2008  

HUOM! Jotkut kuvat saa klikkaamalla suuremmaksi.

31.12 

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA kaikille! 

Pennut lähtivät uusiin koteihinsa eilen, ja ensimmäinen yö oli mennyt mukavasti. Reippaasti olivat kotiutuneet nämä pikku sydäntenmurskaajat :) 

 

 

 

13.12

Alexa sai siellä EH.Aamulla aikaisin lähdimme Alexan kanssa ajelemaan kohti Helsinkiä, Orituvalta nappasimme kyytiin Ritvan ja hannan. He tulivat tällä kertaa turistina ilman koiria. Matkat menivät oikein hyvin, kehässä ei ollut onnea tänään . Alexa otti "tanssiaskeleita" kehässä joten tuloksena EH  Arvostelu Muutenhan tuo Messari ensikertalaiselle oli upea kokemus. Katseltiin villakoirakehät ja teimme ostoksia ja ostimme tuliaisia koirille.

 

 6.12

itsenaisyys08pennut.jpg

 

 

 

22.11                                                                     

 

jyvskyl-221108-hap-kpi-ropvsp.jpg

 Kuva Tulosvilla

 

Tänään J-kylän KV näyttelyssä Alexa sai sertin, cacibin ja oli ROP arvostelu

Näyttelyyn menimme Lauran kyydissä, mukana oli myös Ritva ja Lauran aprikoosi keskarivillis, Sinisimpukan Vauhti-Verneri. Päivä oli upea! Ryhmäkehään emme jääneet sillä ne oli niin myöhään ja koirat olivat jo aivan uupuneet.

 

alexa_j-kyl_22.11.2008_032.jpg

 

 

  napsun_pennut_143.jpg

19.11

 

Täällä satoi ENSILUMI, jippii. Koirat olivat lumesta aivan innoissaan. Varsinkin Napsu rakastaa suuria kinoksia ja lumileikkejä. Sille pitikin tehdä heti kasa lumipalloja joiden perässä se sai juosta. Napsulla on aina ulkoillessa punainen villapaita yllä etteivät sen tisut kylmety. Tuore äiti on käynyt jo meidän muiden tyttöjen kanssa lenkillä, muutamalla vähän pidemmälläkin. Ensin tietysti pienokaiset syötetään hyvin, että jaksavat sitten odotella kiltisti emän paluuta.

 

 

10.11

Tänään täällä oli hirveä myrsky. Sähköt menivät useaksi tunniksi, ja meillä heräsi tietysti heti hätä pennuista. Ei uskoisi miten nopeasti talo kylmenee kovan tuulen ansiosta. Onneksi meillä on takka, joka takaa lämmityksen myös sähkökatkoksissa. Milla lähti lisäksi kaverinsa luo hakemaan termoskannulla kuumaa vettä. Siinä me sitten kynttilänvalossa nautimme iltateetä ja Napsukin sai lämmintä ruokaa ja velliä. Ja olihan siinä sitten termoskannussa kuumaa vettä siltä varalta, että pennut olisivat tarvinneet lisäravintoa.

Olimme ehtineet jo nukkumaan kun sähköt palasivat. Arvaa vaan mikä säikähdys oli kun tv ja valot pärähtivät päälle kesken unien!

 

9.11

Isäinpäivätervehdys Jesse isukille ja myös muillekin isille!

Tytöt 3vrk, A-tyttö 200g ja B-tyttö 180g. Emä ja tyttöset voivat hyvin. Pennuista lisää pennut sivulla.

 
 
napsun_pennut_069.jpg

                                                           Tytöt aamupesulla ja samalla pienet aamuvenätykset

5.11                                                  

Napsun H-hetkeä odotellessa innostuin ompelemaan tytöille uudet kaulapannat. Tein sellaiset puolikiristävät pannat pehmeästä fleecestä ja heijastinnauhasta. Ihan hyvin onnistuivat ja hetihän niitä piti käydä kokeilemassa ja hienosti toimivat :D

 

pannat_002.jpg

 

26.10

Seinäjoki KV ,Tuomari Paavo Mattila.  Alexa sai  EH, AVO1

 

25.10jesse_eestin_valio.jpg

Tulevien pentujen isästä Sarahill Set The Limitistä tuli Eestin valio. Paljon onnea Jesse ja Ängeslevän perhe.

 Kuvat: Matti Ängeslevä

jesse_eestin_valioksi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    

 

 

 

25.10

Olimme mätsärissä Lahden koululla Kuorevedellä. Ilma oli ihana ja Alexa oli sin 2. Mätsärin tuotto käytetään tämän kyseisen pikkukoulun säilyttämistaisteluun. Mätsärin BIS kehän voitosta tulikin kahden upean koiran kaksintaistelu, molemmat olivat kauniita ja upealiikkeisia. Voiton vei sileäkarvainen noutaja ja toiseksi tuli Ilonan irlanninsetteri. Kolmas oli papillon, neljäs valkoinen länsiylämaanterrieri ja viides X-rotu, jolla oli ikää vasta 5kk. Voittajan valinta kesti niin pitkään, että avustaja päästi muut jo lähtemään paikalta. Tästä syystä en ehtinyt kuvata kaikkia viittä BIS-kehän koiraa yhdessä.

                                  

mtsri_kuorevesi_020.jpgmtsri_kuorevesi_022.jpg

 mtsri_kuorevesi_004.jpg

   

 

 

Bis 1 ja 2                    Alexan palkinnot:

                                  ruusuke, narupallolelu ja purukenkä

 

                                                                                          

                                                                                            Alexa mätsärissä
 

 24.10

Napsulla päiviä on täynnä 53. Sen masu kasvaa kovaa vauhtia ja pentujen liikkeetkin tuntuvat. Sää on ollut sateinen ja siitä syystä ulkoilu on jäänyt pikkulenkkeihin. Kolealla säällä Napsulle puetaan villapaita ettei se vain kylmetä masuaan.

Napsu lepäilee suuren osan päivästä tyytyväisenä. Eilen illalla se mylläsi meidän sängyn, harjoitteli ilmeisesti "pesän" tekoa. Nimittäin kaikki tyynyt se heitti lattialle ja kaivautui päiväpeiton alle, myttäsi sen kasaan ja lopuksi kaivoi itsensä pussilakanan ja peiton väliin uppeluksiin. Harmi ettei tullut otettua kuvaa. Oli kyllä komea pesä :)

 

16.10

Napsulla on nyt täynnä 45 vrk, tänään on tiedossa madotus. Napsu on voinut ihan nyvin, alkuun oli aamupahoinvointia. Ruoka maistuu hyvin ja masukin kasvaa. Varsinkin kun Napsu istuu niin masu kumpu näkyy hyvin. Reippaasti se vielä lähtee lenkille, olemme tehneet vain sellaisia rauhallisia kävelylenkkejä. Selvästi se on ruvennut "äitiyslomalle" vetäytyy omiinoloihinsa kotona. Alexa onkin ihmeissään kun se ei saa Napsua enään innostumaan leikkeihin. Aamullakin Napsu nukkuu pitkään kun toiset on jo heräilleet. Alexa käykin sitä kurkkimassa että "tule nyt jo sieltä"

 napsu_ja_jesse_syyskuu08_010.jpg

 

 

 

 

 

 

Kuvassa parhaat kaverukset Alexa  ja Napsu                                                  

 

9.10

Napsu (Le`jo Athene) kävi tänään toisen kerran ultrassa, ja kyllä vain meille on tulossa pentuja :D       Napsu on voinut oikein hyvin, tiineydestä kielii vain pieni kumpu vatsassa, muuten tyttö on niin sutjakassa kunnossa. Mutta eiköhän tuo tuosta pian alkaa "pullistua". Pentujen odotetaan  syntyvän viikolla 45 ja luovutusiässä olisivat sitten tammikuun puolessa välissä. Pentueesta lisää Pennut- sivulla.

trimmi_kurssi__lokakuu_08_008.jpg

 

4.10

Lähdimme Alexan, Kirsin ja keskari Remun kanssa ajelemaan kohti Jyväskylää. Siellä järjestettiin tänään trimmikurssi, joka oli Keski-Suomen villakoirakerhon järjestämä. Kurssilla kouluttajana oli Jonna Kari (Kennel Executive). Saimme oikein hyvää oppia näyttelytrimmistä. Kyllä kelpasi ajella kotiinpäin kun mukana oli 2 kaunista "itselaitettua" koirulia :)

 

21.9

Tänään oli Oriveden Pentunäyttely, johon kasvattimme Alvin (Peu Baw Premiere) 5kk osallistui. Ja hienosti meni, Alvin oli ROP-pentu ja sai kunniapalkinnon. Tämä oli Alvinin ensimmäinen näyttely niinkuin myös Jukan joka esitti Alvinin. Arvostelun liitän tänne myöhemminalvin_pentunyttely_rnni_08_054.jpg

Alvinista on kasvanut oikein komea, reipas ja ystävällinen. Meillä oli oikein mukava päivä eilen, ilma oli suotuisa ja aurinko paistoi siniseltä taivaalta. Muutenkin Rönnin pentunäyttelyt ovat hienosti järjestetty ja niihin on aina yhtä mukava tulla. Alvin jaksoi hienosti olla reippaana koko pitkän päivän, eikä näyttänyt väsymisen merkkejä vaikka ryhmäkehiä jouduimme odottamaan vielä kolmen tunnin ajan. 

1.9

Napsu on nyt  astutettu!!! Uroksena ihastuttava toyvillakoira Sarahill Set The Limit "Jesse". Jos kaikki sujuu hyvin niin meille on tulossa mustia kääpiövillakoiran pentuja marraskuun ensimmäisellä viikolla. 

30.8

Tänään olimme Alexan kanssa tampereen ryhmänäyttelyssä. Alexa sai ERI:n ja oli NUK3, parasnarttu kehässä ei sijoitusta. Muuten päivä olikikin kertakaikkisen upea villakoirille, sillä BIS 1 oli valkoinen isovillakoira Martina´s Touch of Love. ROP-vet ja BIS3-veteraani oli  Hanna Vuoren Nutlee Gentle Snack "Nappi". ROP-  BIS1-kasvattaja Kennel Damogan kääpiövillakoirat. Sitten vielä Junior handler 10-13 vuotiaiden voitti Lotila Johanna aprikoosin kääpiövillakoiran kanssa. He voittivat myös koko näyttelyn Junior handler-kisan. Ilma oli suotuisa, vaikka välillä olikin kehän reunalla hyytävän kylmä tuuli, mutta onneksi ei satanut.

 

valkeakoski_kr_24.8.08_012.jpg

24.8

Tänään olimme Valkeakoskella KR näyttelyssä. Matkaan lähdettiin yhdessä Lauran ja Sinisimpukan Vauhti-Vernerin, Ritvan, Hannan ja Villishills Mom Is My Idol "Minnin" sekä minä ja Alexa. Siellä oli myös Alexan kasvattaja Lelle joka  esitti Alexan. Alexa sai toisen sertinsä ja oli VSP. Kiitoksia jälleen Lellelle upeasta tuloksesta. Sekä kiitos kuuluu myös Ritvalle ja Hannalle turkin laitosta. Ilma oli tosi upea ja päivä muutenkin kaikin puolin mukava.

valkeakoski_kr_24.8.08_014.jpg

 

16.8

Ensiksi anteeksi tämä pitkä päivityskatko. Kesä tuli ja meni, ja säät kyllä oli niin mahdottomat alkukesästä. Voi sitä kuran määrää mitä nuo pikkurapatassut kuljettivat mukanansa sadesäillä. Napsu ja Alexa eivät ole milläskään vaan ulkoilevat säällä kuin säällä, mutta Viivi on sellainen hienohelma, ettei se millään kastelisi varpaitansa märkään maahan, ja inhoaa ylikaiken tehdä pitkiä lenkkkejä silloin kun rapaa lentää vatsaan. Onneksi loppukesän sää helli meitä. Napsu rakastaa kesää, aamulla kun sen päästää ulos niin se menee aina samaan nurkkaan nurmikkolle (paikka josta on paras näköala molemmille ulko-oville ja pihaan tuleville teille) Siinä se sitten nautiskee auringon lämmöstä ja "päivystää".

Turkki sillä on upean sysimusta vaikka kaiken kesää on auringossa paistatellut. Muutenkin Napsun turkki vasta nyt on  vahvistunut ja kasvanut(ikää 2,5v) ja se rupeaa näyttämään vihdoinkin villakoiralta :) Aivan erimaata on Alexan turkki joka kasvaa ihan silmissä ja on paksu kuin mikäkin. Alexan naamakarvat ajelenkin ihan viikkottain koska muuten se näyttää ihan merirosvolta. Napsun ja Viivin konetyöt tarviikin tehdä paljon harvemmin. Viivi sai uuden lookin kun turkki leikattiin uuteen malliin, Viivin turkki on myös paksu ja vahva ja nyt uudessa turkissaan se nuortui ihan silmissä ja on nauttinut keveämmästä olostaan.

 

viivin_tyyli_2008.jpg

 

 

Tässä vähän kesän tapahtumia: Mökillä on oltu ja kaikki tytöt nauttivatkin veneilystä ja muutenkin saaressa olostaan, siellä ne saavat peuhata kaiken päivää ulkona. Saaressa on muutenkin mukavampi olla hellepäivinä kun siellä ilma ei ole niin painostavaa kuin "kaupungissa". Punkeiltakin ollaan tänä kesänä säästytty kun vihdoinkin on alle 4-kiloisille koirille sopiva punkkiliuos Bayvantic vet. Ja tosi hyvin onkin toiminut.

15.7 kävin Ritva ja Hanna Vuorella katsomassa kääpiövillakoira Sohvin pentuja ennenkuin ne lähtivät uusiin koteihinsa. Niillä on sama isä (Sarahill Set The Limit) kuin Viivin Alvin-pennulla. Ja jopas olikin ihania riiviöitä, 3 narttua ja 1 uros. Ängeslevän Leakin oli siellä samaan aikaan miehensä kanssa katsastamassa "Jessen" ja Sohvin perilliset. Vietettiin siellä ihana kesäinen ilta Ritvan ja Hannan (kennel Villishills) villakoiran lauman touhuja katsellessa ja juttelemassa mistäs muusta kuin villakoirista :) 

30.7 Järjestettiin HYVÄNTEKEVÄISYYSKOIRATAPAHTUMA Pessin muistolle Mäntässä. Tapahtuman tuotto lahjoitettiin tulipalossa kotinsa ja koiransa bordercollie Pessin menettäneen Leppäsen perheelle. Tilaisuuden järjestivät MäntänSeudun Koirakerho Ry,Mäntän Seudun Nuuskut ja Mäntän Seudun Palveluskoirat Ry.

 Tapahtumassa oli matchshow, möllitoko, Totojuoksu sekä agilitynäytöksiä. Me osallistuimme Millan, Napsun ja Alexan kanssa mätsäriin ja TOTO-juoksuun. Ilma oli suotuisa, ja ihmisiä koirineen ja ilman oli paikalla ihanan paljon. Napsu sai sinisen nauhan ja oli pienten sinisten kakkonen ja Alexa punaisen nauhan ei sijoitusta. Toto juoksussa tytöt pärjäsivätkin hienosti. Pienet koirat juoksivat 100 metriä ja Alexa tuli toiseksi ajalla 6,23 ja Napsu hienosti kolmoseksi ajalla 6,52. Meidät voitti Jack Russelinterrieri Wopsu ajalla 6,15, olimme hurjan tyytyväisiä tyttöjen tuloksesta. Hienosti juostu helteessä :)

 Tässä tytöt tyytyväisinä palkintojensa kera. Olivat valinneet koirille mieleiset palkinnot; varsinkin tuosta isosta pehmokoirasta kaikki 3 tykkäävät ihan mahdottavasti

koirataphtuma_08_Mantta.jpg

 

 

Elokuussa lähdimme koko perhe Pohjanmaalle häihin. Olimme sillä reissulla koko viikonlopun, joten koirat lähtivät hoitoon. Onneksi hoitopaikka on tuttu ja turvallinen, tytöt ovat ennenkin olleet Ullan (työkaverini) ja Arin luona. Haimme koirat sitten sunnuntaina kotiin ja siellä ne niin kotoisesti istuivat isännän sylissä nojatuolissa katsomassa Pekingin kisoja. Kovasti tyttöjä kehuttiin kilteiksi ja tottelevaisiksi ja luvattiin ottaa toistekkin hoitoon koko kööri. 

 

4.7ruusuke_019.jpg

Alexa voitti tänään Tukholmassa Juniorimaailmanvoittaja 2008 tittelin. Keskiviikkona veimme Alexan Paattisille kasvattajansa Marleena Nummen luo. Siellä Sari Rantala viimeisteli Alexan turkin. Laivamatka Ruotsiin oli mennyt hyvin ja Alexa käyttäytyi erinomaisesti vaikka tilanne oli täysin uusi. Perjantaina junnukehä olikin heti yhdeksältä ja Alexalla oli 10 kilpakumppania. Tuloksena upeasti ERI jun1 ja niin Alexasta tuli juniori maailmanvoittaja 2008. Kiitokset Sarille ja Lellelle! 

 

juniori_maailmanvoittaja_2008.jpg

 

10.6

Eilen oli jännittävä päivä pennulle. Ikää päivää vaille 8 viikkoa ja painoa 1,200g. Uusi isäntäperhe tuli hakemaan pojan kotiin. Pesin pennun ja trimmasin pentuleijonaleikkauksen, konetyöt oli tehty jo edellisenä päivänä. Pentu on tosi upea turkiltaan, turkki on jämäkkä ja tiheä. Pentu myös seisoo jo jämäkästi paikoillaan. Ryhti on upea. Pennun uusi perhe asuu Helsingissä ja omistajaksi tuli perheen tytär Thelma.

Kotimatkallaan Peu Baw Premiére sai kutsumanimen Alvin, ja uudessa kodissaan hänellä on kaverina Leo ruskea keskikokoinen villakoira 9v. Kotimatka oli mennyt hienosti, Alvin oli nukkunut yönsä rauhallisesti ja Leo otti pojan mukavasti vastaan.

pieksmki_6.7.2008_040.jpg

7.6

Illalla palattiin väsyneenä mutta onnellisena näyttelyreissusta Pieksämäeltä. Matkassa mukana minun, Napsun ja Alexan kanssa Hanna Vuori keskari villiksen Minnin(Villishills Mom Is My Idol) kanssa. Tuloksena Napsu EH, Alexa  ERI1,PN1, sert ja VSP. Minni oli upeasti ROP. Siellä oli myös Ängeslevän Lea ja Jesse (Viivin sulhanen) joka oli ROP ja heidän pikkuinen toypentu Ada (Ebonyhills Noble Mayada) joka oli ROP pentu. Lisäksi samana päivänä Tuurissa Lean tyttären isovillis Joiner's Quality Jucaro Jagger oli ROP. Onnittelut kaikille upeasta päivästä.

 

5.6

Pentu on nyt varattu, kiitoksia kaikille kiinnostuneille! Kerron viikonlpopun jälkeen tarkemmin tästä jännittävästä vaiheesta pennun elämässä. Lauantaina menemme Napsun ja Alexan kanssa Pieksämäelle näyttelyyn, pitäkääpä peukkuja! 

3.6

Tänään Pete kävi pentutarkastuksessa :)  Ikää 7 viikkoa ja painoa 1,200g. Kaikki oli OK ja pentu oli sielläkin reipas. Samalla reissulla Alexasta otettiin Rabiesvasta-aineet passia varten koska Alexa on menossa heinäkuussa Tukholman näyttelyyn. 

2.6

Huomenna pentu on 7 viikon ikäinen ja meillä on tilattu eläinlääkäri aika pentutarkastukseen. Kirjoittelen siitä sitten lisää myöhemmin.

1.6

Tänään otimme mukaan vain aikuiset koirat ja kävimme yhden sukulaisen mökillä kylässä. Tekee Viivillekkin hyvää päästä välillä ilman penskaa reissuun. Kyllä se nauttiikin autoajeluista, istuu takakontissa tyytyväisenä kuono pystyssä.Siellä mökillä saivat sitten juosta vapaana, Napsu nouti keppiä niin että heinikosta ei näkynyt kuin hännänpää. Pete oli kotona Millan kanssa. "Pete" on kehittynyt kovasti, ottaa mallia jatkuvasti isommistaan. On aika koomisen näköinen kun tuollainen pikkuruinen pentu istuu ja odottaa kiltisti keittiössä muiden mukana kun niille laitetaan ruokaa.Onhan sillä 3 opettajaa ympärillä :)

31.5 

viivin_poika_30.5_025.jpgTänään olimme Yo-juhlissa ja koirat olivat yksin kotona. Juhlien jälkeen otimme kaikki kolme aikuista ja pennun mukaan autoon ja ajoimme Pollariin. Se on aivan upea ulkoilualue jossa on hiekkamonttu ja ihania metsäpolkuja.Siellä on kuvattu myös useimmat meidän videot ja myös valokuvia sieltä on napsittu paljon. Pete sai juosta myös isojen mukana ja se viilettikin Viivin perässä pikkujaloillaan. Välillä pidimme sitä sitten sylissä. Kyllä ruoka maistui reippaan ulkoilun jälkeen.

30.5

viivin_poika_30.5_044.jpgTänään oli "Petellä" jännittävä päivä. Pakkasimme pojan boxiin ja hän pääsi ensimmäistä kertaa auton kyytiin.  Pete on kyllä hyvähermoinen vekkuli, ei ollutviivin_poika_30.5_033.jpg milläskään autokyydistä vaikka matkaan lähdettiin ilman emoa. Ajelimme Ylöjärvelle `isukki´Jesseä  katsomaan. Voi kuinka oli suloisia kun isä ja poika nuoleskelivat toisiaan kuonosta. Jessen omistaja piti kovasti pennusta, upea pakkaus se on hänenkin mielestä. Pete ei ollut milläskään vaikka siellä Lean luona oli myös muita villakoiria ja myös vieraita ihmisiä. Pete heilutti vain pientä häntäänsä:) Nukkui sitten koko kotimatkan boxissa. Meillä oli eväät mukana ja Pete söi hyvin matkalla. Ja jälleennäkeminen oli hellyttävä kun Viivi haisteli pojan ja boxin tarkasti ihmetellen missä tuo oikein piipahti.

 

23.5

Pitkästä aikaa kirjoittelen! Aika menee hurjaa vauhtia koiranpennun elämää seuratessa. Kehitys on huimaa, 4-viikkoisena painoa Petellä oli 950g ja ulkonaviivin_poika_14.5_008.jpgkin silloin käytiin ensimmäisen kerran. Nyt 5-viikkoisena "Pete" ei viihdy enään pentuhuoneessaan, vaan oleilee siellä missä muutkin koirat ja ihmiset. Laitoin sille kaulaan  pienen kissanpannan jossa on kulkunen että paremmin kuulee missä se liikkuu.Pete ulkoilee jo säännöllisesti ja käy tekemässä pisut pääsääntöisesti ulkona. Kiinteää ruokaa alettiin antaa n. 4 viikkoisena ja tisukin vielä maistuu. Konetyöt on tehty kahdesti ja tänä viikonloppuna on taas viivin_poika_21.5_004.jpgpesupäiväkin.

Nyt on muutkin koirat päässeet nauttimaan pennun seurasta. Napsu hoitaa Pete hellästi, ja osaa leikkiä sen kanssa kiltisti. Joskus Napsu innostuu kyllä "vaanimaan" pentua ja silloin Pete lentää kumoon mukkelismakkelis. Alexa hieman arasteli pentua alkuun mutta nyt ne jo leikkivät niin että tanner tömisee.

napsu_mantta_matsari_025.jpgPete on luonteltaan mukavanoloinen. Häntä heiluu taukoamatta, tykkää ihmisistä, ei arastele kovia ääniä. Kaikinpuolin reipas poika.

Mäntässä järjestettiin 17.5 Härvelipäivänä myös match show., johon osallistuin Napsun kanssa. Napsu pärjäsikin oikein hienosti ollen punaisten 1 ja BIS 3. Mäntän seudun palveluskoirien sivuilta löytyy kuvia tapahtumasta täältä. TÄMÄ on aika hyvä kuva Napsusta. 

 

kNapsu_matsari_034.jpg

 

 

6.5viivin_poika_2.5_008.jpg

Ikää pennulla on nyt 3 viikkoa ja painoa 800g. Tänään oli pennulla hoitopäivä: Kynnet leikattiin ja tehtiin ensimmäiset konetyöt eli kuono, tassut ja hännän juuri ajeltiin koneella. Hienosti pentu antoi hoitaa itsensä ja Viivi vartioi vieressä tarkkaavaisena. Tämän jälkeen se imetti pennun, mikäs sen lohduttavampaa pienelle. 

2.5

Nyt on pennun silmät auki, tänään kun ikää on 17 vrk. Liikkellekin se heti lähti, ottaa epävarmoja askeleita ja katselee ympärilleen. Tunnistaa jo tutun ihmisenkin ja pikkuinen häntä heiluu.  

29.4

Pentu on nyt 2 viikkoinen ja painaa 600g, nyt odottelemme että silmät aukeavat.  

viivin_poika_24.4_005.jpg24.4

Kansainvälinen koirapäivä! Koirakerhomme (Mäntänseudun palveluskoirat) järjesti paraatin jossa kiersimme koirinemme pitkän lenkin ympäri kaupungin. Ilma oli upea ja koirat kävivät kahlaamassa järvessä lenkin loputtua. Alexa käveli hienosti saksanpaimenkoirien, rottwailerin ja irlannin susikoiran kera. Oli mukana myös bordercollie, Whippet ja pikkuruinen pinseri.

Pentu painaa nyt 440g 

23.4

Tänään oli pennun paino noussut 20g. Viivikin on ottanut  jo vähän etäisyyttä pentuun, käy meitä useammin katsomassa ja syö ruokansakin keittiössä. Melko tiiviisti on kuitenkin pentulaatikossa nauttien äitiyden onnesta.

22.4viivin_poika_19.4_004.jpg

Viivin pentu on nyt viikon ikäinen. Se kasvaa kovasti kun on nyt ainokaisena syömässä. Painoa on 380g, paino on noussut hurjat 60g vuorokaudessa kahtena päivänä. Tyytyväinen pentu on, pentulaatikosta ei kuulu mitään. Viivi hoitaa maitobaaria niin hyvin ettei pennun tarvitse paljon äännellä ruokaa halutessa. 

17.4

Musta uros ei jaksanutkaan elää. Se kuoli iltapäivällä. Ruskea voi hyvin ja kasvaa kovasti. 

16.4

Tänään tuli kennelliitolta kirje, jossa kerrottiin, että meidän kennelnimihakemuksemme on hyväksytty!

Kennelnimemme on Peu Baw. Hyväksyminen tuli juuri sopivasti, nyt voimme rekisteröidä pennut tällä nimellä.   

15.4 Pentuja!

Viivi synnytti kaksi poikaa kymmenen aikaan illalla. Toinen uros on upean ruskea ja toinen musta. Kuvia ja lisätietoa pentusivuilta! 

Napsulla oli kauhea hätä, kun se kuuli vauvojen itkua. Se olisi halunnut mennä auttamaan niitä. Alexa taasen ei tajunnut mistään mitään.  

14.4

Kummalliset kelit ovat aiheuttaneet tytöille päänvaivaa. Eilen lumi oli jäätynyt ihan ihmeellisesti ja se piti kaiken lisäksi outoa narinaa. En ole ikinä nähnyt sellaista lunta, eikä ole tytötkään. Napsu ei meinannut pystyä pissimään kun jalat luisti ja narina kummastutti. Ja nyt yön aikana on satanut kamalasti lunta! Mutta lämpötila on kuitenkin plussan puolella, eli pyörätiet ovat ihanassa loskamoskassa. Minun puolestani lumi saisi jo sulaa pois jotta kesä pääsee alkamaan :)

9.4viivin_odotusaika_011.jpg

Tänään oli TERVEYS-päivä. Kaikkien kolmen silmät peilattiin ja lisäksi Napsun ja Alexan polvet tutkittiin. Tulos kaikille OK. Viivikin on voinut mainiosti, masu kasvaa kovaa vauhtia, ja nyt kun raskaus on kestänyt 59 vrk:ta niin täällä jännitetään ja toivotaan, että pennut syntyisivät nyt ajallaan eli pian.

8.4 

Laitettiin synnytystavarat valmiiksi: pentupäiväkirja,kello ja kynä, desinfiointiainetta, sakset, hammaslankaa (mainiota napanuoran sitomiseen) talouspaperia, vaaka, pieniä pyyhkeitä, nenäniistäjä ja talousvaaka.

markiakoiriahuhtikuussa_015.jpg7.4

Tänään Viivi täyttää 5 vuotta. Syntymäpäiviä vietettiinkin jo etukäteen Napsun ja Alexan kanssa. Ulkoilukelit ovat olleet tosi surkeita, vettä sataa joka välissä. Ja koiriakin saa pestä joka lenkin jälkeen, kyllä ne niin kurassa ovat vaikka vain pissalla käväisevät. Viivi ei enää lähde pidemmälle lenkille, sille riittää että saa asiansa hoidettua ja kääntyy sitten pikaisesti kotiinpäin. Napsun ja Alexan kanssa on sitten lenkkeilty senkin edestä. Nukkumajärjestyskin on uusittu. Tähän mennessä Napsu on nukkunut Millan kanssa, Viivi ja Alexa vanhempien makuuhuoneessa. Nyt Alexa on siirretty pois sieltä että Viivi saa olla rauhassa (pentulaatikkokin on otettu esiin). Alexalle tämä järjestys passasi oikein hyvin vain ensimmäisenä yönä kaipaili "äidin" luo. Mutta Napsu ei tykkää kun se sai kaverin viereensä, joten se siirtyi nukkumaan olohuoneen sohvalle, Alexan kuorsatessa onnellisesti Millan kainalossa.

26.-28.3

Pakkasin koirat autoon, ja tietysti hurjasti kamaa mukaan. Sitten käänsimme nokan kohti Alavuutta ja lähdimme "lomailemaan" mummolaan. Silloin vielä uskalti Viivinkin kanssa matkustaa kun matka  ei tuon pitempi ja synnytykseenkin on vielä aikaa. Vietimme siellä mukavat 3 päivää ulkoillen ja syöden hyvin. Siellä on aivan upeat ulkoilumaastot koirien kannalta. Vähän jännitti miten Viivi pärjäilee, mutta hienosti tuo jaksoi olla mukana lenkeillä, eihän se yksin olisi viihtynytkään. Meillä oli tosi mukava reissu.

25.3 Synttärihuumaa!

 

synttarit_8v.jpg

 

Tänään vietimme tyttöjen 8v synttäreitä! Eli Viivi täyttää 5, Napsu 2 ja Alexa 1. Ensin tytöille annettiin pienet lahjat, jotka oli kääritty kultaiseen paperiin. Viivin paketista paljastui herkkuluita, Napsu sai uusia tennispalloja ja Allu herkullisen kanankoiven muotoisen luun. Seuraavaksi oli vuorossa metsälenkki ja sokerina pohjalla tytöt saivat lenkin jälkeen jauheliha-nakkikakut, jotka esittivät iloisia kissoja :) Syömänopeudesta päätellen ruoka oli herkullista. Tässä vielä kuva yhdestä kakkusesta.

tyttjen_8v_synttrit_kakku_521_018.jpg

 

 

23.3

Takana on mätsäri-täytteinen viikonloppu: lauantaina Orivedellä ja tänään Mäntässä. Oriveden mätsäriin lähdimme vain Alexan kanssa. Se sai vielä sallistua pentuluokkaan missä ikärajana oli 12kk. Alexa esiintyi ihan hyvin ja tuloksena punainen nauha ja sijoitus punaisten vanhojen pentujen kolmanneksi. Mäntän mätsäri ei sitten mennytkään ollenkaan nappiin. Sinne lähtivät Napsu ja Allu. Napsu meni ihan hyvin ja sai sinisen nauhan. Mutta sitten tuli Allun vuoro. Se ei millään meinannut seistä vaan venkoili kummallisesti. Sillekkin tupsahti sininen nauha. Keli oli niin kylmä ja lumisateinen ettemme viitsineet jäädä odottelemaan ryhmäkehää.

15.3 trimmauken_jlkeen.jpg

Tänään olimme Alexan kanssa koiranäyttelyssä Tampereella, tuomisina hieno arvostelu ja ERI, JUK 3/10, parasnarttu kisassa ei sijoitusta. Olimme oikein tyytyväisiä päivään koska koiria oli tosi paljon. Alexa käyttäytyi taas mallikkasti, vaikka väsyikin ennen kuin PN kisa käytiin ja odottelua oli paljon. Arvostelu täällä.

Viivi oli surullinen kun ei päässyt mukaan reissuun, ei raukka ymmärtänyt ettei tuossa tilassa voi tulla mukaan. Kun edellis iltana laitoimme tavaroita valmiiksi niin Viivi parkkeerasi itsensä niiden viereen. Arvasi heti trimmipöydästä ja näyttelyhäkistä että nyt ollaan menossa...

Kun palasimme reissusta niin Viivi vähän ärähteli Alexalle ja meni sitten istumaan näyttelyhäkkiin. Ilostui kuitenkin sitten kun tuomisina oli mahanakkeja, njam.

Kiitos vielä Ritva Vuorelle Alexan näyttelytrimmistä ja Hannalle myös kun tupeerasi ja laittoi Allun "hiukset".

 

tampere_kv_allu_0.jpg

 

Viivi_maaliskuu_08_015.jpg

13.3 Pentuja tulossa!

Viivi kävi ultrassa ja sielläpä näkyi kaksi pentua. Pentujen pitäisi syntyä viikolla 16.

Viivin käytös on muuttunut paljon leikkisämmäksi ja se haluaa ekstra paljon hellyyttä ja huomiota. Aamupahoinvointiakin oli alkuun, mutta nyt se voi oikein hyvin. Olemme vieneet Viiviä erikseen lenkille, jotta se saa itse päättää mitä vauhtia ja kuinka pitkään se haluaa kävellä. Kaksi pienempää tirhentäjää kun juoksentelevat sitä vauhtia, että Viivi ei meinaa pysyä millään mukana. Vieressä kuva Viivistä.

luminen_Napsu_.jpg

 

 

 

luminen_Napsu20.jpg

Suojalumi on villakoirille hieman hankalaa sillä pihaleikkien aikana saattaa turkkiin tarttua hieman lisäpainoa. Mutta ei se mitään, pääasia että on hauskaa! Tässä pari kuvaa lumisesta Napsusta. 

 

 

 

 

 

 

1.3

Eilen saimme Napsun dna-testin tuloksen: PRA prcd normal/clear eli terve.

26.2

Alexa täyttää tänään 11 kk 

24.2

Tänäänkin meidän piti mennä jatkamaan puuhommia mökille, mutta aamusta asti satoi sankasti lunta. Niinpä koirien kanssa lenkki lähimetsäpolulle, jossa Napsu ja Alexa saivat telmiä vapaana. Viivin pidin kiinni ettei revittele liikaa siunatussa tilassa. Lenkin jälkeen olimme kuin lumiukkoja koko porukka. Onneksi koirat ovat niin pikkuisia että ne nostetaan vuorotellen lavuaariin ja suihkutellaan lumimöykyt pois. Kuivauksen jälkeen ne saakin uuden hepulin ja matot on rullalla kun tytöt päästelee...

 

23.2

Pääsimme taas pitkästä aikaan mökillä käymään, syynä on ollut tämä ihmeellinen talvi kurjine ilmoineen. Mutta tänään paistoi taivaan täydeltä aurinko ja ilma oli keväinen. Koirat rakastavat jäällä vapaana juoksemista. Meillä oli puutalkoot mökillä, ja koirat olivat innoissaan mukana touhussa koko ajan. Lunta on mukavan vähän ja silloin oli hankikanto, koirat pääsivätkin juoksemaan myös sellaisiin paikkoihin joihin ei kesällä pääse. Viivikin innostui ja juoksi häntä pystyssä Alexan perässä. Jahtaamis leikeissä käykin aina niin että Alexa pääsee Viiviä karkuun mutta Napsu on porukan nopein ja pesee koko joukon. Yleensä käy myös niin että mustat jallittavat aprikoosia vuorotellen, Alexa on sitten ihmeissään kun on aina joku kintereillä. Kyllä ruoka ja uni maistui tämän jälkeen!

20.2

Viivi voi hyvin, ja näyttää oikein "raskaalta". Ruoka maistuu, on oikea pikku ahmatti. Ultraan olemme menossa viikkolla 12 tai 11. Silloin saamme tietää onko pienokaisia tulossa vai ei.

Myös Napsusta on mukavaa kerrottavaa. Napsulla on ollut vaikeuksia painon kanssa, mutta nyt kun siirryimme viikko sitten uudenlaiseen ruokavalioon paino on saatu vihdoinkin nousuun. Napsu syö nykyään Yrjölän puuroa, kasvissoseita, hapanmaito tuotteita, raakana: naudanpötsiä, siankylkisiivuja, jauhelihaa. Viikossa paino on noussut 200g. Turkki näyttää paremmalta, koira on iloinen ja reipas.  Kaikenlaisia konsteja on tullut kokeiltua mutta tämä taitaa toimia herkkävatsaisen kanssa.

Alexasta on kehkeytynyt oikein mestarivaras. Jos vaan joku onneton unohtaa kassinsa lattialle niin tämä pikku riiviö käy sieltä hakemassa kaikkea mukavaa (osaa avata vetoketjunkin). Eilen kuului rapinaa sohvalta, Alexa oli hakenut repusta PAX-askin, tuloksena oli 13 nuoltua pastillia kiinni villashaalissa. Niitä oli kiva irroitella siitä... 

 

iso15.2_suloinen_ilme_napsulla_003.jpgNapsu mökillä 15.2

 

10.2

Kuten jo jotkut ovat huomanneetkin, meille on (toivottavasti) tulossa mustia toypentuja! Viivi on astutettu Sarahill Set The Limit nimisellä toyuroksella ja pentujen olisi määrä syntyä huhtikuussa. Lisätietoa täältä. Jessestä laitamme uusia kuvia tänne ehkä jo tänä iltana. 

Napsusta on otettu prcd dna testi, jonka tuloksia odottelemme parin viikon sisällä. Sen jälkeen voimme mahdollisesti suunnitella Napsullekin pentuja. 

26.1alexa_varasert_tammikuu_08.jpg

Loistavia näyttelyuutisia! Viivi ja Alexa saapuivat juuri Turku KV:sta mukanaan hienot arvostelut. Alexan saldo: ERI, JUK1, PN2, VARASERT! Viivi EH, AVK3. Arvostelut löytyvät näyttelyt-kohdasta. 

1.1

Vuosi 2007 on nyt mennyttä aikaa ja se tarkoittaa tietysti uutta uutissivua. Uudenvuoden aatto sujui meillä ongelmitta eikä kukaan tytöistä pelännyt rakettien pauketta. Iltalenkki hoidettiin varmuuden vuoksi jo neljän aikaan jotta tytöt säästyivät suuremmalta paukkeelta. Tietysti jotkut innokkaimmat poksauttelivat jo siihen kellon aikaan, mutta se ei onneksi tyttöjä häirinnyt.