Peu Baw Phoebe "Ebba"

 

Tiedot | Esittely | Tulokset

 

 


vk 12 Ebba Jyväskylässä

Ebba tuli taasen luokseni Jyväskylään. Sunnuntaina hyppäsimme Keuruulta junaan jossa lemmikkivaunussa oli kova tungos -tosin suurimmalla osalla matkustajista ei ollut lemmikkiä mukana... Ebba joutuikin sitten matkustamaan sylissäni sillä viereinen penkki oli varattu ja jalkatilassa ei mahtunut makoilemaan.Tuttuun tapaan kävelimme kotimatkan. Se oli hyvä iltalenkki, vaikka Ebba oli käynytkin aiemmin päivällä juoksentelemassa jäällä.

Maanantai

Maanantaina minulla ei ollut mitään ohjelmaa joten sain viettää kunnolla aikaa Eban kanssa. Emme kuitenkaan tehneet mitään lenkkeilyä kummempaa.

Ebba_jkyla_vk12_45.jpg Ebba_jkyla_vk_12_52.jpg
ebba_jkyla_vk12_48.jpg ebba_jkyla_vk_12_50.jpg

Tiistai

Tiistai olikin sitten toimintaa täynnä! Iltapäivästä Raija tuli hakemaan meidät ja lähdimme koirapuistoon. Siellä Jere ja Ebba saivat juosta pallon perässä sielunsa kyllyydestä. Aikamme koirapuistossa pyörittyämme menimme Raijalle, jossa Hannu oli tehnyt ruuan valmiiksi. Ja maistuvaa ruokaa olikin! Oli kiva nähdä myös Roope-pentu, joka oli ihanan reipas ja suloinen, aivan kuten meiltä lähtiessäänkin.

koirapuistossa_220311_55.jpg koirapuistossa_220311_63.jpg koirapuistossa_220311_97.jpg
koirapuistossa_220311_85.jpg koirapuistossa_220311_93.jpg koirapuistossa_220311_61.jpg
koirapuistossa_220311_75.jpg koirapuistossa_220311_66.jpg koirapuistossa_220311_67.jpg

Keskiviikko

Pari viime päivää ovat olleet ihanan lämpöisiä ja aurinkoisia, mutta tänään talvi tuli takaisin. Sankka lumipyry kasteli meidät täysin iltalenkillä.

Ebba_jkyla_vk_12_13.jpg Ebba_jkyla_vk_12_16.jpg Ebba_jkyla_vk_12_19.jpg Ebba_jkyla_vk_12_21.jpg Ebba_jkyla_vk_12_22.jpg Ebba_jkyla_vk_12_25.jpg

Torstaina

Kävimme ystäväni ja Eban kanssa kunnon tunnin mittaisella lenkillä. Eballa on hassu tapa kanniskella ja leikkiä jääkökkäreillä. Jääkökkö suussa kelpaa kulkea pää ylväästi pystyssä :)

img_0533.jpg img_0538.jpg img_0536.jpg img_0541.jpg img_0542.jpg

Perjantai

Perjantaina oli kotiinlähdön aika. Äiti oli Keuruulla ostoksilla joten menimme Eban kanssa junalla sinne. Näin matka-aikakin lyheni mukavasti.

 

img_0547.jpg

 

21.12.10 Ebba Jyväskylässä

Minulla alkoi joululoma jo 16. päivä ja Vilppulassa vietetyn viikonlopun jälkeen otin Eban seurakseni joulusiivousta tekemään :) Näinä muutamana päivänä olemme ehtineet tehdä jauhelihapasteijoita ja joulutorttuja, paketoida lahjoja ja koristella piparkakkuja sekä ulkoilla kirpeässä pakkasessa. Ensimmäisenä aamuna Ebba näytti surulliselta kun söin aamupalaa, se kun on tottunut että aamuteen jälkeen lähden yliopistolle ja se jää yksin. Nyt sain kuitenkin iloisesti kertoa sille että en ole mihinkään lähdössä :) Joulua lähdemme viettämään huomenna Vilppulaan.

-Milla

 

10.-15.10 Ebba Jyväskylässä

Sunnuntai

Tuuloksen ryhmänäyttelyn jälkeen äiti heitti minut ja Eban Oriveden juna-asemalle. Sieltä hyppäsimme junaan joka suuntasi kohti Jyväskylää. Lemmikkivaunussa oli meidän lisäksi pari terrieriä ja muutama kissa. Ebba ei ollut ollut ennen junassa, joten se oli aluksi aivan hämillään ja halusi syliini istumaan. Hetken päästä se kuitenkin rentoutui nukkumaan viereiselle penkille oman vilttinsä päälle. Junamatka meni todella hyvin eikä Ebbaa haitannut muut karvaiset kanssamatkustajat.
Jyväskylän asemalta kävelimme 3 km Jyväsjärven rantaa myöten kämpälleni. Ebba oli nopeasti kuin kotonaan. Se myös löysi heti puruluukenkänsä, jotka olivat jääneet viime vierailulta. Illalla teimme vielä parin kilometrin lenkin, jolla ylitimme äärimmäisen tuulisen Ylistön sillan.

kuva0027.jpg

Ebba junassa menomatkalla

 

Maanantai

Hyvin nukutun yön jälkeen käväisimme pikaisesti aamulenkillä ennen kuin kiiruhdin luennolle. Päivän varsinainen lenkki jäi aika lyhyeksi sateen takia. Illalla kaverini kävi morjestamassa minua ja Ebbaa.

kuva0030.jpg

Eban tärkeimmät matkatavarat


Tiistai

Aamupissareissulla sai hieraista silmiään: oli satanut ensilumi! Ebbaa ei lumi erityisemmin kiinnostanut, mutta minä olin innoissani. Lunta satoi vielä aamupäivälläkin kun marssin yliopistolle, eikä se sulanut iltaankaan mennessä. Iltapäivästä lähdimme kävelylle Kuokkalaan päin. Olen kuullut, että koirapuisto olisi "ihan siinä tien varrella". Puistoa emme kuitenkaan löytäneet, mutta se ei haitannut sillä pitempi kävelylenkki teki hyvää molemmille.

kuva0042.jpg

Ebba säihkysilmä

 

Keskiviikko


Lenkkimme suuntautui taas jyväsjärven rannalle. Kiersimme noin puolet järvestä ja tulimme takaisin Kuokkalan sillan kautta. Ebba taisi hieman yllättyä neljän ruuhkasta. Silta oli aivan täynnä pyöräilijöitä ja autoja kiisi jatkuvasti ohi, mutta hyvin me mahduimme muun liikenteen sekaan.

kuva0035.jpg

Ennen lenkkiä


Torstai

Torstaina Ebba joutui olemaan hieman pitemmän ajan yksin kämpälläni, koska aamun luennot alkoivat jo 8.30 ja iltapäivän labrat kestivät neljään asti. En halunnut että Ebba joutuu olemaan niin kauan yksin, joten kävin kahdentoista aikaan kotosalla syömässä ja viemässä Eban ulos.

Perjantai


Käväisin vielä yliopistolla laskuharjoituksissa ja sen jälkeen aloimme pakata kotimatkaa varten. Alkuviikosta ei ole kemian luentoja joten vietän pidennetyn viikonlopun kotona Vilppulassa. Samalla on viimeinen tilaisuus nähdä Alexan pentuja ennen kuin ne lähtevät omiin koteihinsa.

Ebba oli aivan innoissaan kun se tajusi että hyppäämme junaan. Ilmeisesti sen ensimmäinen junamatka oli oikein positiivinen kokemus. Kotimatkaamme sisältyi myös junan vaihto Haapamäellä. Seuraava juna odotteli jo asemalla kun saavuimme sinne, vaikka junan lähtöön oli aikaa vielä 40 min. Siinä ajassa ehti hyvin jaloitella, ja oli mukavaa kun lämpimään junaan pääsi heti istumaan eikä tarvinnut hytistä ulkona. Vilppulassa asemalla äiti jo olikin meitä vastassa ja Ebba meni heti, tapansa mukaan, iloisesti tervehtimään :) Eban vierailu toi mukavaa vaihtelua arkiseen aherrukseen enkä olisi ollenkaan pahoillani jos se tulisi toistekin käymään!

-Milla

image201010120018.jpg

Yhteiskuva


29.7

Viime kerroilla olemme agilityssä harjoitelleet uusia ohjauskuvioita sekä olemme kokeilleet keinua. Ebba säikkyy vielä vähän keinun kolahtamista mutta pikkuhiljaa se alkaa tottua esteeseen. Tänään harjoittelimme vain yksittäisiä esteitä koska ilma oli erityisen kuuma. Muuri ja pituus sujuivat melko hyvin vaikka Ebba ei olisi millään jaksanut keskittyä. Oikeilla suostuttelukeinoilla (eli pallon avulla) sen huomio kuitenkin saatiin esteen suorittamiseen.

12.-16.7

Agilitytreenit peruttu helteen takia koko viikoksi.

10.7

EBBA 1 v

4,2 kg, säkä 27 cm

5.7

Viikon tauon aikana olimme Eban kanssa unohtaneet monia perusasioita :) Ebba ei heti älynnyt keppejä vaikka aiemmin ne ovat kuuluneet sen suosikkeihin. Onneksi yhden onnistuneen namilla houkuttelun jälkeen Ebba muisti kuinka homma tulee hoitaa. Minä taas takeltelin ohjaamisen kanssa. Hellekään ei helpottanut keskittymistä, mutta kaiken kaikkiaan treenit menivät ihan kivasti ja mikä tärkeintä, Ebba nautti.

 

24.6

Agilityn alkeiskurssin viimeinen kerta oli tänään. Viikon tauon jälkeen alkavalle jatkokurssille menemme Eban kanssa varmasti, sillä olemme molemmat tykänneet kovasti uudesta harrastuksesta. Ohjaajakin sanoi meille että Ebba on kuin eri koira kuin alussa. Minustakin Ebba kehittyi paljon ja se on nyt rohkeampi ja varmemmin hallittavissa. On myös hyvä että se on vieroittautunut äidistä, sillä ennen se ei kestänyt erossaoloa. Nyt se hyppää innoissaan agilitykaulapanta päällään autoon vaikka näkee että äiti ei ole tulossa mukaan. Enää ei kyllä äiti pysyisikään Eban vauhdissa mukana :)

Tänään aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, joten otimme rauhallisemmat treenit. Kuumuudesta huolimatta Ebba pystyi keskittymään ja treenit sujuivat kivasti.

17.6

Harjoittelimme kahden esteen suorittamista sellaisessa tilanteessa, jossa esteet ovat 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden. Silloin myös ohjaajan on kiinnitettävä huomioita omaan sijaintiinsa ja käskyjen selkeyteen, jotta koira osaa suorittaa oikean esteen eikä jatka matkaansa suoraan. Putki-aita yhdistelmän Ebba suoritti hienosti myös aita-aita onnistui. Muurin kanssa oli jälleen vaikeuksia ja Ebba empi kauan hypätäkkö vai ei. Lopulta muuri-aita yhdistelmäkin saatiin suoritettua. Ebalta meinasi revetä pelihousut innostuksesta kun se tajusi, että siirryimme kohti puomia. Puomin kanssa suurin ongelmamme onkin se että kuinka saisin Eban rauhoittumaan. Tuollaisella vauhdilla kontaktipintaan osuminen ei ole aina varmaa eikä esteen suorittaminenkaan ole kovin turvallista.

 

14.6

Agitreeneissä koitimme ensimmäistä kertaa kahden esteen yhdistämistä. Tarkoituksena oli että ensin koira hyppää aidan ja sitten säntää putkeen. Ebba tajusi idean nopeasti ja suoritti u-putkenkin ongelmitta. Hyppyesteet olivat tänään ongelma. Renkaalla Ebba yritti alittaa esteen ja silloin se säikähti renkaan heilumisesta syntyvää ääntä. Myös kahden aidan yhdistäminen tuotti ongelmia, mutta aitoja se ei onneksi pelästynyt. Uskon että rengaskin vielä rupeaa sujumaan kun saamme muutaman suorituksen tehtyä :) Pöytää harjoittelimme itsenäisesti ja se sujui hienosti.

 

10.6

Ebba 11kk

Neljänsissä agilitytreeneissä harjoittelimme puomin ja a-esteen sekä kertasimme muurin, pituuden ja kepit. Aiemmin ehdoton suosikki kepit sai väistyä kun Ebba rakastui puomiin. Kyseiset esteet olivat kentällä vierekkäin ja Ebba olisi koko ajan halunnut vain puomille kun olisi ollut pujottelun aika. Muuri ja pituus aiheuttivat päänvaivaa, mutta nekin Ebba suoritti jotenkuten. Sää oli hyvin lämmin ja aurinkoinen joten koirien oli vähän vaikea keskittyä. Kaikki tauot vietimmekin Eban kanssa varjossa ja lopettelimme hieman aikaisemmin.

On ihanaa nähdä kuinka Ebba nauttiii agilitystä ja yhteisestä ajasta.

3.5

Toiset agility treenit; tänään harjoittelimme  uutena pöydän, renkaan ja kertasimme pussia, putkea ja keppejä. Ekaksi Ebba arasteli putken suuta ja pysähteli siinä mutta parin harjoittelun jälkeen mentiin jo täysillä putkesta läpi. Tällä kertaa minulla ohjaajana olikin enemmän vaikeuksia, sain takoa päätäni kun aina väärällä kädellä yritän ohjata koiraa :) Tulikin tunne että kyllä koira nopeasti oppii mutta entäs emäntä.

31.5

Tänään oli ensimmäiset agilityharkat. Eban ryhmässä on 9 muuta koirakkoa. Ebba on ainut villakoira, joukossa on myös staffi, 2 valkoista paimenkoiraa, austaralianterrieri, cairni, pikkuinen x-rotu, vesispanieli, kääpiösnautseri ja pari muuta ison rodun edustajaa.

Tänään harjoittelimme aidan, kepit, putken ja pussin. Aita ja kepit menivät hyvin, putkea ja pussia Ebba hieman arasteli, mutta kun toistoa tehtiin niin jo mentiin niin nopsasti etten meinannut perässä pysyä. Kyllä oli mukava nähdä miten nopeasti koirat pääsevät jyvälle siitä miten esteillä toimitaan. Ebba on vallan innoissaan uudesta lajistaan.

24.5

Agilityn alkeiskurssi alkoi. Ensimmäisellä kerralla oli tokoa  ja kaikki koirakot olivat yhtäaikaa paikalla. Ensin katsottiin hieman koirien ja ohjaajien tasoa ja yhteistyötä. Käytiin läpi seuraaminen, paikallaolo ja luoksetulo ym. Kaikki koirakot läpäisivät harjoitukset ja hyväksyttiin alkeiskurssille. Agilityn alkeiskurssi on 2 x viikossa.

10.5

Ebba 10 kk 

10.4

Ebba 9 kk

25.2

Koirakoulu alkoi

Mäntän Seudun Palveluskoirien koulutus palasi talvitauolta. Meillä ei ole mahdollisuutta sisäkoiulutuksiin joten koulutustauko kestää talven yli. Nytkin on säävarauksena -10 astetta.

Uusia pentuja oli paikalla monta, kuten myös kouluttajia. Meidät jaettiinkin kolmeen ryhmään, jatkoryhmässsä oli ne jotka olivat ehtineet jo syksyn koulutuksiin. Eban kanssa me olimme semmoisessa ryhmässä jossa koira ensimmäistä kertaa mutta omistaja käynyt ennenkin koulutuksessa. Kolmas ryhmä oli ekakertalaisille. Eban lisäksi oli paikalla vain  länsitylämaanterrieri pienistä roduista. Muut olivatkin suuria palveluskoira rotuja. Hieman Ebbaa jänskätti meidän ryhmän muut koirakot (rotikka, mustaterrieri ja X-rotu) mutta muuten olin ihan tyytyväinen sen käytökseen. Me harjoittelimme katsekontaktia, seuraamista ja alussa kouluttajat kävivät tutustumassa ja koskettelemassa pentuja. Ebba ihastui siihen kouluttajaan jolla oli nameina kananpalasia, Njam. Kokoonnumme kerran viikossa.

Kotiin tultuamme Ebba nukahti sikeästi niin "raskasta" koulunkäynti on :)

10.2

Ebba 7kk, 3,900g

10.1

Ebba 6 kk, säkä 27 cm ja paino 3,400g

 

pampulat.jpg

 

5.1.2010

Tänään Ebalta poistettiin myös ylämaitokulmurit, toinen jo heilui mutta toinen jäpitti paikoilllaan vielä tiiviisti.

31.12 Uuden Vuoden Aatto

Ensimmäinen uusivuosi vaihtui  rauhallisesti. Ebba ei ollut milläskään rakettien paukkeesta. Kävimme pisulla pihalla aina kun tuli hieman rauhallisempi hetki mutta eipä tuo hetkauttanut mistään äänistä tai välkkeestä illan aikana. Koirat saivat erikoisherkkuluut syötäväksi juhlistamaan vuoden viimeistä päivää.

23.12

Eban ensimmäinen joulu      

joulutoivotusetusivu.jpg


19.12

Ebba kävi eilen "hammaslääkärissä". Eban alaleuan pysyvät kulmurit kasvoivat maitokulmurien väärälle puolelle eikä niillä olisi ollut enää kasvutilaa. Maitohampaat poistettiin nukutuksessa ja ne olivatkin niin pitkät juuriltaan etteivät olisi sieltä normaalistikaan ajan kanssa irronneet. Emä Alexallakin oli pentuna samanlaiset "jättimaiturit" jotka vaativat leikkaushoitoa. Ebba nukkui kaiken iltaa vielä kotonakin ja välillä kävi pöllästyneenä meitä katsomassa. Illalla maistui jo pehmeä ruoka. Yö meni rauhallisesti ja aamulla syötiin jo normaalia ruokaa hyvällä ruokahalulla.

12.-13.12

Ebba lähti taas yökylään Ullan ja Arin luokse. Minä lähdin Alexan kanssa PMV-09 näyttelyyn Hesaan. Tällä reissulla Ebba pääsi matkustelemaan. He kävivät ajelulla Saarijärvellä Ullan kummisedän luona. Viikonloppu sujui jälleen mallikkasti ja Ebba hurmaa olemuksellaan ihmiset ympärillään :)


ebba_5_kk.jpg

 

 

 

10.12

Ebba 5 kk 3,400kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27.-29.11

Tänään Ebba lähti viikonlopuksi hoitoon työkaverini Ullan luo. Ulla ja Ari ottavat tarvittaessa vaikka koko meidän koiralauman hoitoon. Heillä on kokemusta koirista kahden kääpiösnautserin ansiosta (molemmat ovat jo kuolleet) Olemme lauantaina  menossa Alexan kanssa Turku KV:hen ja ihan mukava kun Ebba on jaloista pois pyörimästä. Ja Eballekin tekee hyvää olla reissussa ihan yksinkin vailla "isojen" koirien seuraa.

Viikonloppu menikin aivan upeasti, Ebba oli ensin hieman jännittänyt uutta paikkaa mutta kotiutui nopeasti. Lauantaina Ebba saikin jännittävää ohjelmaa kun Ullan siskon lapset tulivat myös yökylään. Sara 5v on kiinnostunut koirista ja pikkuveli Luca 3v myös. Lapset ja Ebba viihtyivät mainiosti toistensa seurassa. Ulla ihmettelikin kuinka hienosti Ebba leikki lasten kanssa vaikka ei olekkaan lapsiin tottunut.

 

luca_ja_ebba.jpg

ebba_ja_luca.jpgEbba leikkii Lucan kanssa

 

 

 

 

 

 

sara_luca_ja_ebba.jpg

                   Ebba ja Luca nojatuolissa

 

 

 

 

 

 

 

Sara halimassa Ebbaa ja Ebba mulkoilee Lucaa jolla on kädessään Eban rakas pesupallo

 

30.10

Ebba 16 vk 2650g

5.10

Ebba kävi tänään enimmäisellä rokotuksella eikä päästänyt inahdustakaan :)

4.10

Kävimme helsaamassa Ritva ja Hanna Vuorta. Hanna seisotti Ebbaa

 

img_8276.jpg

                          Ebba 12 viikkoa

2.10

Ebba 12 vk 2050g

Tänään lähdimme Tampereelle käymään ja otimme pelkästään Eban mukaan. Ebba oli kuljetusboxissaan takapenkillä ja piti alkumatkan aikamoista meteliä. Se on tähän mennessä kulkenut autossa niin että mukana on ollut aina joku vanhemmista koirista. Ei se kauaa jaksanut metelöidä kun ei se saanut huomiota. Kävimme pikaisesti näyttämässä Ebbaa Lealle (kennel Noblesets) ja samalla näin pitkästä aikaa Lean ihastuttavat koirat. Viivin ja Napsun pentujen isä Jesse on aivan ihana otus, samoin Ada ja Dolly.Voi miten suloisia pakkauksia nämä toy-villat ovatkin.

Matka teki oikein hyvää Eballe, se sai vähän haistella ja maistella "kaupungin" hälinää ja ihmispaljoutta. Reippaasti se katseli pää ja häntä pystyssä hulinaa.

 

ebba_juuri_pestyn.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25.9

Ebba 11vk 1840g

 

img_8205.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.9

img_8203.jpgEban rakkaimmat lelut: Koviakokenut pehmokoira(korvat syöty) näyttää nykyän enemmän hylkeeltä =),  värikäs käärme jonka hännänpäässä kilisevä  "helistin", sininen muovipullo jota kiva pyöritellä ja pureskella, Kong ja tyhjä WC paperirulla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.9

Ebba 10 vk 1600g

img_8189.jpg

Ebba kauneusunilla, ikää 10 vk

 

 

 

ebba_seisoo.jpg

 

Ebba 5 viikkoa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_7801.jpg

 

 

 

Ebba 5 vk

 

 

 

 

 

 

 

 

img_7795.jpg

 

 

 

 

Ebba 5 vk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_7819.jpg

img_7889.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebba tulossa pesulta

 

 

 

img_7702.jpg

Ebba 7 viikkoa