkaa kuva isommaksi. Viereinen pikkukuvakin on jo suurempi kun hammas todellisuudessa.

 

26.7Napsun_lyhyet_hiukset.jpg

Leikkasimme Napsun tukan ja korvat lyhyiksi. Näin oli pakko tehdä, koska juoksun jälkeen Napsun turkki meni surkeaan kuntoon. Se ei oikein ottanut kasvaakseen ja takkuuntui sekä hapsuuntui. Nyt turkki saa kasvaa kaikessa rauhassa ja tytön pitää saada myös massaa päällensä. Ohessa kuva uudesta tyylistä.   

23.7

Hiukan ikäviä uutisia tällä kertaa. Viivin takajalassa on yhdessä varpaassa kynsivallin tulehdus. Hoitona on paikallisesti antibioottirasva. Onneksi ei sentään mitään vakavaa. Nyt Viivi kulkee viikon tötterö päässä ettei se pääse nuolemaan varvastaan. Outo sattuma on että Viivillä on ollut joka heinäkuu jokin vaiva. On ollut korvatulehdusta sun muuta pikkuvaivaa.

Viivin_tottero_11.jpg

 

22.7

Kävimme mökillä. Viivin kanssa kävimme pikkuisen soutelemassa, mutta se taitaa enemmän tykätä moottoriveneen vauhdista ja tuulenvireestä. Tytöt ovat oikeita herkkusuita; Ne kulkivat nenä maassa etsien metsämansikoita. Varsinkin Viivi on hyvä marjastamaan. Sen kanssa on vähän huono mennä mustikkaankin kun se ehtii aina ensimmäisenä parhaille marja-apajille.

Alexa_niitylla.jpg17.7

Teimme kivan piknikin Viivin ja Alexan kanssa läheiselle "niitylle". En tiedä onko se nyt ihan varmasti niitty mutta sillä nimellä kutsun sitä paikkaa :) Tytöt taisivat kuitenkin nauttia enemmän eväänä olleista herkkutikuista kuin kauniista maisemista. Kuvallista antia reissusta löytyy kuvat kohdasta.

15.7

Oriveden näyttelyssä Viivi EH ja Napsu H. Lue lisää 

13.7

Alexa sai tänään rokotuksen ja mikrosirun.  

7.7

Samaan aikaan kun kaikki suomen kirkot olivat täynnä häävieraita, me matkustimme Turun seudulle tapaamaan koirakolmikkomme kasvattajia. Kaikki asuvat sattumalta aivan lähekkäin :) Kun Viivin kasvattaja Sari Rantala trimmasi koirat, jopa Viivistä muotoontui kaunis villakoira kaiken sen turkin alta. Alexan kasvattajan Marleena Nummen luona Alexa näki äitinsä ja isänsä. Napsun kasvattajalla Leena Buseniuksella saimme napattua kuvia Napsun äidistä. Oikein hämmästytti kuinka samanlainen naama ja olemus molemmilla on!  kylassa_Ricon_ja_Jojon_luona.jpg

28.6

Vierailimme Napsun ja Alexan kanssa Ricon ja Jojon luona. Viivi ei päässyt mukaan koska sillä oli vielä juoksu. Pojat olivat oikein innoissaan tyttöjen vierailusta. Ja tietysti tytötkin tykkäsivät! Viereisessä kuvassa Rico ja Jojo katselevat Napsua. Napsusta näkyy kylläkin vain vähän hiustupsua.

22.6

Viivi, Napsu ja Alexa toivottavat hyvää juhannusta kaikille!

rokotus_185.jpg19.6

Alexa kävi eläinlääkärissä hakemassa rokotuksen. Itse pistoksen aikana se ei sanonut mitään, mutta sen jälkeen vähän itketti.  

12.6

Alexa kävi ensimmäistä kertaa koirakoulussa. Se sai tutustua muihin koiriin ja sai uusia kokemuksia. Kuvia sieltä löydät täältä

10.6

Jämsänkosken näyttelyssä Napsu sai EH:n. Päätimme ilmoittaa Oriveden näyttelyyn molemmat tytöt eli Napsun ja Viivin. Viivin viime näyttelykäynnistä on jo pitkä aika eli on ihan hauska nähdä kuinka käy.

6.6pelastusliivit_Alexa.jpg

Alexa pääsi veneilemään ensimmäistä kertaa elämässään. Sillä on myös ihanan suloiset pikkupikkupelastusliivit. Klikkaa viereistä kuvaa niin se aukeaa isommaksi.

3.6

Napsun kanssa olimme Tuurin koiranäyttelyssä. Aurinko paistaa porotti kuumana ja ihmiset ruskettuivat. Napsu nappasi EH:n ja sijoittui toiseksi. Parempaankin oltaisi pystytty, ehkä ensi viikolla Jämsänkoskella on parempi onni matkassa. 

30.5

alexa_019.jpg

Juuri kun Napsulla alkaa juoksu loppua niin Viivillä alkoi.  

17.5 

Napsulla on ensimmäinen juoksu! Ikää sillä on nyt vuosi ja 2kk. 

14.5                   

Haimme Paattisilta Marleena Nummen Backseat Driver's kennelistä aprikoosin kääpiövillakoira Alexan. Varsinkin Napsu on innoissaan uudesta leikkikaverista. Klikkaa kuvaa niin saat lisätietoa Alexasta. 

 

sagu_7kk2.jpg 

30.4

Lisäsimme tänne sivuille uusia kuvia Sagusta! Klikkaa viereistä kuvaa niin pääset ihailemaan niitä. Ja Viivi ja Napsu toivottavat kaikille hyvää vappua! 

 

8.4

Tytsyt osallistui Match showhun joka pidettiin Mäntässä. Auringonpaiste taisi saada ihmiset koirineen liikkeelle sillä paikalla oli paljon väkeä.

7.4

Kävimme koirien kanssa tapaamassa gorgi-poikia Kazziä ja Keviniä. Kevin ja Napsu juoksivat tukka putkella pitkin pihamaita. Viivillä oli myös nelivuotis syntymäpäivä! 

24.3

Napsun kanssa kävimme Tampereella näyttelyssä. Näyttelyuutiset voi lukaista Näyttelyt-osiosta. 

4.3 

Koirakoulu palasi koulutustauolta . Viivikin lähti innolla mukaan pitkän vauvalomansa jälkeen.

8.2.2007 

Kyllä ovat tytöt ihmetelleet jo pari päivää kestäneitä kovia pakkasia. Aamusta kun mittari näyttää -40 astetta, ei viitsi kauaa aamupissalla olla! 


2007


 

30.11.2006

Uroksen nimeksi tuli Sagu. Oikein kiva nimi!

28.11

Uroskin lähti uuteen kotiinsa kohti Tikkakoskea. Saa nähdä minkä nimen poju saa... 

25.11

Narttupentu lähti uuteen kotiinsa Kuusamoon ja sai nimekseen Madde.

4.11

Seinäjoen näyttelystä Napsu sai kunniapalkinnon! 

16.10ricopenkillä.jpg

Minä ja Napsu käytiin Ammin ja Ricon kanssa junalla Tampereella tutkimassa city-elämää. Klikkaa kuvaa niin löydät reissusta lisää.

14.10

Oltiin Napsun kanssa match showssa Ruoveden Jäminkipohjalla.Napsu oli punaisten toinen pentuluokassa. 

30.9

Tänään syntyi klo 8.30 uros ja klo 9.00 narttu. Molemmat ovat mustia. Emä, pennut ja emäntä voivat hyvin. 

17.9

Napsu oli Oriveden pentunäyttelyssä ja sai kunniapalkinnon! 

29.8

Viivi kävi ultraäänessä ja Siellä näky 2-4 pentua. Pentuja siis odotettavissa viikolla 39!

 

uusi look.jpg19.8

Viivi ja Napsu kävivät trimmaajalla. Viivi saikin ihan uuden lookin! Lisää kuvia Viivin uudesta ilmeestä löydät kuvia-osiosta.

7.8

Suuri päivä Viiville! Se kävi uimassa ihan täysin vapaaehtoisesti ilman houkuttelua ensimmäistä kertaa! Napsu vain seurasi kateellisena rannalta.

1.8

Koirakoulu alkoi taas kesätauon jälkeen. Ihmisillä on tainnut olla koirakuume kun siellä oli monta uutta pentua. Viivi ei tällä kertaa päässyt mukaan koska sillä on juoksu.

19.7

Napsulle ostettiin omat turvavyöt. Ennestään Napsulla on jo pelastusliivit. Nyt on turvallista liikkua!