Alexan ensimmäinen pentue s. 10.7.2009 

     

Pennut ovat nyt muuttaneet omiin koteihinsa!!! 

PENTUPÄIVÄKIRJA HILJENEE!

Alexan pennuille avattu omat sivut

        

                           

 

Pentueen vanhemmat:

aleksa3.jpg

sarahillwheelsonfire.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e. FI MVA JWW-08                                          i.FI, LT,LTUS,DX,NORD,INT MV,W-07,BALT-07

Backseat Driver´s Alexis "Alexa"                                   Sarahill Wheels On Fire "Olof"

 

             Pentujen painotaulukko

 

 Paino (g) 
 Danilo  
 Waldo  
 Ami   
Ebba
 1 vrk 165 130 165 155
 2 vrk 170 135 170 160
 3 vrk 185 145 185 170         
 4 vrk 210 165 200 190
 5 vrk 245 185 230 215
 6 vrk 270 205 260 245
 7 vrk 285 230 280 260
 2 vko 475 365 465 400
 3 vko 690 550 665 540
 4 vko 905 740 820 675
 5 vko 1095 895 965 810
 6 vko 1290 1070 1130 940
 7 vko 1550 1250 1240 1100
 8 vko 1750 1415 1430 1270

 

Pentujen nimistä

Kaikki pennut ovat saaneet nimensä Saturnuksen kuiden mukaan. Koska Saturnuksella riittää kuita (niitä on 60 kpl) päätimme valita nimien aloituskirjaimeksi P:n.

PAALIAQ on väriltään punertava ja se kuuluu inuiittiryhmään.

PALLENE on pikkuinen kuu, joka löydettiin vuonna 2004.

PHOEBE löydettiin jo vuonna 1898. Kuu on siitä erityinen että se kiertää planeetan pyörimissuuntaa vastakkaiseen suuntaan.

PROMETHEUS niminen kuu sai nimensä Kreikan mytologian titaanin mukaan. Kuu on muodoltaan pitkänomainen.

(Lähde: wikipedia)

PENTUPÄIVÄKIRJA

10.9

Ami haettiin uuteen kotiinsa. Satu ja Tuomo saivat muuttonsa tehtyä ja tavarat paikoilleen. Tyttöset leikkivät vielä tovin keskenään. Juoksivat ympäri huushollia niin että matot olivat kurtussa. Myös isot koirat osallistuivat leikkiin, aivan kuin nekin olisivat tajunneet että nyt Ami lähtee pois. Onneksi Ebba jää kotiin kasvamaan ja ilostuttamaan meidän elämää.

 

img_8040.jpg

img_7960.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Satu hakemassa Amia 

                                                                                Ami pestiin ja trimmaattiin lähtökuntoon                

 

9.9

 

img_8011.jpgimg_8015.jpg

 

 

 

 


 

 

 

 

 

img_8013.jpg

Viivikin innostui telmimään pentujen kanssa

7.9

 

img_7947.jpg

 

Alexa ja tytöt telmivät

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_7948.jpgimg_7953.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.9

tss_tytt_kaksistaan_jljell.jpg


Vielä on jäljellä 2 tyttöstä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_7749.jpgKäyhän se leikki mukavasti kaksistaankin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.9

Waldon kotimatka oli sujunut oikein hyvinPoitsu vikisi vain hetken alkumatkasta, nukkui ja leikki välillä ja pari kertaa pysähtyivät pisulle. Ensimmäinen yökin oli sujunut rauhallisesti omassa sängyssään Hannan ja Henrin vuoteen vieressä. Pisut oli tehnyt hienosti paperille.

 

waldo_3.jpg

waldo_6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waldo kotimatkalla nukkuu kuljetuskassissaan                 Hanna ja Waldo

 

waldo_5.jpg

Waldo leikkii kotimatkallaan

Myös Danilo on kotiutunut mukavasti Tampereelle, ensimmäinen yö oli sujunut rauhallisesti ja poju oli käynyt pisulla ulkona yöllä :)

 

4.9

PENNUT 8 viikkoa

Pennut ovat nyt luovutusiässä ja ensimmäisenä uuteen kotiin lähti pikku Waldo. Hanna ja Henri saapuivat Hannan isän kanssa noutamaan Waldoa uuteen kotiinsa Joensuuhun.

 

waldo_7.jpg

                         Waldo uudessa kodissaan Joensuussa Hannan ja Henrin luona

 

Toisena saapui Sanna ja Juho hakemaan Daniloa Tampereelle. He hieman naureskelivat poitsun kokoa. Danilosta onkin kasvanut oikein kaurajättiläinen (1750g). Vitsailivatkin että onko mahdollisesti "takuuta" jos poitsusta kasvaakin keskari. No saapas nähdä mikä poitsusta kehittyy=) Nyt kuitenkin huomaa eron miten vähän jäljelle jääneet tyttöset syövät ja kuka silloin tyhjensi ateriat parempiin suihin kun poitsut vielä olivat kuvioissa.

 

juho_ja_sanna__sek_ami_danilo_ja_ebba.jpg

                        Tässä vielä kolme jäljellä Juhon ja Sannan sylissä; Ami, Danilo ja Ebba

 

img_7896.jpg

 

img_7853.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danilo ja uudet omistajat Sanna ja Juho

 

 

1.9

Alexan yö meni hyvin, lääke alkaa puremaan ja kuumekin on poissa, ruoka ja juoma maistuu sille hyvin. Pentujen kanssa ulkoiltu on monta kertaa vaikkakin ilma on syksyinen ja sataa tihkuttaa joka välissä. Ulkoilun jälkeen jokainen pentu sitten kuivataan ettei vain nuha yllätä.

31.8

Alexan nisät tulehtuivat ja hänellä on kova kuume. Alexalla tulee vielä paljon maitoa, eivätkä pennut enää syö niin tehokkaasti että pääsivät tulehtumaan. Sain tilattua Alexalle lääkäriajan ja pennut pääsivät samalla reissulla pentutarkastukseen ja sirutukseen (aikaisempi sirutus aika olisi ollut huomenissa).

Pakkasin emän autoon,  pojat ruskeaan kuljetuskassiin ja tytöt punaiseen. Milla lähti avustajaksi mukaan. Meidän eläinlääkärimme on Keuruulla n. 40km päässä. Odotushuoneessa oli yhtäaikaa meidän kanssa tuttu kultainennoutaja uros. Keskustelimme sen omistajien kanssa kun yhtäkkiä rupesi kuulumaan pientä murinaa ja örinää. Katselin ensin ympärille mistä ääni tulee ja sieltähän se...tyttöjen kassista. Pennut huomasivat kultsun vasta sitten kun se pisti maate... kyllä meitä nauratti kun pennut örisivät sille. Olihan se hieman pelottavan näköinen kun sen pääkin oli suurempi kuin pennut yhteensä :) Pennut tarkastettiin ensin ja jokainen sai mikrosirun kaulaansa. Pennut olivat reippaasti, Danilo ja Waldo eivät edes huomanneet kun sirutus tapahtui. Ami sen sijaan piti vähän meteliä, ja pikku Ebbakin selvisi hienosti. Pentutarkastuksessa kaikki oli OK.

Alexa sai kipu- ja tulehduslääkkeen pistoksena ja antibioottikuurin. Lisäksi hormoni-tippoja jotta saadaan maidontulo loppumaan. Lisäksi pahasti tulehtuneita nisiä haudottiin kotona että saatiin ne pehmenemään. Siihen olikin oiva keino; mikrossa lämmitettävä kauratyyny.

Yhteensä meillä meni tuohon reissuun kolmattta tuntia, pennut nukkuivat autossa ajomatkat ja kotiin päästyämme jokainen päästi pitkät pisut ulos. Eli hienosti jaksoivat pidätellä  jännittävästä reissusta huolimatta. Reissun päälle pennut saivat herkkuaterian, kostutettujen nappuloiden joukossa lohta ja kyllä maistuikin.

30.8

Uusia videoita pennuista on nyt sivuillamme

28.8

PENNUT 7 viikkoa

Aamu alkoi  viilin syönnillä ja sitten ulkoilemaan. Pennut kirmasivat sateen kastelemalla nurmikolla ja kävivät tekemässä asiansa. Märkä nurmikko ei haitannut yhtään menoa, Ami veti Ebbaa hännästä niin kauan että sai toisen rääkäisemään (se on sen mielileikki) . Pojat örisivät toistensa kimpussa, voi sitä menoa ja melskettä =) Jokainen pentu piti kuivata pyyhkeellä ulkoilun jälkeen sen verran kastuivat. Sitten oli vuorossa viikottainen punnitus. Danilo kaurajättiläinen painaa jo huimat puolitoista kiloa ja Ebba hännänhuippuna on saanut myös kilon rikki. Keskimmäiset Waldo ja Ami ovat hyvin saman kokoisia. Laitoin juuri tuossa nappulat likoamaan, nyt en enään mussaa nappuloita vaan pennut syövät jo karkeampaa ruokaa jossa kaikki lisukkeetkin ovat pieninä palasina. Ja kolmas madotuskin on jo tehty.

 

27.8

Satu ja Ganda-koira kävivät katsomassa neiti-C:tä, nyt Satu oli päättänyt että neidin nimeksi tulee "Ami". Joten nyt on kaikilla pennuilla kutsumanimi.

24.8

Onneksi lämpöiset ilmat jatkuvat, pennut ovat viettäneet jo pidempiä aikoja ulkona. Pisut ja kakit tulevat jo hienosti ulos. Pystytin uuden pentuaitauksen puutarhaan. Pienen erillisen alueen missä pennut saavat rauhassa telmiä eikä tarvi koko ajan kieltää ja vahtia. Kyllä on ollut erilaista tämän nelikon kanssa touhuaminen verrattuna Viivin ja Napsun aikaisempiin pieniin pentueisiin. Kyllä tarvitsee silmät myös selkäänsä kun kaikki 4 juoksevat eri suuntiin=) 

Myös Waldo haetaan 4.9 Hannan ja Henrin luokse Joensuuhun. Pikkuisella onkin aikamoisen pitkä  kotimatka. Mutta uskon että se menee hyvin Waldolta, olemmehan me täällä jo harjoiteltu eripituisia autoajeluita.

21.8

PENNUT 6 viikkoa

Aika kuluu siivillä pentujen touhuja seuratessa. Ovat jo aikamoisia menijöitä, leikkivät jo kunnolla "isojen koirien kanssa. Varsinkin Ebba on tykästynyt meidän Napsuun ja se seuraakin Napsun perässä ulkona ja sisällä. Meillä on käynyt niin aikuisia kuin pieniäkin lapsia katsomassa pentuja. Näin pennut ovat saaneet tutustua monenlaisiin ihmisiin. Ulkona ollaan tutustuttu erilaisiin maastoihin ja pennut ovatkin jo taitavia kulkemaan vaikka minkälaisten "esteiden" yli. Puutarhassa kasvit saavat kyytiä, kaikkea täytyy maistella. Nyt tulkeekin katsottua "uusin silmin" mitä täytyy pikku tuholaisten edestä korjata pois. Meillä on aikaisemmin ollut vain talvipentuja--> silloin on kyllä helpompaa ulkoilu (Alvin oli kyllä kevätpentu mutta yhtä on helpompi vahtia kuin neljää) Kesällä on kaikenlaisia "vaaroja ja houkutuksia" ulkona =)

1.9 pentusille on varattu pentutarkastus ja sirutus. Ja sitten alkaa ollakin luovutusaika käsillä. Tällä tietoa ensimmäisenä lähtee 4.9 Danilo Juhon ja Sannan luokse Tampereelle.

 

img_7602.jpg

                                   Pentusten yllätyshyökkäys Arpan kimppuun

16.8

Tänään kävimme pentusten kanssa autoajellulla. Totutelemme heitä pikkuhiljaa erilaisiin asioihin. Pentuset olivat kuljetusboxissa, katselivat ensin ympärilleen mutta nopeasti rauhoittuivat nukkumaan. Eli ensimmäinen automatka sujui oikein hienosti.

Muutenkin pentuset ovat jo pidemmän aikaa valveilla. Niiden touhuja on tosi mukava seurata. Tänään myös Viivikin rentoutui ja  innostui leikkimään pentusten kanssa. Välillä myös pistän isot koirat toisen huoneeseen että pentuset saavat leikkiä ihan rauhassa toistensa kanssa.

 

 

img_7581.jpgimg_7587.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Napsu ja Viivi leikkivät pentusten kanssa                  

                                                                             Waldo maistelee Napsun "luuta"

14.8

PENNUT 5 viikkoa

Alexa imettää pennut illalla ja seuraavaksi aamulla, yönsä pentuset nukkuvat jo ihan rauhallisesti. Aamulla pentuset syövät puuroa tai velliä, sen jälkeen pääsevät vapaaksi leikkimään ja päiväksi aina keittiön viereiseen leikkikehään. Ulkoilemassa käydään aina iltapäivällä kun aamukaste on ruohikosta kuivunut ja maa lämmennyt. Pennut telmivät jo kovasti keskenään ,urisevat ja örisevät toistensa kimpussa. Sitten sitä nukahdetaan yhteen kasaan milloin mihinkäkin nurkkaan. Napsu on ottanut "leikkitäti"- roolin. Se osaa niin hellästi leikkiä vaikka joskus retuuttakin pehmokoiraansa pentujen seassa. Viivi on "komentoora" joka ylhäisesti vartioi ja pitää porukan ruodussa.

 

img_7568.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_7571.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13.8

Sanna ja Juho tulivat käymään ja tänään olikin vuorossa Danilon konetyöt, pesu ja föönäys. Sanna ja Juha ihmettelivät kuinka pentuset kehittyvät niin nopeasti. Vajaa viikko sitten kun kävivät niin pentuset hädin tuskin pysyivät pystyssä laminaatti -lattialla. Mutta nyt ne jo viilettävät pitkin huonetta. Leikin lomassa Danilo pissasi hienosti sanomalehdelle ja uudet omistajat olivatkin hirmuisesti ylpeitä poitsusta :)


img_7565.jpg

 

 

 

Juho ja Sanna sylissään juuri pesty Danilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.8

Milla otti tänään videota pennuista kun ne telmivät puutarhassa. Kun se on valmis niin liitän sen sivuille. Viikonlopun aikana tapahtui muutos Alexan käyttäytymisessä pentujen suhteen. Nyt pennut saavat liikkua vapaasti, eikä Alexa piittaa kun Viivi ja Napsu tekevät tuttavuutta pentusten kanssa. Napsu oli ensin ihmeissään kun pennut yrittivät kurkkia myös hänen masun alle. Se seisoi ensin ihan jäykkänä, mutta innostui pikkuhiljaa leikkimään. Pennut ovat saaneet myös toisen matokuurinsa.

9.8

img_7465.jpg

Tänään tuli pentuaan  katsomaan Satu ja Tuomo. Mukana heillä oli myös Ganda, ja tänään neiti-C ja Ganda saivat haistella toisiansa ja pikkuhiljaa totutelle toisiinsa. Minä pesin ja föönäsin ja tein konetyöt neiti C:lle. Siinä samalla Satu ja Tuomo saivat opastusta villakoiran turkin hoitoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kohtaaminen2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanna ja Henri tulivat myös tänään ja ihan Joensuusta asti tapaamaan Waldoa. Minä olin pessyt Waldon jo enemmin joten näytin Hannalle turkinhoitoa ja konetöitä Alexalla.

 

uusi5.jpg

 

 

 

 

Henrillä Waldo sylissä, vierellä Hanna

ja Alexa hyppii jaloissa

 

 

 

 

 

 

 

 

uusi2.jpg

 

 

 

 

 

Tuomo ja neiti C, Henri ja Waldo

Pentuset isäntien sylissä näyttävät niin pieniltä =)

 

 

8.8

Tänään oli Danilolla jännittävä päivä. Uudet omistajat Sanna ja Juho tulivat katsomaan poitsua. Mukana heillä oli Juhon vanhemmat ja vanhempien pikkuinen kleinspitz Intu 11v. Danilo heilutteli pikkuista häntäänsä iloisesti vieraille. Kaikki pennut ovat rohkeita ja reippaita.

 

img_7426.jpg

img_7424.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_7430.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Intu 11v.

 

 

 

 

 

 

7.8

Pennut 4 viikkoa

Painoissa on nyt tapahtunut muutos, pienin uros Waldo on kirinyt reilusti Eban ohi. Ebba on nyt pikkuisin.

4.8

ULKOILUA! Ihana aurinkoinen ja lämmin päivä ja pennut pääsivät ensimmäistä kertaa ulos. Pennut olisivat reippaasti tutustuneet ulkoilmaan ja puutarhaan mutta Alexa äiti on niin huolehtivainen ettei päästä silmäteriään kauas luotaan. Alexa kävi heti pentujen viereen makaamaan. Ja  vaikka sisällä oli juuri tissuteltu niin kukaan ei voinut vastustaa maitobaarin kutsua. Ensimmäinen ulkoilu oli vain muutaman minuutin pituinen mutta tästä on hyvä jatkaa =)

 

img_7407.jpg

img_7408.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                         Äiti ei huomaa; Nyt karkuun, juostaan eri

                                                                         suuntiin!

3.8

Pennuilla on nyt päiväaitaus meidän keittiön lähellä. Vietämme enemmän aikaa tässä osassa taloa päiväsaikaan, joten nyt pentuset osallistuvat kaikkiin talon toimintaan. Saavat kuunnella ja tottua kaikenlaisiin ääniin joita päiväsaikaan kuuluu. Alexa on vielä hurjan tarkka pennuista, se ryntää heti paikalle jos Viivi tai Napsu kurkkii liian läheltä pentujen aitausta.Tutut ihmiset saavat kyllä koskea pentuihin.

Kokoero vain kasvaa; isoimman Danilon ja pienimmän Eban välillä se on 200g. Danilo painaa 790g, Waldo 640g, neiti C 740g ja Ebba 590g.

1.8

Tänään maistatin pennuilla ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa. Ensin tarjoilin jauhelihaa ja kermaviiliä löysäksi sekoitettuna. Jokainen osasi heti latkia ruokaa lautaselta. Myöhemmin tarjosin vielä liotettuja pentunappuloita ja jokainen kävi maistamassa myös niitä. Waldo ja Danilo latkivat oikein tosissaan niitä ja lopuksi molempien tassutkin olivat vadissa. Tyttöset kyllästyivät ja katselivat pesästä poikien touhuja.

 

img_7385.jpg

img_7388.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31.7

Pennut 3 viikkoa

Waldo otti Eban kiinni jo eilen punnituksessa. Nyt onkin Ebba kaikista kevein. Kokoero pienten ja isojen välissä kasvaa. Neiti C ja Danilo ovat oikein jässiköitä kun taas Waldo ja Ebba ovat siroja ja höyhenenkeveitä. Nisillä isommat tahtavat jyrätä pienet altaan. Välillä täytyykin katsoa perään että myös pienet pääsevät välillä "parhaille nisille"

 

img_7378.jpg

img_7377.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 Pienet: Ebba ja Waldo                                                                                                             Isot: Neiti C ja Danilo

 

29.7

Isoin uros on varattu Sannalle ja Juholle Tampereelle. Peu Baw Prometheus sai kutsumanimeksi "DANILO"

Eli nyt kaikilla pennuilla on koti tiedossa :)

Nyt ollaan jo reilusti liikkeellä.  Jossain vaiheessa Alexalle tuli oikein hätä kun kaikki pentuset olivat eriosassa laatikkoa, eikä se raukka tiennyt mihin pysähtyä imettämään. Siinä tarvittiin sitten vähän ihmisen apua ohjaamaan pennut pesään. Alexa on selvästi hämillään pentusten liikkeellelähdöstä.

 

img_7346.jpg

28.7

Pentuset ovat nyt enemmän liikkeellä ja aukaisinkin "pesän" oven. Sieltä ne tepastelivat pentulaatikon isompaan osaan mutta pysyttelevät vielä pienen karvan päällä toistensa läheisyydessä ihan "pesän" oviaukon luona. Nukkumistyylikin on vaihtunut, enään ei nukuta yhdessä kerässä vaan nyt voi maata välillä ihan erikseenkin. Tänään annoin myöskin matokuurin pentusille ja emälle.


img_7331.jpgimg_7332.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

27.7

Tänään tein konetyöt pentusille. Waldo käyttäytyi kaikista rauhallisimmin. Se ei sanonut yhtään mitään kun ajelin siltä kuonon ja tassut. Isoin tyttö vastusteli ja oli äänessä eniten.Sen kanssa piti pitää paussia välillä ja jatkaa sitten. Molemmat pojat käyttäytyivät hienosti. Voi miten suloisia silkkikuonoja ne nyt ovat, ja tassutkin näyttävät niin sieviltä nyt.

 

img_7335.jpg

 

 

 

                Tässä pienet silkkikuonot

 

 

 

 

 

 

 

26.7

Leikkasin kynnet toisen kerran, ja nyt pitäisi konetyötkin tehdä jo kiiruusti, niin kovasti turkit kasvavat :) Alkuviikosta täytyy kokeilla mitä pentuset sanovat leikkurista....

25.7

Kaikkien silmät ovat auki. Ulkonäkö muuttui hetkessä rääpäleestä pikkupennuksi kun silmät avautuvat. Pentulaatikossa on sellainen kuhina kun pentuset  ovat nousseet jaloilleen ja tapailevat "askeleita". Tänään isoin poitsu on saanut 500g rikki painaen 510g ja pikku Waldo tulee sinnikkäästi perässä ja saavutti tänään 400g =)

24.7

PENNUT 2 VIIKKOA

Painotaulukkoon on lisätty 2 viikon punnitukset. Ihan vielä ei ole puoli kiloa ylitetty mutta eiköhän huomenna jo iso poitsu riko rajan. Waldo on vielä alle 400g :)  Waldolla ja Eballa (neiti D) on molemmilla silmät auki, myös neiti C raottelee silmiään.

23.7

Pienin uros "Waldo" raottelee jo toista silmäänsä,eli pikkuisin ehti ensin :) Tänään on ikää pentusilla 13 vrk:ta. Muuten pentuset vielä vain nukkuvat, syövät, nukkuvat.... liikuskelevat jo kovasti pentulaatikossa. Nostelevat päätään ja kehittävät lihaksiaan. Mitä lienevät uneksivan kun sieltä kuuluu pientä urinaa ja haukahduksen tapaisia ääniä. Päivittäin koskettelen ja liikutan pentuja, nostan niitä syliini että oppivat "ihmisen" hajuun ja tottuvat käsittelyyn.

22.7

Pienin uros Peu Baw Paaliaq on varattu Hannalle ja Henrille Joensuuhun. Pikkuisen kutsumanimi on "Waldo"

19.7

Pentusten kynnet leikattiin tänään. Voi miten pikkuruiset tassut ja kynnet ovat mutta niin terävät. Hienosti meni, ilman suurempaa vastarintaa. Alexa istui vieressä ja tarkkaili tilannetta tarkkaavaisesti.

18.7

Nyt on "Matami" eli iso tyttö saanut jo pojat kiinni, eli hän painaa jo 310g. Perässä tulee iso poika 305 grammalla kun taasen pikkupoju painaa vain 245g. Nyt jo huomaa selkeän eron pentusissa koon suhteen. Kaikki kuitenkin kasvavat tasaisesti omaa vauhtiansa. Tänä aamuna Alexa lähti jo pikku lenkille minun kanssani, aamu oli upea ja aurinko paistoi ihanasti.

img_7139.jpg

 

 

 

Imetyksen lomassa ehtii ottaa vähän aurinkoakin.

"Mamma näyttää freshiltä vaikka synnytyksestä on vain viikko"

 

 

img_7162.jpg


 

 

 

 

 

 

      Köllöttelyä

 

17.7

PENNUT 1 VIIKKOA

Ikää on jo viikko, Alexa on siirtynyt jo pentulaatikon ulkopuolelle "päivystämään". Eli nyt se viettää muun ajan laatikon ulkopuolella ja käy pentujen luona vain syöttämässä ja hoitamssa ne. Alexa hoitaakin tehtävänsä upeasti, pentulasta ei kuulu minkäänlaisia ääniä. Maitobaariakin käy tarjoilemassa pennuille ennenkuin ne ehtivät sitä edes pyytää=) Nyt vallitsee kuitenkin selkeät ruoka-ajat, eikä siellä tissutella jatkuvasti. Alexakin on tyynen rauhallisen oloinen ja alkuvaiheen "hössötys" on nyt väistynyt.

 

img_7152.jpg

Kuvassa viikon ikäinen pentu

15.7

Tänään Satu ja Tuomo kävivät tutustumassa meidän aikuisiin koiriimme. He ovat varanneet toisen narttu- pennuistamme. Heillä on ennestään upea hovawart uros "Ganda". Se on isännän koira ja nyt Satu on hankkimassa itselleen omaa harrastuskoiraa toko ja agility mielessään. Narttu pääsee myös näyttelyihin. Annoin Sadulle turkinhoito-ohjeita, ja mallikappaleena meillä oli Napsu. Katsoimme samalla turkinhoitovälineitä joilla pääsee pikku puudelin kanssa sitten alkuun.

 

img_7082.jpg

 

 

img_7070.jpgimg_7079.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Onnellinen "äiti"                                                           Sulassa sovussa ruokanokosilla

Nyt on kaikki muut pennut saaneet 200 g rajan rikki mutta pikkuruinen poika painaa vielä 185g. Luonteissa on jo eroa: iso poika on malttamaton, se "narisee" heti tisulla jos ei sieltä heti pursua juomista. Pikku mies on sinnikkäin se pitää hyvin puolensa ja tunkee itsensä toisten ohi tisulle. Muutoin se on sellainen köllöttöjä ja venyttelee hartaasti. Iso tyttö on oikea "matami" joka rynnii paikalle esteistä huolimatta. Pikkuinen tyttö on porukan kaunokainen, pienestä koosta on hyötyä, sillä silloin mahtuu hyvin joka paikasta ja mihin väliin tahansa.

14.7

Tänään sattui jotain hassua =) Pentuhuoneesta kuului omituista Alexan ääntelyä ja minä hädissäni juoksin sinne katsomaan mikä siellä on hätänä. Alexa seisoi vinkulelu suussaan pentulaatikon ulkopuolella ja kutsui pentusia leikkimään. Voi että kun minua nauratti...mitä tuosta nyt ajattelemaan onko Alexa liian nuori äidiksi vai mitä se oikein  hassutteli.

13.7

Painot nousevat tasaisesti, iso tyttö ja poika ovat nyt 185 g, pikku tyttö 170g ja pienin poika 145g

12.7

Painot nousevat hyvin. Pentue näyttää mukavan tasaiselta vaikka painoissa on eroa. Kaikki pennut ovat kauniin tasaisen värisiä , kunnon aprikooseja. Rauhallisia mutta tomeria, pentulaatikosta ei turhaa vikinää kuulu.

11.7

Painot eivät laskeneet kuin 5g kultakin syntymäpainostaan. Koko ajan ovat tisulla ja imevät ahnaasti eiköhän se maito rupea siitä nousemaan. Mammalle ruoka ja juoma maistuu, ja ulkonakin suostuu pikaisesti käymään. Hienosti Alexa hoitaa ensimmäisiä pentujaan,nuolee ja putsaa. Hieman ensin pää kallellaan kuunteli kun pennut  vikisivät. Napsu on pentuhuoneen ulkopuolella ihan hermona äänistä, mutta  rauhottui kun vein sen sylissä ja  pikaisesti kurkistettiin huoneeseen mitä siellä oikein  tapahtuu.

 

ryhmrm_11.7.jpg

 

 

10.7

Perjantaina Alexan synnytys alkoi, kaikki meni siihen asti hyvin kunnes ensimmäinen pentu jumittuikin paikoileen peppu edellä. Onneksi päivystävä eläinlääkäri oli vapaana ja pääsimme vastaanotolle pikaisesti. Eläinlääkäri sai pennun autettua ulos "pinseteillä". Vaikka ponnistukset olivat kestäneet kauan niin uros pentu oli pirteä ja liikkuvainen. Ei muuta kuin Alexa ja poitsu kyytiin ja kotiin synnyttämään loput :)

Pennut syntyivät:

Klo 21.30 1. uros 165g

koko_pesue.jpg

klo 22.05 2.uros 135 g

klo 23.55 3. narttu 170g             

klo 24.00 4. narttu 155g

 

 

 

 

 

Ensimmäinen yö meni valvoessa pentulaatikon vierellä. Alexalle maistui hyvin ruokaa ja juotava urakan jälkeen. Minä en malttanut nukkua laisinkaan kun ihastelin tomeraa katrasta, Alexa kyllä rauhoittui nukkumaan. Pennut ovat virkeitä ja jokainen löysi nisälle helposti ja imeäkin osaavat :) Aluksi tuntui että isommat jyräävät pikkupojan tisulta pois. Mutta sinnikäs pikkumies löysi kuitenkin itselleenkin oman tisun.