Napsun 1. pentue

s. 6.11.2008


e. Le`Jo Athene "Napsu"                                 i. FIN MVA Sarahill Set The Limit "Jesse"

PRA PRCD terve (DNA-testattu 29.2.2008)         PRA PRCD terve (t-vanhemmat)

9.4.2008 silmät Ei Hc-, PRA- tai RD-muutoksia    11.10.2007 silmät Ei Hc-,PRA- tai RD-muutoksia

9.4.2008 Polvinivelet (med) 0/0                        11.10.2007 Polvinivelet (med) 0/0

 

napsu_ja_jesse_syyskuu08_004.jpg
Napsu mielipuuhassaan 
 
napsu_ja_jesse_syyskuu08_027.jpg
Le´Jo Athene "Napsu"

 kuvia_jessest_019.jpg

                     Jessen söpö naama

kuvia_jessesta_020.jpg

                     Sarahill Set The Limit "Jesse"

 

Napsu synnytti 5-6.11 välisenä yönä 2 mustaa  narttu pentua. 

             A-tyttö 125g ja B-tyttö 125g

 

napsun_pennut_0352.jpg

           Pikkuiset ovat kuvassa 1 vuorokauden ikäisiä, vasemalla Gabi oikealla Hilde!

 

 

PENTU PÄIVÄKIRJA! 

Ensimmäisenä tuoreet tiedot ja alaosasta löytyy lisää kuvia pentujen vanhemmista!

 


30.12 

Nyt on jännä päivä pentujen elämässä. Janica ja Tuomas hakivat Hilden Tampereelle. Ja Taru poikansa kanssa haki Gabin Kangasalle; Gabi sai uuden nimen--> hänestä tuli Popo Tapola.

 

napsun_pennut_622.jpg

 Hilde lähdössä uuteen kotiinsa Janican ja Tuomaksen kanssa

 

napsun_pennut_625.jpg

 Popo Tapola lähdössä uuteen kotiinsa Tarun ja Roopen kanssa

 Molemmat Napsun pentusista mahdollisesti jäävät toy-kokoiseksi, lähtiessä Hilde painoi 1040g ja säkä 14cm. Ja Topo Tapola 910g ja säkä 13cm. Molemmat saivat rakastavat kodit, ja vieläpä mukavan läheltä että voimme  pitää tyttösiin yhteyttä helposti. Janica lähetteli jo viestiä että matka oli mennyt hyvin, Hilde on kotiutunut ja siellä opetellaan nyt elämää koiranpennun kanssa. ONNEA molemmille pennuille ja omistajille!!!!

Me purkasimme pentuaitaukset ja laitoimme pesuun kaikki pentusten peitot ym. niin on helpompi Napsunkin palautua arkeen. Veimme sitten koirat autoajelulle ja ulkoilutimme ne ulkoilualueella jossa saivat juosta vapaana yllin kyllin. Takaisin tullessa Napsu tarkasti pentusten paikat, mutta rauhoittui sitten nukkumaan rauhassa. 

Kyllähän se muutos on meille ihmisillekin, pentusten elämää oli mukava taas seurata. Kyllä nyt koti tuntuu oudon hiljaiselta, kun pikkuiset eivät ole tuossa jaloissa pyörimässä ja toistensa kanssa örisemässä.

 

 

27.12

Pennuille tehtiin konetyöt ja molemmat pestiin ja trimmattiin lähtökuntoon. Hilde ei malttanut pysyä rauhassa kun föönataan. Gabi ottaa tyynesti vastaan kaikki hoidot. Kyllä molemmat ovat nyt sieviä tyttösiä. Varsinkin Hilden turkki on syvän musta ja tuuhea. Upea se on Gabillakin.

 napsun_pennut_557.jpgnapsun_pennut_548.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

  Hilde

 Gabi

 

25.12 

Pennut ovat nyt 7 viikkoa. Hilde paina 940g ja Gabi 810g. Joulu meni oikein rauhallisesti pentujen osalta, niitä ei paljon hetkauttanut meidän joulunvietto. Vaan ne vetelevät nokosia silloin kuin siltä tuntuu. Lahjojen jako meillä menee siten että Viivi omii itselleen ja auttaa aukaisemaan muidenkin paketit. Viivi tekee selvää paketeista, se repii ne oikein silpuksi, mutta ei paljon piittaa sisällöstä. Muut odottavatkin kiltisti saadakseen sisällöt itselleen. Otimme pennut eri huoneeseen lahjojensa kanssa että saivat rauhassa katsoa pakettinsa, tosin niitä kiinnosti vain toistensa kanssa riehuminen. Hilden paketista paljastui pehmo-lammas ja Gabi sai pehmoisen pallon. Nyt on viikko aikaa kyllästyttää pehmo-lelu emon ja siskon hajuilla.  On sitten uuteen kotiin lähtiessä jotakin mihin turvautua ikävän hetkellä.

napsun_pennut_460.jpg

napsun_pennut_454.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.12

 img_5303.jpgimg_5304.jpg

 

 Tytöt 6 viikkoa

 Vasemmalla Gabi 720g

 Oikealla Hilde 810g 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

napsun_pennut_373.jpg

 

 

 

16.12 

Nyt on ulkoilut aloitettu varovaisesti. Onneksi pakasti eikä ole enään märkää. Molemmat pennut tutkivat rohkeasti maailmaa, haistelivat ja maistelivat lunta. Nyt on myös käyty pari kertaa pisulla ulkona. Tänä aamuna molemmat pennut juoksivat muiden koirien perässä aamupissalle ulos. Hilde vähän takelteli rappurallin kanssa mutta Gabi paineli vauhdilla yli.

 

 

 

 

 

15.12 napsun_pennut_369.jpg

Janica ja Tuomas tulivat uudelleen katsomaan Hilde-tyttöstä. He asuvat Tampereella ja välimatka on mukavan lyhyt. Meillä oli oikein mukava ilta pentujen ja muiden koirien touhuja seuratessa. Pennut nukahtivat Hilde Janican  ja Gabi Tuomaksen syliin. Aikamme siinä juteltuamme rupesi Napsu käyttäytymään "oudosti". Se kävi välillä tapittamassa minua silmiin ja kävi törkkimään Janicaa ja Tuomasta. Aivan selvästi se antoi ymmärtää että ota nyt nuo pennut jo niiltä pois, etteivät vie mennessään. Kun vieraat tekivät lähtöä ja Janicalla oli musta kameralaukku kädessään niin myös sen Napsu tarkasti ettei vaan Hilde ole siellä "piilossa". Mitähän se sanoo kun Hildeä tullaan hakemaan 2 viikon kuluttua =) 

 Gabi nukahti Tuomaksen syliin

 

11.12 

Pennut 5 viikkoa 

Hilde painaa 750g ja Gabi 680g.

Pennuille koottiin uusi aitaus keittiön viereiseen ruokahuoneeseen. Koska päivisin oleskelemme enemmän tässä päässä taloa. Pennut näkevät ja kuulevat enemmän touhua ja tottuvat kaikenlaisiin ääniin. Pennut ovat liikkeellä jo pitempiä aikoja, ja käyvät myös aitauksen ulkopuolella leikkimässä talon muiden koirien kanssa. Nopeasti kehittyvät, sukkelasti liikkuvat ympäri taloa. Laitoin niille kilikello kaulapannat kaulaan, helpompi seurata missä kulkevat. Ovat niin pikkuisia että mahtuvat kaikenlaisiin koloihin. Syövät säännöllisesti 4 ateriaa päivässä, nappuloita liotettuna ja Yrjölän-puuroa. Molemmat syövät hyvin ja latkivat vettä myöskin. Napsu imettää tyttösiä vielä.

napsun_pennut_326.jpg 

 

 

 

8.12 

Janica ja Tuomas kävivät katsomassa Hilde-pentuaan ensimmäisen kerran. Molemmat ihastuivat tyttöihin ja tunnistivat omansa oitis. Napsu ei ole milläskään vieraista vaan luottavaisena antaa pentujen tavata uusia ihmisiä. Viivi ja Alexa taasen ovat hieman mustasukkaisia pentujen saamasta huomiosta. Tulivat siihen sitten pyörimään omien lelujensa kanssa jalkoihin.

 

 

 

 napsun_pennut_284.jpg

 

 

Hilde Janican sylissä


5.12

Jesse- isukin omistajat kävivät katsomassa pentuja. Lean kanssa tutkimme ja vertailimme pennut päästä varpaisiin. Lealla ja Matilla oli mukana ihastuttava kääpiövillakoira-neiti Dolly 7kk.

 

 

 

 

 

 Edessä Dolly, takana vasemalla Viivi, oikealla Napsu ja sylissäni Alexa

 

4.12

 napsun_pennut_233.jpg

 Pennut 4 viikkoa

 Hilde 670g ja Gabi 645g

 Pennut liikkuvat jo kovasti, haluavat myös pentuaitauksen ulkopuolelle tutkimaan maailmaa. Molemmat ovat saaneet tutustua pikkuhiljaa "isoihin koiriin". Alexa ei ole kiinnostunut pennuista, haistelee niitä vain ja heiluttaa häntäänsä. Viivi taasen mielellänsä osallistuisi tyttösten hoitoon mutta Napsu ärähtää sille jos menee liian lähelle niitä. Pennut leikkivät kovasti keskenään murisevat ja painivat. Nukkuvat vielä suurimman osan päivästä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kuvassa Gabi, "vielä mahdun kouraan"

 

30.11

Pennuille on alettu antaa kiinteää ruokaa. Molemmat oppivat nopeasti latkimaan. Ensin maistettiin hieman sormen päästä, sitten lusikasta ja sen jälkeen voitiin siirtyä jo lautaselle. Mutta minkä ihmeen takia siellä lautasella täytyy aina seisoa kesken syömisen. Aika sotkuista puuhaa se on .

Turkit ovat kasvaneet kovasti, varsinkin Hilden turkki on iloisesti pystyssä joka suuntaan. Tänään tehtiin molemmille konetyöt; kasvot, hännänjuuri, pyllyn seutu ja käpälät. Hilde oli viileän rauhallinen mutta Gabi kirkui kuin syötävä. Meidän kaikki koirat oli ihan hätääntyneitä sen metelistä. Nyt ovat tytöt niin sieviä että =)

 Saanko esitellä:

 napsun_pennut_228.jpg

 napsun_pennut_231.jpg

Peu Baw Malgosia  "Hilde"                                                  Peu Baw Magdalena "Gabi"

 

27.11                                                                                   napsun_pennut_192.jpg

Napsun pentuset 3 viikkoa

Hilde 600g ja Gabi 580g

Pennut liikkuvat jo kovasti ja niiden kävely sujuu päivä päivältä paremmin. On ihana seurata niiden touhuja kun ne painivat ja urisevat keskenään. Leikkimisen jälkeen ne nukahtavat suloisesti pää toistensa kainaloon.

Pennut ovat saaneet ensimmäisen matokuurinsakin. Molemmat pikkuiset ottivat sen oikein hyvin ilmaan vastaanpanemista. Pentueilmoitus on lähetetty kennelliittoon ja nyt odottelemme rekisteripapereita. Sitten kun tytöt käyvät pentutarkastuksessa niin heidät tunnistusmerkitään samalla. 

Napsu hoitaa edelleen tyttöset hyvin, ja mikä ihaninta; sille maistuu ruoka! Napsu on aina ollut niin huono syömään, että murehdin kuinka se pärjää pentujen kanssa. Huoli oli kuitenkin täysin turhaa, sillä emolle maistuu hyvin ruoka sekä juoma, ja se onkin saanut mukavasti lihaa kylkiluittensa päälle.

 

24.11

 napsun_pennut_186.jpg

 

Tänään aukesi Hildenkin silmät, Gabin aukesi jo perjantaina. Gabi on ottanut painossa siskoaan kiinni. Tähän mennessä se on painanut 50g vähemmän kuin Hilde mutta eilisestä se on lihonut hurjat 60g ja nyt Hilden paino on 545g ja Gabin 540g.

Nyt kun silmät ovat auenneet niin pentusia ei pidättele mikään, molemmat ovat kiivennet jo pentulaatikosta ulos, täytyy tässä laitoja korottaa  :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.11 napsun_pennut_161.jpg

Tytöt 2 viikkoa

Hilde 460g ja Gabi 410g.

Elämä on syömistä ja
nukkumista ja sen kyllä huomaa kuvasta, kun katsoo Gabin (oikealla) leveää pyllyä 

 

 19.11

Pikkuisten kynnet leikattiin jo toisen kerran, kasvavat niin kovasti. Samalla tehtiin konetöitä ekan kerran. Tassutrimmerillä ajelin molempien tassut puhtaaksi. Tottuvat pikkuhiljaa "hoitoihin". Naamakarvoja en vielä ajellut koska ei ole vielä simmutkaan auenneet :) Pikkuisen ovat rakosellaan. Eilen ostin uuden digitaalisen vaa'an koiranpennuille. Olen ennen punninnut ne semmoisella keittiöpuntarilla joka näyttää 250g asti; eli syntymäpainot olivat tarkat. Mutta sen jälkeen käytössä oli semmoinen isompi vaaka jolla ei millään saanut tarkkaa tulosta noin pikkuisista palleroista. Huomenna päivitän tyttöjen painot kun ikää tulee 2 viikkoa, hyvin on molempien paino noussut, tyytyväisenä tuhisevat emon hoivissa.

13.11

Tytöillä ikää 1 viikko 

Hilde 300g ja Gabi 260g 

12.11

Tytöt 6 vrk

Hilde 275g ja Gabi 245g 

11.11

tytöt 5vrk

Hilde 250g ja Gabi 230g 

10.11

Tytöt 4vrk

A-tyttö 230g ja B-tyttö 210g.

Pentusten kynnet leikattiin ensimmäisen kerran, sen verran pitkät ne olivat. Napsu vartioi tarkasti vieressä toimituksen ajan.

 

napsun_pennut_091.jpg

                                                                           Hilden kynsienleikkuu menossa  

9.11

Pennut 3 vrk

A-tyttö 200g ja B-tyttö 180g

napsun_pennut_071.jpg

 Kuvasta näkyy että neidit ovat jo kasvaneet kovasti ja pyöristyneet. Massu täynnä on mukava kölliä siskon kainalossa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

napsun_pennut_074.jpg

 

 

 

 

 Käyhän se imetys näin istumisasennossakin. Hiirulaisten hännät näkyvät Napsun jalkojen välistä. Napsu  on niin raukean näköinen että :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.11

Pikkuiset ovat nyt 1 vuorokautta vanhoja, A-tyttö painaa 160g ja B-tyttö 150g. Maitoa siis rittää jo hienosti, pentu- boxissa on hiljaista ja siellä tuhistellaan tyytyväisenä. Napsu on hellä ja huolehtiva emä. En olisi kyllä ikinä uskonut että tuosta meidän Duracell-pupusta löytyy myös tämmöinen puoli. Kyllä luonto hoitaa tehtävänsä


  napsun_pennut_029.jpgnapsun_pennut_016.jpg

napsun_pennut_067.jpg

 

 

5.-6.11 välinen yö

Jo aamusta Napsu ei suostunut syömään mitään ja oli muutenkin levoton ja nukkui paljon, lämmöt laskivat alle 37 ja pysyivät siellä. Keskiviikko iltana se alkoi sitten läähätykset ja teki kovasti pesää, välillä kuitenkin rauhoittui aina nukkumaan. Puolen yön jälkeen sitten alkoi olemaan h-hetki käsillä ja 1.32 syntyi A-tyttö 125g ja klo 2.50 B-tyttö 125g. Synnytys sujui hyvin kaikin puolin ensikertalaiselta. Napsu hoiti täysin pentujen puhdistuksen, aukaisi kalvot ja yritti nykertää napanuoraakin poikki, mutta niiden kanssa autoin. Molemmat nartut olivat oikein virkeitä ja hamusivat heti nisille. 

Napsu onkin mitä upein emo, hoitaa tytöt niin upeasti etttä emännälle jää tehtäväksi vain kuivikkeiden vaihto ja emän huolellinen ruokinta. Maidon tulo alkoi hyvin sillä molemmat pikkuiset menettivät syntymäpainostaan vain 5g ensimmäisen vuorokauden aikana. 

 

 napsun_pennut_036.jpg

 

 

Molemmat nartut ovat nyt varattuja. Toisen tytön kutsuma nimeksi tulee Hilde, ja tätä pentusta  odotellaan innokkaasti Tampeerelle Janican ja Tuomaksen luokse. Kiitos kaikille jotka olivat kiinnostuneet pennuistamme. Harmi ettei syntynyt yhtään urosta sillä myös uroksillekin oli lupaavia koteja odottamassa.

 


 

 

 

 

 

 

 

Jesse_ja_Napsu.jpg

  Jesse ja Napsu
napsu_ja_jesse_syyskuu08_011.jpg
Napsu ja Jesse tutustuvat toisiinsa
Sarahill_Set_The_Limit.jpg
 LeJo_Athene.jpg

 Sarahill Set The Limit "Jesse"                                             Le´Jo Athene "Napsu"