2009

29.12

 

25000kavijaa.jpg

 

Kävijälaskurissa tänään 25 000 vierailijan raja meni rikki!!!!!! Suuret kiitokset kaikille jotka olette olleet kiinnostuneita sivuistamme. Yritämme tästä eteenpäinkin päivitellä ahkerasti sivujamme ja näin ollen pitää mielenkiintoanne yllä. Muistakaapa vielä jättää vieraskirjaamme käpälänjälkenne =) 

 

Ulkoilua

 

img_8856.jpgOlemme menossa jäälle ulkoilemaan:

Tässä näkymä auton takapenkiltä (Viiviä ei näkyvissä)

Ebba, Alexa ja Napsu

 

 

 

 

 

 

img_8876.jpg img_8860.jpg
Napsu Viivi
img_8875.jpg

img_8878.jpg

Ebba Alexa

img_8895.jpg

img_8893.jpg

Ebba, Viivi ja Napsu Alexa

img_8868.jpg

Ebba syö äitiänsä

 

 

img_8881.jpg

 Maisema oli satumainen illanhämärässä

 

24.12

joulutoivotusetusivu.jpg

 

img_8821.jpgimg_8825.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.12

joulukalenteri_09.jpg

Joulukuu toi tietenkin tullessaan joulukalenterin. Kalenterina toimii pahvilaatikko jonka sisässä ovat päivän herkkuyllätykset pienissä joulupussukoissa. Tytöt ovat jo oppineet kalenteriin liittyvän laulun joka toimii ikään kuin käskynä siirtyä kalenterin luo :) Ne ovat myös hienosti ymmärtäneet että kalenterin vieressä päivystäminen ei nopeuta luukkujen avautumista laisinkaan.

 

 

 

 

 

 

13.12

Helsinki PMV-09


alexa_ja_lelle_hesa_pmv-09__kopio.jpgallu_hesassa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Alexa kävi näyttäytymässä kehässä kasvattajansa Lellen kanssa ja sai Eri:n mutta ei muuta

 

20.11

Kasvattimme "Hilde" Peu Baw Malgosia tuli meille viikonlopuksi hoitoon. Aluksi Alexa suojeli Ebbaa vieraalta nartulta, mutta tarkemmin haisteltuaan muut koirat tajusivat ettei vieras ole lainkaan vaarallinen :) Viikonlopun aikana Ebba ja Hilde nauttivat kun ne saivat leikkiä oman kokoisensa koiran kanssa. Välillä meno yltyi vauhdikkaisiin takaa-ajoleikkeihin asti (video). Alexa oli siirrettävä jahtaamispuuhien aikana toiseen huoneeseen sillä se ei voi sietää sitä kun joku jahtaa hänen silmäteräänsä.

Hilde on aivan valloittava persoona ja yhtäläisyys emo-Napsun kanssa on silmiinpistävä. Monet pikkutavat ja eleet olivat aivan samanlaisia kuin emollansa. Hilde on aloittanut agilitykurssin ja pentukurssin jatkokurssilla se oli yltänyt hyviin suorituksiin :) Hilde on siis emonsa tapaan helposti koulutettava ja oppivainen. 

hilde_ja_ebba.jpg

Ebba on 4 kuukauden ikäisenä samankokoinen yksivuotiaan Hilden kanssa

Lisää kuvia vierailusta Hilden sivuilla

 

 

 

6.11

Napsun toy-pennut Hilde ja Popo Tapola täyttävät tänään 1 vuotta. Onneksi olkoon molemmille suloisille pikku -neideille toivottaa Napsu-äitee ja meidän koko poppoo

pennut92.jpg

Hilde (kuvassa 11kk) ja emänsä Napsu

Hilde kävi meillä lokakuussa 11 kk iässä, silloin hän painoi 2,6kg ja säkä 26cm (kotimittaus). Kerrassaan suloinen pakkaus. Hildellä oli oikein mukavaa meillä kun täältä löytyi monta sopivan kokoista koirakaveria.

 

30.9

Olin tänään Alexan kanssa näyttelyharjoituksissa Mäntässä. Harjoitukset tekevät hyvää Alexalle joka hiljalleen palautuu arkeen mammalomaltaan. Näyttelykoulutus alkoi jo viime viikolla mutta silloin en päässyt mukaan sillä olin iltavuorossa. Kokoonnumme joka keskiviikko ja  ensimäisellä kerralla paikalla oli ollut kiitettävät  25 koirakkoa. Myös tällä kerralla koiria oli varmasti vastaava määrä. Tuomareina toimi ohjaajat ja koirien omistajat vuorotellen. Eli jokaisen koiran tutki sekä mies että nainen, joten  koirat saivat tuntumaa erilaisiin "tuomareihin".

 

29.9

Tänään kävi trimmissä kasvattini Ami. Satu tuli Amin kanssa ensimmäiseen trimmiin. Amista on kehkeytynyt äitinsä vertainen kaunotar, upea runkoinen tomera tyttönen jonka turkki on tasaisen värinen, tiheä ja suora. Amikin muisti kyllä meidät ja oli heti kuin kotonaan. Ensin pesin Amin ja Satu otti vieressä oppia. Sitten Ami kuivattiin ja föönattiin. Kävimme välillä kahvilla ja siskokset saivat leikkiä keskenään. Sitten olikin vuorossa konetyöt ja turkin siistimistä. Ami käyttäytyi sievästi ja antoi melko mukavasti tehdä konetyöt ja leikkaamisen. Loppu vaiheessa meinasi nukahtaa pystyyn trimmauspöydälle.

 

img_8251.jpgSiskokset

vasemmalla Ebba ja oikealla Ami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28.9

Kasvattini Danilo kävi kyläilemässä. Sanna ja Juho tulivat Danilon kanssa meille nyt ensimmäistä kertaa sitten kuin pennut lähtivät avaraan maailmaan. Danilosta on kasvanut oikein vanttera nuori-mies. Sanna ja Juho ovat oikein tyytyväisiä pentuun joka on järjestänyt heille mointa mukavaa ilon hetkeä. Eivätkä he luovu pennustaan enään millään hinnalla :D

Etukäteen minua jännitti että "muistaako" pentu enään syntymäkotiaan ja "kasvattajaa". Mutta ei huolta , sehän meinasi revetä liitoksistaan kun kutsuin sitä luokse, voi sitä iloa ja nuolemista minkä sain osakseni. Kyllä se myös syntymäkotinsa, emän ja Ebba-siskon tunnisti. Meidän Viivi kylläkin ajoi sen öristen takaisin portille ; että ei kai tuo nyt meille tule, jääpi pian taloksi. Viivin mielestä on tarpeeksi sulattaa että talossa on uusi pentu Ebba :)

Sanna ja Juho ovat hoitaneet pennun mallikkaasti, turkin hoitoa on harjoiteltu säännöllisesti, pentu on pesty  ja ovat hankkineet koneen ja muut tärkeät tarvikkeet. Danilo on myöskin saanut olla jo monessa mukana urheilevien omistajinsa matkassa, onpa siitä kasvamassa oiva Ralli-koira Juhon ralliharrastuksesnsa myötä. Viimeksi Danilo pongattiin Mänttä 200- rallissa =)

img_8242.jpg

 

 

Iloinen jälleennäkeminen:)

Alexa, Ebba ja Danilo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22.9

Ebba on jo vahva tyttö, tässä se on ottanut Alexa-emon taluttimesta kiinni ja veti sen keittiöön estääkseen sen lenkille lähdön. Alexa oli ihan hädissään =)

 

img_8193.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.9

Virtain Kirsut järjestivät tänään mätsärin Mäntässä. Koiria oli tullut oikein mukava  määrä  paikalle. Minä lähdin sinne myöskin ja otinkin pitkästä aikaa vain Viivin mukaan. Viivi on jäänyt hieman huonomalle huomiolle Alexan pennuista johtuen. Viivi olikin oikein otettu huomiosta ja me vietimme sen kanssa mukavan sunnuntai päivän. Ilmakin oli suotuisa (myöhemmin mätsärin jälkeen tuli vettä kaatamalla). Ei me oikein kylläkään pärjätty tänään, tultiin sentään sinisten viidenneksi(4 palkittiin). Mutta nyt ei ollutkaan sijoitus pääasia vaan yhdessäolo Viivin kanssa :) Mätsärin voitti 4,5 kk ikäinen mäyräkoira Paavo ihastuttavalla olemuksellaan.

 

img_7911.jpg

4,5 kk vanha pitkäkarvainen mäyräkoira Paavo pesi koko joukon ja oli mätsärin BIS 1

 

 

26.8

Kennel Nobleset´s ja kennel Evonas toivat suomeen ihastuttavan ruskean toyvillakoira uroksen Cezz´s Caramell Dream . Tervetuloa Suomeen Rico!!!

 

20.8

img_7605.jpgimg_7608.jpg

 

 

 

 

 

 

 


Tässä odotellaan ruokaa 

                                                                             ja tässä nautitaan syksyn lämpöisistä

                                                                               päivistä                                 

2.8

 

img_7394.jpg

 

 

 

img_7397.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aamulenkin jälkeen lähdin vielä Napsun kanssa keräämään vattuja. Viivi ei jaksanut enään lähteä mukaan vaan jäi mieluummin kotiin loikoilemaan. Napsu onkin paljon energisempi, siitä saa aina kaverin mukaansa. Saimme vielä ihan mukavan saaliin Napsun kanssa. Minulla astia täynnä marjoja, ja Napsulla turkissa kaikenlaista mukavaa kotiinviemisiä =). Perillä siiivosinkin ensin marjat ja sitten otin Napsun käsittelyyn, tuossa pikkukuvassa onkin "saalis" mikä tarttui puudelin turkkiin. Tuossa pääkuvassa näkyy "heinäväkäset" jotka niin ihanasti takertuu.

1.8

Kävimme tänään Viivin ja Napsun kanssa ulkoilemassa läheisellä metsätiellä ja löysimme lähellä olevasta rinteestä hurjasti vadelmia. Onneksi meillä oli muovipussi mukana, siihen me keräsimme aikas mukavan määrän isoja marjoja. Me noukimme marjat ylhäältä ja koirat napsivat marjat alaoksista. Meidän kaikki koirat ovat ihan hulluina kaikenlaisiin marjoihin. Mustikkassa käy kylläkin niin että Viivi on aina päänsä kanssa parhaimissa pusikoissa rohmuamassa. Saa aina ollasitä pökkimässä kauemmaksi että jäisi jotain pakkaseenkin laitettavaa. Syksyllä onkin kiva kulkea metsissä, tulee lenkkeilyt samalla tehtyä ja löytyy vielä kotiinkin viemisiä. Koirat rakastavat metsissä kulkemista.

27.7

Tänään tuli mukavaa postia! Natalia Kuusamosta lähetti kuulumisia ja ison nipun valokuvia Maddesta. Madde on Viivin pentu  Saguera Marquise synt.30.9.06. Kuvia liitän myöhemmin Madden omalle sivulle. Kirjeessä oli Madden kuulumisia, nauratti oikein miten samanlainen se on Viivi- emon kanssa. Kantelee suussaan sukkia kun käy tervehtimään vieraita. Madde on koko perheen silmäterä. Kyllä on mukava saada kasvattien kuulumisia.

19.7

 

Milla innostui tekemään kukkaseppeleitä, ja me kuvasimme koiria kauniin kesäpäivän kunniaksi:

 

ebba_1.jpg

img_7184.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivänkakkara-Napsu, Kukkaseppele-Viivi ja

Orvokki-Alexa. Myös pikkuinen tyttö sai apilaseppeleen.

 

 

 

img_7172.jpg

img_7167.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.7

ALEXAN pennut syntyivät!

 

koko_pesue.jpg

 

 

 

Tänään perjantai illan aikana Alexa synnytti 4 tomeraa pentua, 2 urosta ja 2 narttua. Emo ja pennut voivat hyvin.

 

 

 

 

9.7

 

img_7040.jpg

Napsu ja rakkain lelu

 

 

 

t_taitaa_rjht_pian.jpg

alexan_maha_eilen_illalla.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Alexan massu 6.7

 

 

 


                                                     

                                                                                                                    Alexa mieliasennossaan 9.7

 

 

7.7

Viivin lääkekuuri loppuu tänään, ja Viivi voi hyvin!

 

3.-5.7


Vietimme mukavan viikonlopun mökillämme veljeni perheen kanssa!

 

juuli_rakastui_alluun.jpg

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                 Julia ihastui Alexaan

3.7

Ihanaa!!! Tänään kun heräsimme niin ulkona tihkutti sadetta, johan se helle helpotti :) Nimittäin koirilla on ollut tukalat olot. Alexalla 52 vrk:ta menossa eli loppupuolella raskautta  ollaan menossa. Helteillä kävimme lenkillä hyvin aikaisin aamulla ja sitten hyvin myöhään illalla--> ei tuommoiset helteet kyllä herkkua ole. Ruokakin on maistunut tosi huonosti, pääasiallisesti koirat ovat suostuneet syömään vain myöhään illalla. Muutenkin elo on aika rauhaisaa tällä hetkellä...tuleva mamma loikoilee ja Napsu on tuskastunut leikkikaverin puutteessa.

Lääke on ruvennut tehoamaan eikä Viivi köhi enään kovasti, vielä se kuorsaa nukkuessaan mikä kuuluu tuohon tautiin. Muutenkin se on ihan reipas, lämpöä ei ole ollut taudin aikana

 

img_6990.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Tulevan mamman  masu!

 

1.7

Viivi on kakonut ja köhinyt pari päivää ja tänään kävimmekin eläinlääkärissä. Nielurisatulehdus rassukalta löytyi--> viikon antibiootti-kuurin sai. Onneksi  tulehdus ei ollut  edennyt vielä keuhkoihin.

22.6

 Alexan maha vain jatkaa kasvuaan, pentuset tekevät oloa jo tukalaksi, ja Alexan pitääkin käydä useammin pisulla. Viime yönäkin se herätti yöllä ulos, mutta onneksi minulla alkoi jo kesäloma joten yölliset heräilyt eivät haittaa.

17.6

Tänään meillä kävi mieluisia vieraita Turusta. Napsun kasvattaja Leena miehensä Jounin kanssa tulivat käymään. Mukana heillä oli Napsun puolisisko Bella Bonita´s ja pikkuinen venäjäntoy Nasu. Kylläpä Napsu ja Bella ovat toistensa näköisiä vaikkakin heillä on eri isät. Välillä piti oikein tarkistaa kumpiko tyttösistä jaloissa pyörii, muutenkin ovat käytökseltään toistensa peilikuvia. 

 

 

nasu_venjn_toy.jpg

 Venäjäntoy Nasu 6kk

 

 

viivi_alexa_napsu_ja_bella.jpg

 Viivi, Alexa, Napsu, Bella ja Nasu

 

 

 

13.6

Ystävämme Arja Immosen Netasta FI MVA. Arja ja "Netta" Catella Quetta olivat Kotkassa näyttelyssä ja Netta nappasi viimeisen sertinsä ja valioitui. Onneksi olkoon Netta ja Arja!!! tässä  kuva

 

 10.6   

 ALEXA KÄVI ULTRASSA!

 Tänään kävimme Alexan kanssa ultrassa, masussa näkyi ainakin 3 pikkuista. Ja mahdollisesti enemmänkin on tulossa, sillä Alexan massu on jo kovasti kasvanut. Tuleva mamma voi hyvin, vaikkakin viime viikolla sillä oli muutaman päivän pahoinvointia ja huono ruokahalu. Olin jo ihan huolissani, mutta nyt ruoka taas maistuu. Lenkillä käydään kuten ennenkin, erona vain se ettei Alexa innostu leikkimään enää Napsun kanssa. Napsu on ihan ihmeissään kun ei saa Viivistä ja Alexasta enää reuhukaveria.  Alexa lepäilee jo paljon, kauniilla ilmoilla se löhöilee pitkin pituutta puutarhassa. 

Napsun kanssa on käyty nyt erikseen ulkoilemassa ja heittelemässä sille palloa ettei se vallan tuskastu. Se onkin Napsun mielipuuhaa. Manu heitteli tänään sille palloa sellaisella "heittokouralla", jolla tennispallo lentää tosi pitkälle ja Napsu pomppii kuin pupujussi noutamaan. Tuota leikkiä se jaksaa niin kauan että heittäjä jo väsyy. Leikin loputtua se käy piiloittamassa pallonsa meidän perenna-penkkiimme. Siellä kuunliljojen seassa on Napsun aarreaitta eli koko pallovarasto.

 

getattachment.aspx.jpgNapsu ja mieluinen uusi lelu

 

 

 

 

 

21.5                                                                                          

JÄMSÄ RYHMIS 1&9

jms_ryhmis_2009_rop.jpg

 Kuva Tulosvilla

Alexa oli  ROP arvostelu ja Napsu sai EH:n arvostelu. Molemmilla tuomarina Tanya Ahlman-Stockmari. Kiitokset jälleen Lellelle Alexan esittämisestä.  Muutenkin oli upea päivä kun Ritva ja Hanna Vuoren "Nappi" Nutlee Gentle Snack oli ROP VET, PN 2 ja BIS1 vet. Nappi on 11-v.

 

6.5

Napsun pennut 6 kk!  Onnittelut tyttösille! Janica lähetti kuulumisia ja uusia kuvia Hildestä. Molemmat Napsun pennuista jäävät selvästi toy-kokoiseksi. Hilde nähdään näyttelyssä  15-kk iässä jotta saamme siirrettyä hänet uuteen kokoluokkaan. Janica kertoo että Hilde käy koirakoulua viikottain ja pärjää siellä mainiosti. On kuulemma nopea oppimaan uusia asioita (kuten emonsakin)välillä kuitenkin on näkyvissä uhmaa ja kiskottelua joten luonnetta tyttösestä myöskin löytyy =)

 

 

3.5

TURENKI RYHMIS

Alexalla oli tuomarina Annaliisa Heikkinen; Alexa  sai Val ERI VAK1 arvostelu Napsu oli ensimmäistä kertaa mukana pentujen jälkeen ja sai Unto Timoselta  AVOERI ja AVK4 arvostelu Olin oikein tyytyväinen Napsuun se sai ensimmäisen ERInsä, tästä on mukava jatkaa.Ilma oli suotuisa ja kotona huomasinkin että kasvot ja kaula paloivat, nyt punoitan täällä kuin tomaatti konsanaan =)

 

 img_6755.jpg

 Napsun arvostelu menossa

(kuva suurenee kun näpäytät sitä)

26.4

LAHTI   KV

Tuomari Javier Blanco, Espanja


            Alexa  PN1, sert, cacib, VSP--> FI MVA

 

img_6705.jpg

 

15.4 

Viivin ruskea urospentu "Alvin" täyttää 1v. Paljon onnea nuorelle miehelle!!!!!!

14.4

 

img_6653.jpg

 

 Alexa palasi näyttelyreissulta Ranskasta ja Monacosta. Lauantaina Monacossa Alexa sai Eh:n ja  sunnuntaina Ranskassa Alexa oli PN2 ja sai vara-cacibin ja vara-sertin ja komean pokaalin

Alexa lähti reissuun kasvattajansa Lellen kanssa . Tyttönen oli ensimmäistä kertaa lentokoneessa ja matkusti sievästi matkustamossa  omassa kuljetuskassissaan. Matkat menivät hienosti,Alexa käyttäytyi moitteettomasti. Ranskassa oli lämmintä pääsiäisen aikaan 22 astetta joten kyllä siellä kelpasi aikaa viettää.

Täällä kotona Napsu oli ihan onneton ilman lenkkikaverinsa seuraa. Lenkillä se katseli vähänväliä taaksensa jospa kaveri putkahtaisi jostain. Ja voi sitä ilonpäivää kun haimme Alexan kotiin Turusta tänään. Molemmat koirat haistelivat Alexan päästä varpaisiin sen verran ihania tuokksuja se toi mukanaan Ranskasta :)

 

 9.4 

HYVÄÄ PÄÄSIÄSTÄ !!!!!

 

img_6608.jpg

  Alexa toivottaa Rauhaisaa Pääsiäisen aikaa kaikille

8.4

VUODEN 2008 VILLAKOIRA-kilpailun tulokset!

Alexa oli kymmenes  kääpiövillakoira harmaa/aprikoosi/punainen (33pist. /4 näyttelyä)

 

7.4

ONNEA!!!! Viivi täyttää tänään 6 vuotta

 

 

img_6660.jpg

 

 

 

 Tässä kuvia siitä miten Viivi viettää syntymäpäiväänsä :)

Ulkoillen ja herkutellen!!!

 img_6640.jpgimg_6636.jpg

 img_6631.jpg

img_6639.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_6633.jpg

 

 29.3

Talvi tuli takaisin. Aamulla aikaisin teimme koirien kanssa pitkän lenkin.Lunta oli satanut mukavasti, kaikialla oli valkoista ja sievää.  Pitkästä aikaa lumi tarttui koirien jalkakarvoihin ja loppumatkasta olikin aikamoiset pallerot mukana. Alla kuvat Alexasta ja Napsusta tältä aamulta.

 

img_6481.jpg

 img_6484.jpg

 

 

Ensin seistään hienosti vierekkäin

                                                                                  ja "vapaakäskyn" jälkeen meno oli tämmöistä

 

26.3

ALEXA 2 v.

alexa.jpg

 

 

 

 Alexa täyttää tänään 2v.

Meidän pikku ahmattimme viettää syntymäpäiväänsä herkuttelen. Alexa on aina siellä missä rapisee. Keittiössä kukaan ei niin hiljaa avaa jääkaappia etteikö Alexa olisi välittömästi paikalla. Alexa osaa myös avata vetoketjut, ja niinpä lasten reppujen sivutaskuista onkin lähtenyt monet herkut kävelemään tämän "pikkurosvon" matkaan. Lisäksi se osaa tehdä nämä laukkututkimukset silloin kun kukaan ei ole näkemässä joten eihän sitä voi edes rankaista niistä. Vieraitakin täytyy aina varoittaa jättämästä kassejansa Alexan ulottuville =)

Täytyypä hänestä kertoa hauska juuttukin: Kerran illalla Alexa makoili Millan sängyllä kun Milla meni iltapesuille. Millan tultua pesuilta Alexa makoili samassa asennossa "velmun" näköisenä--> se oli hakenut Millan repusta sisu-aski, repinyt sen ja nuollut pastillit (eikä tietenkään syönyt niitä) vaan ne oli liimattuna pitkin flleecepeittoa.Yök mikä sotku. Koira makoili muina miehinä ilmeellä "minä en ole tehnyt mittään pahaa" Kyllä ollaan saatu monet naurut meidän pikku pelleltä!

 

 

 

img_6377.jpg

 Tässä kuvassa Alexa tuulitukka on ulkoilemassa mökin jäällä

Ensin menimme mökille ja kiersimme koko saaren, koirat saivat juosta vapaana. Jäällä on nyt hyvä ulkoilla kun lunta on niin vähän ja kovien yöpakkasten myötä on hankikanto. Siitä tulikin ihan mukava 3 km lenkki, tosin koirat juoksevat varmasti 3x enemmän kun ne pyrähtelevät kilpajuoksuun välillä. Kun tulimme kotiin sieltä niin Milla oli tehnyt Alexalle "kakun" ja joimme kakkukahvit (juhlan aihetta oli muutakin tänään; Milla sai ajokortin ja Manulla on nimipäivä) 

 

Kuva Cesar-kakusta jossa "kinkkuruusukkeita"

img_6463.jpg

 

                    Alexa sai lahjaksi "kengän"

img_6476.jpgimg_6469.jpgTässä Alexa pistelee poskeensa kakkusen!

 

 

 

 

 

 

23.3

NAPSU 3 v.

 

img_6362.jpg

 img_6416.jpg

img_6408.jpgTänään on Napsun 3-vuotis synttärit.  Napsu viettää syntymäpäiväänsä mielipuuhassaan ulkona peuhaamassa lumessa. Se on väsymätön keppien ja pallojen noutaja. Ja rakastaa ylikaiken talvea ja lunta. 

 

 

 

Lahjaksi Napsu sai mieluisen lelun. Löysin kirpputorilta samanlaisen ääntelevän "linnun" jollainen meillä oli mennyt rikki leikin tiimellyksessä. Arvatkaa kuinka iloiseksi Napsu tuli lahjastaan. Huomatkaa kuinka suloiset juustosydämet Milla taikoi Napsun synttärikakkuun =)

  

14.3

Tampere KV tänään. siellä olin Alexan kanssa. Tuloksena ERI ja AVK2 ja oikein mukava arvostelu, joka löytyy täältä

Siellä tavattiin myös Julia ja hänen Viivi koiransa (Viivi on Alexan sisko-puoli ) Olimme samassa kehässä ja Viivi nappasi EH:n

 

tamperekv2009_0182.jpg

 

 Kuvat Julia Hartman ja Susanna Fränti-Luoto

 Tässä kuva kehästä: vasemmalla Julia ja Anyway Minnie Mouse "Viivi" ja minä Alexan kanssa. Kiitos Julialle kuvista ja Susanalle joka kuvasi meidät

 

tamperekv2009_048.jpg

 Tässä vielä kuva "siskoksista" kehien jälkeen, vasemmalla Viivi ja oikealla Alexa

 

19.2

Uusi video Napsun pennuista Poposta ja Hildestä löytyyy täältä!

 

 14.2

 

ystvnpiv_2009_007.jpg

 Hyvää ystävänpäivää!

 

 8.2

Kävimme kylässä Hilden ja Popon luona. Ensin ajelimme tampereelle Janican ja Tuomaksen luo. Meillä oli Napsu mukana, ja voi sitä riemua kun äiti tapasi tyttärensä. Kovasti Hilde on kasvanut mutta pikkuruinen se vielä on. Suloisesti Napsu leikki Hilden kanssa, ja Hilde seurasi silmä tarkkana mitä emo tekee. Hilde on osallistunut säännöllisesti pentukursille ja he menevätkin vielä jatko kurssille. Lisää kuvia

 

img_1687.jpg

img_1785.jpg

 

 Napsu ja Hilde 3kk                                                       Hilde näyttää kieltä emolle

 

Popo Tapola on nimensä veroinen. Kun menimme Kangasalle katsomaan pentua, niin se otti meidät vastaan ryntäilemäällä ympäri taloa vatsallaan ryömien ihankuin pikkuinen "mustamakkara". Popo arasteli hieman emoaan mutta pian alkoi leikki sujumaan. Napsu vain oli kauhean kiinnostunut pentunsa leluista ja yritti omia ne itselleen=) Popon turkki oli trimmattu lyhykäiseksi ja se näyttikin siinä  siskoansa pienemmältä. Luonteeltaan Popo vaikuttaa vilkkaammalta kuin Hilde. Välillä Popo onkin aika riiviö terävine hampaineen, mutta kyllä tyttösestä löytyi rauhallinenkin puoli. Nätisti teki temppuja makupalan toivossa. Lisää kuvia

 

img_1896.jpg

img_1831.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 Popo ja Napsu leikkii                                                Napsu ja Popo 3kk

 

Olen tyytyväinen molempien pentujen ulkonäköön ja luonteeseen. Molemmat reippaita ja sosiaalisia. Ja mikä parasta molemmat tyttöset ovat saaneet ihanat kodit.

 

7.2

Villakoirien erikoisnäyttely

Alexa ERI PN3 vara-sert

Matkaan lähdimme Alexan kanssa 4.45, Orituvalla hyppäsimme Lauran kyytiin. Lauralla mukana "Vertsu", Mukana reissussa myös Ritva, Hanna ja "Sandra". PerilleKaapelitehtaalle saavuimme pienen mutkan kautta kun ajoimme harhaan. Sandra ja Vertsu olivat kehässä heti aamusta, Alexan kehä oli vielä myöhässä ja klo 15 jälkeen. Hyvin koirat jaksoivat tsempata pitkästä päivästä huolimatta, mutta omat jalat olivat koitoksella kovalla lattialla seisoessa.  Kasvattaja Lelle esitti tänään Alexan, minun jännittäessä piilossa. Ja hienosti kävi, ERI PN3 ja varasert.  Vertsu sai Eh:n ja oli kasvattajaryhmän mukana--> hienosti ROPkasv. Jäimme sitten loppuun asti, Sinisimpukan kasvatit BIS4, ONNEA! Perillä kotona olimme vasta puolenyön jälkeen. Hieno reissu, ekaa kertaa erkkarissa :)

 

erkkari_2009_035.jpg

 Kuvassa BIS kasv ryhmät, Vertsu ja Laura  kolmantena oikealla

25.1

Top DOG Show 2009

Aamulla aikaisin lähdimme seuraavalla kokoonpanolla Turkuun; Ritva ja Hanna+ koirat Minni ja Sandra, Laura ja Vertsu ja minä Alexan kanssa. Ilma oli suotuisa meille ja matka taittui mukavasti. Näyttelypäivä ei mennyt ihan nappiin muiden kuin Sandran osalta, se oli hienosti PEN1, sai KP:n ja oli ROP pentu. Minni sai ERI:n ja Vertsu ja Alexa EH:n. Siellä oli myös Alexan sisko "Viivi" Anyway Minnie Mouse joka sai H:n 1 hammaspuutoksen vuoksi (kyseessä e ollut etuhammas)--> ruotsalaiset tuomarit ovat tosi tarkkoja hampaista :( Sääli sillä Viivi esiintyi upeasti nuoren omistajansa Juulia Hartmannin kanssa.

Alexan arvostelussa sanottiin että tarvitsee lisää itsevarmuutta--> taisi tyttöstä vähän hirvittää kun esittelypöytä oli sijoitettu kiinni tuomarin pöytään. Ja vielä siten että koira katsoi suoraan tuomaripöytään päin eikä sivusta kuten olemme tottuneet. Paul Stanton (ruots. tuomari) ja hänellä 2 harjoitusarvostelijaa. No saimmepa rutkasti harjoitusta tilanteesta. Lisäksi näin Viivin kasvattajan Sarin, Napsun kasvattajan Leenan ja tietenkin myös Alexan kasvattajan Lellen. 

Koirat jaksoivat hienosti raskaan näyttelypäivän ja kotimatkalla ne nukkuivatkin koko matkan. Kotona olin Alexan kanssa 20.00 (matkaan olimme lähteneet klo 4.45 )

 

 turku_kv_2009_016.jpgturku_kv_2009_002.jpg

               "Ryhmä rämä"                                                         ROP pentu

                                                                        "Sandra" Villishills Me Myself and I


 

 Ryhmä Rämä: Ritva ja Alexa, Laura ja Sinisimpukan VauhtiVerneri "Vertsu" sekä Hanna ja Villishills Me Myself And I "Sandra" ja Villishills Mom Is My Idol "Minni"

 turku_kv_2009_009.jpg

Alexa ja Vertsu Ritvan kanssa

 

10.1 pc240060.jpg

Tässä kuulumisia Hildeltä. Janica ja Tuomas ovat käyneet Hilden kanssa pentutapaamisessa (jollaisia järjestetään Tampereella). Siellä oli kuulemma 15 pentukaveria joista 9-viikkoinen Hilde oli pikkuruisin. Todella mukavaa että tuommoisia tapaamisia järjestetään ja että niissä on osanottajia. Janica kertoi myöskin että Hilde on oppinut hienosti tekemään asiansa ulos ja sisällä paperille, se osaa myös tulla kutsusta luokse ja istua. Ja molemmat kehuvat sen olevan suloinen ja kiltti. Myös yksinoloa ovat harjoitelleet, Hilde ei siitäkään ole ollut moksiskaan :) Konetöitäkin siellä oli harjoiteltu, hienoa! 

 

 

 

3.1

 

Lähdimme taas jäälle, jotkut hurjapäät ovat ajelleet jo autoilla siellä. Me jätimme auton rantaan ja kävelimme koirien kanssa mökille asti.Jäällä oli muitakin ulkoilijoita, pilkkillä ja luistelemassa. Nyt onkin oivat retkiluistelujäät. Koirat tunnistivat oman mökkirannan jo kaukaa. Ne haistelivat innoissaan mökin pihamaan jälkiä, siitä olikin jo aikaa kun viimeksi veneellä kävimme saaressa. Metsäneläimet olivat rauhassa saaneet temmeltää pihassa, jälkiä oli vaikka minkälaisia koirien ihmeteltävänä. Aurinko paistoi upeasti ja kävelimme kiertäen vähän pitemmän matkan saarien takaa takaisin autolle, kyllä koirat olivat väsyksissä kun kolmatta tuntia vietimme raikaassa ulkoilmassa.

 

 

2.1

Janica lähetteli kuvia Hildestä ja Taru lähetteli viestiä Poposta. Hienosti on pentusten elämä uusissa kodeissaan alkanut sujua. Taru vaan harmitteli kovia pakkasia, sekun estää pienen kanssa ulkoilun. 

 

 

 hilde25354646.jpg 

hilde62836455.jpg

 Hilde uudessa kodissaan Tampereella

1.1

 Kävimme koirien kanssa jäällä ulkoilemassa. Pakkasten myötä järven jäät vahvistuvat ihan silmissä. Pysyttelimme kuitenkin rantojen läheisyydessä. Koirat nauttivat olostaan ja kirmasivat pitkin jäätä.