2010

JOULU

Joulunaika meni hyvin, vieraita kävi kovasti ja Heikki-paappa oli meillä koko joulun. Koirilla oli mukavaa kun oli hälinää ympärillä. Tämä oli Tildan ja Kaapon ensimmäinen joulu ja myöskin ensimmäinen Joulu ilman Viiviä. Viivihän oli oikein joulukoira, se osasi nauttia joulukalenterista ja vartioi meidän kuusta sekä kuusen alla olevia lahjoja niin ettei kukaan mennyt niihin koskemaan ilman lupaa. Viivi myöskin avasi upeasti lahjat kunhan sai siihen luvan. Jännitinkin nyt miten pikku-Kaapo ja Tilda antavat koristeet olla rauhassa mutta ei hätiä. Lahjat saivat olla ihan rauhassa eikä kuustakaan käyty kuin varovasti ihmettelemässä. Ainoat lahjat, jotka kiinnostivat olivat Millan paketoimat herkkutikut...olihan Ebba jo nähnyt kuinka ne paketoitiin Jyväskylässä. Saipas se niitä siellä jo etukäteen hieman maistella.

Aattona koirat käyttäytyivät todella mallikkasti. Ne odottivat sievästi paikoillaan lahjojen jaossa ja nykersivät herkkupakettejaan auki. Muissa lahjoissa pitikin ihmisten sitten autella avaamista.

 

JOULU_kuvajpg

Kaapo_ja_rotta.jpg

Napsu_ja_lahja.jpg
Tilda_ja_Ebba_ja_rottajpg Tilda_ja_rotta.jpg
Tilda_rotta_ja_pallo.jpg Napsu_ja_pallo.jpg

 

 

Kaapo.jpg

Kaapo 4 kk

 

 

21.12 Ebba Jyväskylässä

Lue lisää Eban sivuilta.

 

Lomaviikko!

4.12

Ulkoilua jäällä!

Jäät ovat jo niin paksut Keurusselällä että olemme ulkoilleet siellä koirien kanssa jo useaan otteeseen. Ja tänään me ajelimme jopa autolla ihan mökillemme asti. Mukana oli koko koira viisikko. Koirat rakastavat kirmata jäällä kun lääniä piisaa silminkantamattomiin. Kaapokin pysyy jo hienosti joukon mukana, välillä se pyytää syliin  ja pääsi lämmittelemään toppatakin sisään :) Koirat olivat innoissaan kun löysivät lumen alta pallon joka oli jäänyt kesän jälkeen ulos mökillä.

Allu_ja_Ebba.jpg Arppa_ja_Kaapo.jpg
Kaapo.jpg Napsu_2.jpg
Tilda_Ebba_ja_Kaapo.jpg Napsu_Tilda_ja_Ebba.jpg
Napsu.jpg Tilda_ja_Kaapo.jpg
Tilda_ja_Ebba.jpg Alexa.jpg

 

1.12

Hilden luona kylässä ja Tilda ja Eddie 10 kk

Aamusta palailtiin Alexan ja Eban kanssa reissusta. Illan suussa lähdimme sitten Tildan ja Kaapon kanssa tampereelle  katsomaan Napsun pentusia. Hilden luokse tuli myöskin Merja Eddien kanssa. Eli paikalla oli Napsun edellisistä pennnuista 75 %  :)

Koirilla oli huisin hauskaa keskenään. Kaikki 4 ovat niin samankokoisia että leikkiminen sujuu kivasti. Hildellä oli Tildan mielestä AHHH  niin ihana lelukoppa josta löytyi ihania puruluita. Tilda omikin koko lelulaatikon itselleen istumalla sinne kokonaan. Janicalla ja Tuomaksella oli mukava lintukirja josta pystyi kuuntelemaan erilaisten lintujen ääniä. Koirat kuuntelivat päät kallellaan kuinka suopöllö ym. linnut ääntelevät ja Eddie ihan sekosi niistä :)

Hilde_Kaapo_ja_eddie.jpg kaikki_4.jpg
 Tilda karvan päällä, Kaapo ja Eddie Tässä kaikki 4 napattiin samaan kuvaan
Lintukirja.jpg Eddie_sekosi.jpg
Tässä kuunnellaan päät kallelllan lintukirjaa Eddie sekosi lintujen äänistä :)
Tilda_ja_Merja.jpg Arppa_ja_Kaapo.jpg
Merja ja Tilda Arppa ja Kaapo
Eddie.jpg Tilda_ja_lelut.jpg
Eddie 10 kk Tilda omi lelulaatikon

 

29.11-1.12

 

Tänään otin mukaan Alexan ja Eban ja matkasimme Alavuudelle mummullaan. Siellä oli myös siskoni Vaasasta ja vietimme siellä mukavat 3 päivää nauttien hyvästä ruoasta ja ulkoillen kovasti huolimatta kovista pakkasista. Muut koirat jäivät isännän kanssa kotiin ja heillä olikin mennyt mukavasti kun lauma oli laitettu kahtia. Koirillekin tekee hyvää olla vähän erossa toisistaan.

 

Heikki_Ebba_ja_Allu.jpg

Allu_ja_Ebba.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

                 Ulkoilua paukkupakkasessa

 

 

 

Löhöilyä Heikki-paapan kyljessä

 

 

 

22.11

Napsu kävi treffeillä komean ruskean kääpiöpojan Ricon luona. Tapaaminen sujui hyvin ja pieniä puudelivauvoja odotetaan syntyvän viikolla 4. Lisää tulevasta pentueesta täällä

22.11

Kaapo 3 kk :)

20.11

Viivin kolmoset  Arman, James ja Jere täyttävät 9 kk. Kennel Peu Baw:n väki onnittelee junnuiän saavuttaneita

18.11

Eläinlääkärissä Kaapon ja Alexan kanssa

Kaapo sai ensimmäisen rokotuksensa. Alexa käväisi näyttämässä vanhaa punkinpuremaa, joka alkoi vaivaamaan. Kaapo tutkittiin ja kuunneltiinn sen sydän ja keuhkot. Kaikki OK, lisäksi molemmat kivekset tuntuivat paikoillaan. Rokotuspiikkiä se ei edes huomannut.

Alexan silmäluomessa oli viime kesänä punkki, joka oli tietysti hankala irroittaa koska oli niin herkässä paikassa. Ilmeisesti punkista oli jäänyt jokin osa luomeen joka sittemmin koteloitui. Nyt  siihen kohtaan ei ole kasvanut karvaa ja "patti" on ärtynyt. Alexa siristeli myöskin silmää. Eläinlääkäri tutki silmäluomen ja totesi että sidekudos on tulehtunut ja luomi turvoksissa.Turvotus kääntää luomen reunaa sisäänpäin ja  ripset hankaavat silmää. Hoidoksi Alexa sai antibioottikuurin sekä rasvaisia silmätippoja jotka suojaavat silmää ärsytykseltä.

Alexa oli ihan innoissaan päästessään matkalle Kaapon kanssa. Alexa on ylen ystävällinen koira. Koko sen takapää heiluu kun se innoissaan tervehti niin toiset asiakkaat kuin myös eläinlääkärin. Tutkimuspöydälläkin sen häntä vispasi vimmatusti koko ajan. Alexa saakin ihmiset iloiseksi ympärillään :)

 

Punkin_purema.jpg

 

 

Ja tässä silmä antibiootti kuurin jälkeen. Upeasti parantui, Alexa näyttää punkeille kieltä " tämä taistelu voitettiin kuusi/nolla :)

 

Parantunut_silma.jpg

Vaikka  näytti että silmän ylle jää paljas kohta, niin nyt siinä ei näy minkäänlaista karvatonta koloa :D

 

 

12.-13.11

Pakkasin pikkutytöt autoon ja matkasimme Jyväskylään Millan kämpille aikomuksena osallistua lauantaina näyttelyyn. Perjantaina syötyämme veimme koirat pitkälle lenkille. Millan asuinalueella on aivan ihanat ulkoilumahdollisuudet ja ihania lenkkipolkuja. Pysyttelimme asvalttialueilla mutta siitä huolimatta jalat kuraantuivat. Perillä odottikin jalkojenpesua ja föönausta jotta tytöt saatiin taas näyttelykuntoon lauantaita varten.

Lauantaina saikin nukkua ihanan pitkään sillä näyttelypaikalle oli vain 2 km. Ensin oli vuorossa  Ebba, joka esiintyi kehässä ihan kivasti mutta pöydällä hieman venkoili. Espanjalainen tuomari piti Eban tyypistä mutta toivoi narttumaisempaa ilmekkäämpää päätä. Tällä kertaa irtosi EH ja täältä voitte lukea Eban arvostelun.

Seuraavaksi olikin vuorossa Viivin pojan esiintyminen viimeistä kertaa pentuluokassa. Raija, Hannu ja Nora toivat Peu Baw Colachin "Jeren" paikalle ja viimeistelimme poitsun ennen kehään menoa. Jere on oikein reipas puudelipoika. Tempperamenttia riittää ja poitsu ei meinannut pysyä nahoissaan kun ympärillä oli niin paljon ihmettelemistä :) Jere oli ensimmäistä kertaa sisänäyttelyssä joten esiintymiseen olin oikein tyytyväinen. Harmi etten nähnyt poitsua kehässä sillä toyt ja kääpiöt esitettiin ihan eri osissa hallia. Milla esitti Jeren joka kehässä meni välillä myös hieman riehakkkasti saaden tuomarinkin hymyilemään. Onneksi tämä meni "pennun piikkiin"  ja Jere sai upean arvostelun ja oli ROP- pentu KP:n kera.

Odotukset eivät olleet järin suuret Tildan osalta, koska tyttönen on laihtunut viimeaikoina  ja tuntuu kovin keveältä. Lisäksi sillä ja Eballa on juoksu. Tildalla se on ensimmäinen ja aluillaan  ja vaikuttaa tietenkin mielialaan. Tildan ensiesiintyminen junnukehässä sujui siitä huolimatta  reippaasti ja se seisoi rauhallisesti paikoillaan  myös pöydällä. Tuomari sanoi Tildan tarvitsevan lisää aikaa kehittyäkseen. Laatuarvostelusta irtosi EH ja kilpailuluokkaan emme saaneet osallistua koska ERI:n saaneita junnunarttuja oli niin monta.

Nyt siirrymmekin näyttelytauolle koko talviajaksi ja keskitymme saamaan Tildalle hieman kroppaa. Katsotaan sitten keväällä mihin jälleen suntaamme ja kenen kanssa :)

 

 

J-kyla_13.11.10_EBBAjpg

Ebba kehässä

J-kyla_13.11.10_TIlda.jpg

Tilda kehässä

 

 

Jere_ja_Milla_kehassa.jpg

Jere ja Milla kehässä   kuva: Raija Pakarinen

4.11

Koirakaverimme saluki Hugo käväisi Riikassa 31.10 . Ja on nyt tuore BALTIC JUNIOR WINNER 2010

 

hugo_5.jpg

                           Desierto Belleza De Grande Namir "Hugo"

 

Samalla kun kävimme onnittelemassa Hugoa pääsivät pikkukoirat leikkimään keskenään. Sanna tuli sinne Brendan kanssa ja minulla oli mukana Kaapo ja Tilda.

brenda_2.jpg kaapo_tilda_ja_brenda.jpg
sanna_ja_hugo.jpg Tilda_ja_Brenda.jpg

 

 

kaapo.jpg

Boxista on turvallista katsoa jos meno äityy liian jännittäväksi :)

1.11

Karita ja Cara tulivat käymään. Pesimme ja trimmasimme Caran. Cara on huomattavasti vilkkaampi pentu kuin veljensä, oikea tättähäärä. Hiki tuli ennenkuin tyttösen konetyöt saatiin valmiiksi. Aina kun erehdyin sanomaan ääneen "jokohan se nyt antoi periksi"..... tyttö sai uuden "pane vastaan hepulin." Onhan se hyvä että luonnetta löytyy :)

 

 

10_viikkoiset.jpg

Karita nappasi syliinsä kymmenviikkoiset puhtoiset sisarukset

 

Alexa tunnisti heti tyttärensä, ja muutkin koirat olivat iloissaan pikku-neidin vierailusta. Kaapo ja Cara olivat toistensa kimpussa kaiken aikaa, ne leikkivät tuttuun tapaan ruokahuoneen pöydän alla :)       Lisää kuvia Caran sivulla

 

1.11

Eddie ja Tilda 9kk Onneksi olkoon, nyt on saavutettu junnuikä :D

 

Tilda_9_kk.jpg

Tilda "pikkurinsessa" 9 kk

 

31.10

Hilden ekat möllikisat menivät tosi hienosti. Hilde oli minimöllien 5. Olen niin ylpeä reippaasta kasvatistani :)   video

30.10

Pentutapaaminen

Tarkoituksena oli että Napsun pentuset kokoontuvat, mutta Eddie ei päässytkään Merjan työesteiden vuoksi. Mutta Hilde tyttönen, joka on Tildan täyssisko, tuli ilostuttamaan meitä. Olen pitänyt Tildaa pikkuisena, mutta nyt ovesta astuikin oikein minikoon puudelineito. Hilde on pian 2 vuotias ja neidillä on painoa 2,6 kg ja säkä 25 cm. Hilde on sähäkkä tyttö, se harrastaa agilityä, ja osallistuukin huomenna ensimmäiseen mölliagilitykisaan :)

 

Hilde_Tilda_ja_Napsu.jpgTässä äiti ja tyttäret:

Hilde pian 2 v

Tilda 9kk

Napsu 4 v.

Hilde_Napsu_ja_Tilda.jpgHilde,  Napsu ja Tilda
Hilde_ja_Kaapo.jpgHilde ja Kaapo 10 vk
Hilde_Kaapo_ja_Tilda.jpgHilde, Kaapo ja Tilda

24.10

Pentunäyttely Lahti

Minä ja Sanna sekä koirat Tilda ja Brenda ajelimme armottomassa sumussa kohti Lahtea. Molempien koirien kehät olivat vasta 13.00 jälkeen, joten normaalipituisen yön jälkeen saimme lähteä matkaan ruhtinaallisesti klo 9. Brenda oli isojen narttujen 2 (kiinanharjakoiria oli 18) ja Tildalla oli tuomari Säde Hohteri ja se oli narttupentujen ykkönen kera Kp:n. 6 kk vanha upea urospentu päihitti meidät. Olen ylen tyytyväinen Tildan VSP:stä ja upeasta arvostelusta.

 

Kuvassa kääpiöiden Rop-pentu Evona´s Beyond Fate "Justus" ja Vsp Peu Baw Baobab "Tilda"

Justus_ja_Tilda.jpg

                                                                                        Kuva: Elina Intke

 

 

Vsp_pentu_Lahti.jpg

Tilda ja palkinnot sekä taustalla matkaseuralainen "Brenda"

22.10

Kävimme Tildan ja Kaapon kanssa kyläilemässä Brendan ja Hugon luona. Ensin pikku tytöt saivat leikkiä pihalla. Kyllä ne juoksivatkin toistensa perässä eikä niitä haitannut kolea sää.

 

Tilda_ja_Brenda.jpg

Kaapokin ulkoili isosiskon vanhassa villapaidassa

Kaapo.jpg

Lopuksi leikkiä jatkettiin sisätiloissa ja saatiinpa koko joukko yhteiskuvaankin

 

tss_kaikki.jpg

 

10.10.

Hämeenlinna ryhmänäyttely

Näyttelyssä mukana Tilda, Ebba ja Arman. Näyttely pidettiin Tuuloksen parkkihallissa joka oli täynnä koiria ja siellä oli kamala melu. Tildalla oli tuomarina Tarmo Viirtelä, Tilda sai mukavan arvostelun ja sijoittui pennuissa 2/4 kera Kp.n. Milla esitti kasvattimme Peu Baw Copahue "Arman". Arman esiintyi reippaasti ensimmäisessä näyttelyssään arvostelulla " Puhutteleva  kokonaisuus" ja oli hienosti ROP pentu kera KP.n 

riku_ja_arman.jpg

Eballa oli  huonompi päivä, sitä häiritsi liukas lattia  ja vaikka muuten esiintyi reippaasti ja oli iloinen itsensä niin tuloksena irtosi H. Tuomari olisi toivonut jalompaa päätä ja moitti Ebbaa epävakaisista liikkeistä tässä arvostelu

Näyttelyn jälkeen ajelimme Millan kanssa Oriveden asemalle josta Milla hyppäsi junaan Ebba mukanaan. Milla otti Eban viikoksi Jyväskylään opiskelija elämään tutustumaan :) Kuulumisia tästä ajasta saamme varmasti pian lukea Eban omalta sivulta.

 

ebba_ja_milla_kohti_j-kyljpg.jpg

 

1.10

Eddie ja Tilda 8 kk 

Eddiestä uusi tuore kuva ja Tilda

29.9

Lähdimme Sannan ja Ninan kanssa Jämsänkoskelle mätsäriin. Mukana meillä oli Tilda, Pablo ja Brenda. Koiramme kilpailivat kaikki pennuissa, joita oli yhteensä kolmisenkymmentä. Pablo ja Brenda eivät tänään sijoittuneet mutta Tilda oli Paras pentu 1 ja BIS 4

 

Jamsankoski_matsari.jpg

Tilda ja palkinnot

28.9

Naapurimme on ottanut  Bichon Frise-pennun. Dobby on 3 kk vanha ja aivan valloittava tapaus. Tilda on ihastunut uuteen leikkitoveriinsa  joka on juuri oikean kokoinen.

 

Tilda_ja_Doppy_1.jpg Tilda_ja_Dobby_2.jpg
Tilda_ja_Dobby_3.jpg Tilda_ja_Dobby_4.jpg

 

Tilda_ja_Dobby_5.jpg

 

20.9

Kolmoset 7 kk  Onnea  Arman, Jere ja James!

18.9

Pentunäyttely Orivesi, Rönni

Meillä oli tänään oikein mukava päivä koleassa syyssäässä. Tilda oli ROP-pentu arvostelu ja toykasvattini Jere VSP arvostelu. Eddie sai 1, mutta ei tällä kertaa KP:tä. Poitsun täytyy vielä kerätä massaa ympärillensä. Tässä Eddien arvostelu. Osallistuin lisäksi Tildan ja Eddien kanssa parikilpailuun, jossa pärjäsimmekin hienosti: olimme lopulta BIS 2 pari :)

 

 

BIS_pari_2.jpg

BIS pari 2 Eddie ja Tilda

 

 

 

bis_2_pari.jpg

Parikilpailun 1, 2 ja 3. 4 nöffit poistuivat jo paikalta

 

 

Vsp_ja_Rop_.jpg

 Toy pennut VSP  "Jere" ja ROP "Manta"

 

 

Eddien_eka_nayttely.jpg

Eddie ja Merja kehässä

 

 

 

brenda_rop_tytt.jpg

Mukana myös Brenda ensimmäisessä näyttelyssään ROP-pentu

 

9.9

Tildan pentukurssi alkoi. Lähdimme sinne yhdessä Sannan ja Brendan kanssa. Koirakkoja oli 11 joista Brenda ja Tilda olivat  pienimpiä, kun muita osallistujia oli tanskandoggi, 3 collieta, cairnterrieri, saksanpaimenkoira, x-rotu, labradorinnoutaja ym. Tänään esittelimme itsemme ja koiramme toisillemme. Sitten ohjaajat tulivat yksitellen katsastamaan pennut. Sen jälkeen oli kontaktiharjoitus jossa pentu palkitaan aina kun se katsoo omistajaansa silmiin. Hienosti kaikilta sujui tämänkertaiset harjoitteet.

7.9

Eballa oli tänään silmä- ja polvitarkastus Keuruun Eläinklinikalla. Tuloksena silmät OK ja polvet 0/0 :)

5.9

Tampere ryhmä. Tildan ensimmäinen virallinen näyttely pentuluokassa. Tuloksena upea arvostelu ja ROP-pentu ja KP.

Eban kanssa meni pahasti mönkään koska minä myöhästyin oikein kunnolla kehästä. En käyttänyt mahdollisuutta saada laatuarvostelua  ohi kehän koska täytyi kiirehtiä jo Tildan kanssa kehään.

 

tre_ryhm_muruva_rop_pentu.jpg

 

Olimme reissussa tällä kokoonpanolla. Lisäksi meitä tuli tervehtimään tampereella asuva kasvattini Eddie emäntänsä Merjan kanssa.

 

Tre_ryhma_koko_joukko.jpg

Kuvassa vasemmalta Merja ja Eddie, Taija,hugo, Tilda ja Ebba, Sanna ja Brenda, Sannan kaveri Whippet-pennun kanssa. Kuvasta puuttuu Nina, Pablo ja pojat

 

Saluki pojillakin oli hyvä päivä, molemmet saivat ERI:n. Tänään parempi oli Pablo joka nappasi varasertin.

 

 

1.9

Tilda ja Eddie 7 kk. Onneksi olkoon Napsun pikku-kullanmurut

 

 

tilda_7kk.jpg

Tässä Tilda 7 kk, juuri pestynä ja trimmattuna

 

26.8

Ilmoitin Tildan MSPKry.n  pentukurssille. Ensimmäisen kerran tapaamme 9.9

15.8

Tildalla oli tänään ensisiintyminen näyttely-saralla. Heinolan pentunäyttelyssä Tilda oli  pikkupennuissa eli 5-7 kk. Tilda oli 2/2 ja sai KP:n Arvostelu tästä

Meidän porukassa oli myös aprikoosi kääpiö Maximilliam "Maxi" 5 kk joka oli hienosti Rop-pentu ja ruskea toytyttö  Ipanat´s Harlem Pearl "Manta" joka oli upeasti Rop pentu ja RYP3.

safi_ja_tilda.jpg

Tilda ja Safi pikkupennut 5-7 kk

Tässä pikkupentujen  kilpakumppanit sulassa sovussa. Safi oli myöskin ryhmässä viiden parhaan joukossa mutta ei tällä kertaa sijoittunut

 

 

Ryp_keha.jpg

Tässä ryhmäkehän villakoiria, vasemmalta iso valkoinen, ruskea kääpiö Safi, aprikoosi kääpiö Maxi ja ruskea toy Manta

Ebba oli harmissaan kun ei päässyt reissuun mukaan. Edellisiltana kun pakkasin autoon trimmipöytää ym. näyttely tarvikkeita niin Ebba ei meinannut pysyä nahoissaan se on aina valmis lähtemään reissuun. Aamulla se olikin ihan ihmeissään kun emäntä nappasikin pikkupirpanan mukaansa.

Eballe ja Napsulle järjestyikin yllättäen oikein mukava tapahtuma. Ullan ja Lillin luokse oli saapunut Saana-tyttönen joka rakastaa koiria. Napsu ja Ebba olivat innoissaan kun Ulla haki ne kyläilemään ja leikkimään Saanan kanssa. Olimme palanneet kotiin Tildan kanssa kun koirat palasivat reissulta. Ebba selätti oitis Tildan, sillä oli vielä kana kynittävänä aamuisesta pettymyksestä.

Alexa oli nauttinut rauhallisesta sunnuntaipäivästä. Taisi olla hyvinkin tyytyväinen kun pikku tirhentäjät olivat kukin reissussa. Alexalla on menossa 53. vuorokausi, massu on jo hurjan suuri ja olo välillä aikas tukala. Kaikesta huolimatta tulevan mamman turkki täytyi tänään pestä ja trimmasin sitä myös reilusti keveämmäksi varsinkin takapäästä tulevaa synnytystä silmälläpitäen. Samalla konetin koko vatsaalueen paljaaksi että on pentusten mukavampi käydä tisuilla.

 

Massu_53_vrkjpg

Tässä mamman masu kaikessa komeudessaan

 

 

6.-8.8 SAWO SHOW

Torstain ja perjantain välisenä yönä lähdimme aikaisin ajelemaan kohti Kuopiota. Kokoonpanolla minä, Milla, Ebba, Taija, Hugo-saluki, Sanna sekä kiinanharjakoira Brenda. Saavuimme ajoissa näyttelypaikalle ja ensiksi pystytimme teltan, joka saikin olla paikoillaan koko 3 päiväisen näyttelyn. Seuraamme liittyi myös Hugon kasvattaja Tiina-Ira Desierto Belleza-kennelistä Buca kasvattinsa kera. Perjantaina Eballa oli tuomarina Hans Lehtinen ja meidän esiintyminen oli vähän sitä sun tätä: tuloksena JUN EH. Tuomari tulikin lopuksi sanomaan minulle että vien koiraa ihan liian lujaa ja siksi se hyppii ja pomppi perässäni kuin pingispallo. Hugo esiintyi pennuissa hienosti: ROP-pentu ja KP. Buca oli PU 4 ja sai sertin.

Eban arvostelut voi lukea täältä

 

Ebba_pe_keha.jpg

Ebba kehässä perjantaina

Ebba_hotelilla.jpg

Tässä levätään hotellilla

 

Kuuman näyttelypäivän jälkeen lähdimme Kunnonpaikka-hotellille. Sinne olikin majoittautunut hurjasti koiria, mutta hienosti sopu säilyi. Kylpylähotelli oli mukavalla paikalla ja teimmekin koiriemme kanssa pitkän lenkin. Hugo ja Brenda pääsivät uimaankin, mutta Ebba ei tassujansa kastele :)

Lauantaina meidän kehämme oli saluki-kehää aikaisemmin, joten lähdimme aamusta näyttelypaikalle Millan ja Eban kanssa. Tuomarina oli villakoirakasvattaja Lee Cox Iso-Britanniasta. Tänään veinkin Ebbaa rauhallisemmin ja tyttö esiintyi hienosti saaden ERI ja PN3.

Seuraamme liittyi lauantaina myös Nina salukinsa Pablon kanssa. Veljekset Pablo ja Hugo olivat viimeistä kertaa pentuluokassa sillä pojat täyttivät samaisena päivänä 9 kk. Hugo vei voiton ollen ROP-pentu ja molemmat pojat saivat KP:n. Tänään Buca sai EH:n

 

Pablo.jpg

Pablo kehässä

Hugo.jpg

Hugo kehässä

Todella kuuman näyttelypäivän jälkeen veimme taas porukalla koiria uimaan. Lisäksi sain nähdä luonnossa kahden salukipojan kirmaavan vapaana kun löydimme ison urheilukentän. Päästin myös Eban vapaaksi ja kyllä meillä riitti nauramista kun pikku-puudeli paineli täysillä salukien perässä. Harmi ettei kenelläkään ollut kameraa mukana todistamassa tätä. Ebba pysyi yllättävän hyvin poikien perässä. Koirat olivat tämän jälkeen tyytyväisiä kun pääsivät ilmastoituun hotellihuoneeseen. Muut lähtivät kylpylään ja minä jäin pesemään Ebbaa. Huoneessa oli sopivasti kylpyamme, joka osoittautui oikein hyväksi pesupaikalsi sekä silitysrautateline johon sai näppärästi föönin.

 

Ebba_pesu.jpg

Kätevä fööniteline

 

 

koko_poppoo.jpg

Tässä koko joukkomme vasemmalta Sanna ja Brenda, Taija ja Hugo, Niina ja Pablo sekä minä ja Ebba

 

 

afgaani.jpg

Ebba tapasi hotellilla ihastuttavan afgaani-herran jolla oli upea parta

 

 

Sunnuntaina meidän kehämme oli jälleen aamusta ja salukipoikien vasta puolenpäivän maissa. Eballa oli tuomarina Gerardo Paolucci Argentiinasta. Eballa  oli mielestäni tänään oli onnistunein paivä kehässä, se esiintyi oikein mallikkaasti mutta tuomarin mielestä kallo on liian karkea ja lantion pitäisi olla litteämpi :) Tuomari huomautti myös Eban koosta (epävirallinen mittaus 26,5 cm) joten tässä odotellaan että ikää tulisi 15 kk (lokakuun 10.) että saisimme virallisen mittauksen ja mahdollisesti siirron toyvillakoiraksi.

Tuloksena EH,  JUK2

Salukipojat esiintyivät tänään ensi kertaa junnukehässä. Hugo sai ERI:n ja Pablo EH:n. Hienosti nuoret pojat esiintyivät. Buca oli PU3 ja sai cacibin. Kyllä oli kasvattaja Tiina-Ira ylpeä hienoista pojistaan :D

 

Ebba_kehassa.jpg

Ebba kehässä

 

 

freddy_ja_ebba__kopio.jpg

Freddy ja Ebba pääsivät pusuttelemaan

Freddy omistajineen oli seuranamme kehän laidalla kaikkina kolmena päivänä. Freddy on ihastuttava ja upea uros, nyt vain hieman keveässä kunnossa joten odotellaan rauhassa kunhan poika saa lisää massaa kerättyä kroppaansa.

 

 

1.8

Tilda ja Eddie kokonaista 6 kk. Onnittelut Napsu- äidiltä ja kotijoukoilta!

 

Tilda_6kk.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilda 6 kk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tildan_lahja.jpg

 

Ebba toi näyttelystä lahjan Tildalle, hauskan puudelipehmolelun

 

Pehmopuudeli_saa_kyytia.jpg

Tildan uudella lelulla on mukava leikkiä yhdessä

 

 

Eban kanssa käväisimme tänään Seinäjoen ryhmänäyttelyssä, kotiintuomisina EH ja tästä voipi lukea arvostelun. Tässä näyttelyssä Eban rotu muutettiin aprikoosista--> punaiseksi kääpiövillakoiraksi. Mukana reissussa olivat myös Ritva ja Hanna ja heidän koiransa Nappi josta tuli VET ROP ja Manta joka oli ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä pentuluokassa ollen upeasti ROP pentu ja sai myös  KP

punainen_villakoira.jpg

Ebba 12 kk

 

 

 

Manta_s-joki.jpg

Ipanat´s Harlem Pearl "Manta" toyvillakoira 7 kk ROP pentu

 

 

 

 

27.7

Viivi on saanut haudalleen muistokiven. Viivihän on haudattu puutarhaamme metsän laidalle.

 

Viivin_hauta.jpg

 

 

20.7

Alexa käväisi ultrassa, tiineenä ollaan ja 3 pentusta näkyi olevan tulossa :)

Samalla reissulla Ebba käväisi rokotuksilla. Tytöt käyttäytyivät kauniisti ja saivat ihastuneita katseita ja kommenteja muilta eläinklinikan asiakkailta. Joku siinä ääneen ihmetteli miten kauniisti ne odottivat kylkikyljessä minun jaloissani.

Ruoka on maistunut huonosti näillä helteillä, jopa meidän syöppö Alexa on kieltäytynyt vaikka mitä herkkuja on tarjottu. Mutta nyt muuttui ääni kellossa, kun tulimme ultrasta kotiin niin Alexa meni oitis keittiöön pummaamaan ruokaa. Ja söikin pitkästä aikaa oikein hotkien ruokansa. Taitaa varmaan vasta nyt uskoa itsekin olevansa pieniinpäin :D

Illansuussa lähdimme vielä koiria ulkoiluttamaan pollariin ja samalla keräsimme mustikoita. Koirat nauttivat pitkästä aikaa ulkoilusta helteiden jälkeen. Ne juoksivat vuorotellen Millan ja minun keruupaikan välissä. Pikku Tildakin juoksee jo niin tomerasti muiden mukana.

 

 

Allu_rentona.jpg

Alexa ottaa odotuksen rennosti, se köllöttelee mielipaikassaan säkkituolissa

 

20.7

Viivin pojat Arman, Jere ja James 5 kk, railakkaasti onnea kolmosille!

14.-15.7

Merja ja Eddie vierailu

 

Eddie_ja_pallo.jpg

Eddie 5,5 kk

 

Merja ja Eddie hyppäsivät tampereella junaan ja matkasivat meidän luokse Vilppulaan. Elämänsä ensimmäinen junamatka oli mennyt hienosti Eddien osalta; nukkuen :) Voi miten hellyttävä Napsun ja Eddien tapaaminen oli. Aivan selvästi Napsu muisti poikansa, sillä se käyttäytyi aivan erilailla tiistaina käynyttä Jereä kohtaan  (Viivin pentu). Vietimme mukavat 2 päivää syöden, juoden, jutellen, nauttien ja koirien touhuja katsellen.Olimme suunnitelleet käyvämme Merjan ja Eddien vierailun aikana mukavissa paikoissa koirien kanssa mutta järkyttävä helle vesitti suunnitelmamme. Täytyykin ottaa tämä vierailu pian uudelleen.

Eddie nautti tyttösten seurasta eikä se malttanutkaan päivän aikana ottaa nokosia. Illan tullessa se mässähtikin pingviinin (uni ei tule ilman tätä pehmoa) viereen nukkumaan. Eddie on valtavan aamu-uninen, se lekottelee ja venyttelee petillään vielä pitkään muiden noustessa ylös. Ei ole tullut siinä asiassa siskoonsa, joka ponkaisee pystyyn ensimmäisenä aamulla ja rupeaa oitis leikkimään ja on heti virtaa täynnä.

 

Eddie_ja_Tilda.jpg

Eddie ja Tilda viihtyivät yhdessä. Ne ovat kooltaan samankokoisia. Kuvassa Eddie vasemalla ja Tilda oikealla

 

 

13.7

Tänään sirutettiin uudelleen meidän kasvattimme Jere, Jeren siru oli kadonnut/rikkoutunut. Uusi sirutus meni hyvin, vaikkakin Noraa (Jeren pikkuemäntä) hirvitti suuri neula. Jere on hurjan reipas pentu, sosiaalinen ja rohkea. Eläinlääkärin jälkeen tulimme porukalla meille. Minä trimmasin Jeren, Raija on pitänyt Jeren turkin moitteetomassa kunnossa. Eikä turkissa ollutkaan kuin pientä siistimistä. Ihana todeta että kyllä villakoiran turkinhoito käy hienosti aloittelijaltakin. Jerehän on perheen ensimmäinen koira. Jeren tapaaminen meidän tyttösten kanssa ei sujunutkaan ihan mallikkaasti... Jere on rohkeudellaan aikas tunketteleva, Alexa ja Napsu ottivat heti herneen nenäänsä. Isot likat piti pistää hetkeksi jäähylle ja Jere sai purkaa energiaansa pikku-tyttöjen kanssa. Hetken päästä sopu säilyi jo koko porukan kesken. Harmi vain kun ilopito jäi lyhyeksi kun minun piti rientää iltavuoroon. Kuvien ottamiseenkaan ei jäänyt kunnolla aikaa ja nekin jotka nappasin eivät ole julkaisukelpoisia :(

 

10.7

Alexan pennut Danilo,Waldo,Ami ja  Ebba täyttävät tänään 1 vuotta. Peu Baw:n väki toivottaa hurjasti onnea!

 

Ebba_1_v.jpg

Tässä kirmaa 1-vuotias Ebba-neiti, joka vietti syntymäpäivänsä kesälomareissussa Reposaaressa

Täältä löytyy lisää juttua Reposaaren reissusta Armanin luona

 

6.7

Satu ja Tuomas-vauva hakivat tänään Amin kotiin.

 

Tuomasvauva.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami_hymytytto.jpg

 

 

 

 

Ami on oikea hymytyttö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aiti_ja_tyttaret.jpg

 

 

 

 

Tässä Alexa-äiti tyttärineen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.7

Agilityn jatkokurssi alkoi tänään. Eban ja Millan harjoituksista voit lukea täältä

4.7

Forssa KR  3.-4.7

Eban ensiesiintyminen junioriluokassa! Tuloksena hienosti JUN ERI, JUK 2, PN 3. Tässä arvostelu

1.7

Tilda ja Eddie 5 kk Hurjasti Onnea pikkuiset!

30.6

Laumamme oli yksin kotona eilen kun olimme kaikki aamuvuorossa , tosin Manu meni vasta 11.00 ja Arppa pääsi jo 14.00. Joka tapauksessa hienosti oli mennyt. Veimme koko lauman sitten Pollariin juoksemaan ja purkamaan energiaa. Koirat juoksivat helteestä huolimatta niin että tanner tömisi, Napsu ja Tilda kävivät kahlailemassa ojassa jossa oli mukavasti vettä. Alexa, Ebba ja Ami tyytyivät vain latkimaan sieltä, nämä hienohelmat eivät tassujansa sotke :)  Mukava kun Aminkin voi pitää täysin vapaana, tottelee hienosti ja on muutenkin sopeutun meidän sekalaiseen sakkiin.  Illalla pesin Amin ja trimmasin, kyllä nyt on söpö tyttö.

 

fiilistely.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etualalla Ami ja Ebba, takana Napsu keppi suussaan ja Alexa

tilda_tukka_silmill_ja_kieli.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä pikku Tilda tukka silmillä

 

lauma_vauhdissa.jpg

Tässä koko lauma vauhdissa

 

 

siskokset.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siskokset

 

 

Hakkilinnut.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekaa kertaa koeajossa uusi isompi häkki ja kivastihan siellä 4 puudelia matkustaa, ainakin nämä lyhyemmät  matkat.  Napsu-rinsessa matkusti takapenkillä, hän ei tuommoisten rääpäleitten sekaan viitsinyt mennä :)

 

 

Ami_puunattuna.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä Ami puhtoisena, Amilla on upea tuuhea turkki. Ei takun takkua löytynyt vaikka pesusta ja harjauksesta olikin jo aikaa. Kateeksi käy kun sisko Eballa on aivan mahdoton takkuvaihe meneillään ja turkkikin on paljon pehmoisempaa laatua. 

Värikin tasaantui mukavasti kun kuollutta auringon paahtamaa karvapintaa lyhennettiin. Ami käyttäytyy hienosti hoitotilanteissa, ilo on tällaista puudelineitosta hoitaa :)

 

28.6

Kasvattimme "Ami" Peu Baw Pallene tuli hoitoon meille viikoksi, isäntäperheen kesälomareissun ajaksi. Ami  kotiuitui nopeasti.  Se löysi  heti yhteisen sävelen  Eban kanssa ja ne yhdessä rupesivat kiusaamaan Tildaa. Tilda ei ollut milläskään hurjasta menosta, mutta välillä pikku ipanoita piti vähän toppuutella ettei leikki karkaa vallan käsistä.

 

Ami_hoitoon.jpg

Ami 11 kk

 

27.6

JUHANNUS 25.-27.6

jussi10_Ebba_hiekkakasalla.jpg

 

jussi10_Ebba_veneessa.jpg

Koirat nauttivat mökkiviikonlopusta täysillä. Ne saivat olla koko ajan vapaana ja peuhata hiekassa ja metsikössä. Kävimme myös koko lauman kanssa soutaen lähisaaressa. Pikku-Tildalla pidimme pelastusliivit päällä koko saarireissun sillä meillä oli vielä hyvässä muistissa se miten Alexa pikkuisena lipesi kalliolta. Tilda pysyi sentään kuivana kuten kaikki muutkin koiramme.  (Milla oli kyllä kameran kanssa valmiina, taisipa toivoa pientä pulahdusta :))

Lisää kuvia löytyy täältä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

jussi10_laituri.jpg

Näkymä mökkirannastamme, rannassa näkyy sauna

 

jussi10_koko_porukka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24.6

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!

Arppa on töissä vielä tänään 22 asti, joten me lähdemme vasta huomenna jussin viettoon mökille perinteisesti juhannustorin kautta. Pitäähän sitä mukaan ostaa mansikoita ja herneitä, puhumattakaan uusista perunoista, njam. Nyt onkin jännää koirilla, Viivi laivakoira puuttuu joukosta ja meillä on mukana 2 ensikertalaista, sillä Ebbakaan ei ole vielä ollut veneen kyydissä. Sehän syntyi viime heinäkuussa ja on käynyt mökillä vain talviaikaan :)

Tänään kävimme laittamassa mökkiä juhannuskuntoon, piti kiertää paikat sillä silmällä että mukana on vielä nelikuinen Tilda-tyttönen. Kyllä koirat nyt saavat nauttia kun mökillä saa olla kaiken aikaa ulkona vapaana. Pakkasin jo kameran mukaan että saan sitten napsittua kuvia teidän iloksi :D

 

22.6

Alexa on vieraillut Charlien luona, odotamme apr/pun kääpiövillakoiranpentuja syntyväksi viikolla 34. Kiitos Hilkka (kennel Nefers) että saimme käyttää upeaa Charlieta.

20.6

Viivin pojat 4 kk, Onnittelut :)

19.6

Match- show Jämsä

Koirakoulu Onni järjesti mätsärin johon minäkin Tildan kanssa osallistuin. Tilda 4,5 kk oli hienosti sin 3. Pentuja oli hurja määrä, lähemmäs 30 kpl, joten tulokseen saapi olla enemmän kuin tyytyväinen. Tilda esiintyy upeasti, liikkuu iloisesti ja pönöttää paikoillaan häntä pystyssä. Se jaksaa seistä paikoillaan vaikka kuinka kauan, se tulikin tänään todistettua sillä pentuja seisotettiin oikein urakalla kun osallistujia oli noinkin paljon. Ja tuomari ei millään osannut tehdä valintaa :)

 

 

Jamsa_19.6.jpg

Kuvassa  meidän pennut :)  vasemmalta Sanna ja kiinanharjakoira Brenda joka oli ensimmäisessä mätsärissään (sin, ei sijoitusta), Taija Tildan kanssa, Hugo Taijan saluki (pun ei sijoitusta) ja Niina Bablo-salukinsa kera joka oli hienosti pun 3.

Tilda sai ruusukkeen ja oikein mieluisen palkinnon koirankin mielestä, sillä pussista löytyi kaulapantaan laitettavan tunnistuskapselin lisäksi  runsaasti erilaisia herkkuja pennulle:D

Lisäksi paikalla oli myös koiratanssinäytös.

 

 

koiratanssi.jpg

 

15.6

Tänään meillä oli agilitykentän kunnostustalkoot. Paikalla olikin kiitettävästi ihmisiä, kyllä talkoohenki on vielä mukavasti voimissaan :) Ilma ei ollut meille suosiollinen, sadetta saatiin niskaamme oikein toden teolla. Loppujenlopuksi ei kuivaa vaatepartta löytynyt kuin sukat, ne sentään säästyivät saappaissa kuivana. Kitkimme rikkaruohoja harjoituskentältä, se olikin kovin rapaista ja hiekkaista puuhaa. Mutta kyllä oli kiva nähdä siisti alue lopuksi. Olipa siellä myöskin mukana Piian neliviikkoiset belgi-vauvat. Sateen hieman tauottua otti Piia pennut tepastelemaan kentälle ja voi miten suloisia palleroita tuon ikäiset pennut ovat.

 

10.6

 

Ebba, Ami, Danilo ja Waldo 11 kk, Onnittelut  kaikille!

Milla lähti nyt kaksin Eban kanssa agility harkkoihin, niistä voit lukea täältä  Tämä siitä syystä koska Ebba on niin kovasti minun perään ja tekeekin hyvää että joku toinen ohjaa sitä. Kotona ollessaan jos minä olen lähellä niin Ebba ei suostu tekemään mitään harjoituksia muiden kanssa vaan nysvää aina minun vierelläni. Harjoitukset olivatkin menneet oikein kivasti vaikka Millalla olikin epäilyksensä:)

Harjoitusten aikana minä lähdin Taijan kanssa vanhalle Sassin lentokentälle koiria juoksuttamaan. Meillä oli mukana Napsu ja Taijan Hugo- saluki. Koirat nauttivat kun saivat juosta vapaana, Taija luuli että Napsu jää Hugon jalkoihin mutta hienosti ne temmelsivät kokoerosta huolimatta. Harmi ettei tullut kameraa mukaan, olisi saanut lennokkaita otoksia.

Niin Napsu kuin Ebbakin makoilevat nyt umpiunessa niin on rasittavia nämä harrastukset.

 

 

6.6.

Jämsä KR

Kasvattimme Peu Baw Pallene "Ami"n ensimmäinen virallinen näyttely, tuloksena hienosti JUN ERI, JUK 4 arvostelun voit lukea täältä

 

Ami_Jamsa_KV.jpg

Ami  paras narttu kehässä, Ami neljäs koira vasemmalta

 

Ami_eka_nayttely.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29.5

Mäntän Härvelipäivät ja -mätsäri

Tilda 4 kk osallistui tänään ensimmäiseen mätsäriinsä. Pentuja oli 11 ja Tilda tuli upeasti Bis-pentu 2. Tilda sai ensimmäisen ruusukkeensa ja tutin muotoisen rouheluun ja kivan narulelun.

 

bis_pentu_2.jpg

 

 

 

24.5

Viime viikolla oli ilmoittautuminen (Ebba ja minä) agilityn alkeiskurssille . Tänään olikin vuorossa toko-osuus jossa koirakot tarkastettiin ja katsottiin hieman koirien ja ohjaajien taitoja. Oli luoksetuloa, kontaktiottoa , paikallaolo ja vielä toisten koirien kohtaamisharjoituksia. Kaikilta sujui oikein hyvin ja kaikki koirakot hyväksyttiin kurssille joka järjestetään 2 kertaa viikossa. Kurssin järjestää Virtain Kirsut

20.5

Toukokuussa kaikki näyttävät järjestävän mätsäreitä ja mikäs niissä käydessä näin kauniilla ilmalla. Tänään lähdimme Millan, Taijan ja Sannan kanssa Jämsään. Mukana meillä oli Ebba ja Tilda (turistina), sekä Taijan Hugo saluki ja Sannan kiinanharjakoira Brenda (turistina sekin).

 

200510_jamsa_porukka.jpg

Sanna, Taija, Hugo, Milla ja Tilda

Ebba ja Hugo joutuivat pentukehään yhtäaikaa, ja Hugo vei voiton. Sinisten kehässä Ebba oli ykkönen ja punaisten kehässä Hugo oli kolmas. BIS kehässä palkittiin vain kolme eikä Ebba sijoittunut .

Myös Ami menestyi hienosti. Se oli punaisten pentujen kakkonen. Satu iloitsikin saadessaan ensimmäisen palkintopokaalin :) Perheen toinen koira hovawart Ganda oli ensimmäistä kertaa kehässä isäntänsä Tuomon kanssa. Jännityksestä huolimatta Ganda sai punaisen nauhan ja sijoittui toiseksi isoissa. Hieno saavutus, sillä isoja koiria oli hurjasti.

 

200510_jamsa_Tuomo_ja_Ganda.jpg

Ganda ja Tuomo

 

Turistikoirat Brenda ja Tilda saivat valtavasti kokemusta hälinästä, ihmisistä ja eri rotuisista koirista. Molemmat käyttäytyivät todella reippaasti.

200510_jamsa_Tilda.jpg

200510_jamsa_Brenda.jpg

 

Tilda 16 viikkoa ja Brenda 12 viikkoa

Tällä kertaa Eban palkintopussista löytyi rakkauslaulu-cd, meikkipussi ja koiranruokaa :) Seuraavaksi mätsäröimme Mäntän härvelipäivillä viikon päästä. Koirat saavat mukavasti harjoitusta ennen kesän näyttelyitä.

 

 

13.5

Mäntässä järjestettiin mätsäri johon osallistuimme Eban kanssa. Myös Satu ja Ami tulivat kisaamaan. Helatorstain upeassa säässä oli paikalla saapunut runsaasti tuttuja koirakoita.  Varsinkin pennuissa on paljon työkavereitteni koiria, Leena ja cairnterrieri Roope 6 kk, Taija ja saluki Hugo 6 kk, Katin cairnterrieri Siru 7 kk ja meidän Ebba 10 kk. Me saimme kaikki sinisen nauhan ja juoksimme sitten kaikki samassa kehässä sijoittuen niin että Siru oli neljäs, Ebba kolmas ja Hugo toinen. Roope ei tällä kertaa sijoittunut. Ei siis yhtään hassumpi päivä :) Ami sai punaisen muttei sijoittunut.

 

Satu_ja_Ami.jpg

Satu ja Ami kehässä

 

Mina_ja_Ebba_keha.jpg

Ebba ja minä kehässä

 

 

Ami_ja_Ebba.jpg

 Siskokset Ami ja Ebba 10 kk

 

 

Brenda.jpg

Taijan tyttären nakupentu Brenda ei päässyt vielä kehiin koska on vielä vauva

 

Hugo_ja_Ebba.jpg

Tässä sinisten pentujen kolmonen Ebba  ja kakkonen Hugo

 

12.5

Napsu ja Eddie kannustivat Leijonia Suomi-USA pelissä :)

 

Napsu_suomitakissa.jpg

Napsu Vilppulassa ja Eddie poika Tampereella

 

suomipoika.jpg

 

sivuttain.jpg

 

 

11.5

Minä (Milla) kävin pitkästä aikaa mätsärissä Alexan kanssa. Äiti ei päässyt osallistumaan koska hän oli näyttelyharjoituksissa Eban kanssa. Näyttelyharjoituksia järjestävät Virtain Kirsut neljä kertaa toukokuun aikana. Osa näyttelyharjoituksiin ilmottautuneista oli kilpailemassa mätsärissä, joten jäljelle jääneet kurssilaiset saivat kunnon teho-opetusta. Ebba oli saanutkin olla yli tunnin kehässä kun osallistujia oli pienempi porukka.

Mätsäri järjestettiin Kuoreveden koululla Hallissa. Paikan päällä törmäsin Alexan pentuun Amiin ja sen perheeseen. Kyseessä oli Amin ja Sadun ensimmäinen kehäesiintyminen. Jännityksestä huolimatta Satu pärjäsi hienosti ja Ami esiintyi mallikkaasti. Tuloksena Ami oli sinisten pentujen ykkönen ja BIS 5.

Alexa esiintyi iloisesti ja oli punaisten kolmonen.

 

 

Matsari_Halli_ja_Milla.jpg

 

 

matsari_halli_alexa_ja_ami.jpg

Alexa ja Ami

satu_ja_ami.jpg

Satu ja Ami BIS kehässä

 

10.5

Jere tuli aamupäivällä vierailulle. Oikein yllätyimme kuinka rohkea ja sosiaalinen Jere on. Se ei arastellut laisinkaan vaan tuli tervehtimään iloisesti kaikkia ihmisiä ja koiria. Se löysi heti yhteisen sävelen Tildan kanssa ja leikki yltyi välillä turhankin vauhdikkaaksi. Jerestä on kasvanut kunnon jötikkä ja sen molemmat kivekset tuntuivat paikoillaan. Nuoresta iästään huolimatta Jeren omistaja Nora hoitaa pentuansa esimerkillisesti, tietysti äitinsä avustuksella.

Jere pestiin ja trimmattiin komean näköiseksi. Jere ei vastustellut pesua tai konetöitä laisinkaan. Tässä muutama kuva vierailulta. Meno oli sen verran hurjaa että kuvia ei ollut helppo napata.

 

1015_Jere_ja_Tilda.jpg

Jere ja Tilda

 

1005_Jere_kirmaa.jpg

Jere juoksee

 

29.4

 

 

 

viivin_muistokuva.jpg

 

 

Viivi nukkui ikiuneen vakavan sairauden murtamana. Kiitos kaikille tuesta jota ihanat ystävämme ovat antaneet. Tukenne auttaa surusta selviämiseen. Olkoon ensi vappu iloisempi.

 

muistokukat.jpg

 

Lea ja Liisa muistivat Viiviä kukkasin ja koskettavalla runolla

"Niin vaikeni ääni tassujen, sammui liekki suuren sydämen.

On poissa katse tummien silmien ja haukkua kuule en.

Vaan jokainen kaunis muisto, hetki täynnä elämää, kun näitä muistelen en koskaan yksin jää"

Lämmöllä Lea ja Liisa

 

 

23.4

Danilo, Sanna ja Juho kävivät tervehtimässä Alexaa ja Ebbaa. Aluksi Daniloa hirvitti tyttöjemme hurja meno, mutta hetken arastelun jälkeen sekin innostui leikkimään pihalla muiden kanssa.

Vierailun aikana Danilon turkkia hieman kevennettiin kesää varten. Kotona Tampereella Danilo on aloittanut agilityn. Uudesta harrastuksestaan Danilo on aivan innoissaan. Aiemmin se on käynyt myös pentukurssilla.

Tässä muutama vierailulta. Lisää kuvia löytyy Danilon sivulta. Danilon vierailusta on tulossa myöhemmin vielä video!

 

Danilo_Allu_Ebba7.jpg

Äiti ja lapset

nelikko_plus_Danilo.jpg

Ebba, Tilda, Alexa, Napsu ja Danilo

 

 

 

18.4

Toivumme pikkuhiljaa "tyhjiöstä" minkä pentujen uusiin koteihin muuttaminen aiheutti. Viivi etsiskeli huolestuneena poikiaan mutta tyytyi pian kohtaloonsa, ja vaikuttaa nyt jo melko rauhalliselta. Tilda oli selvästi hieman hämillään kun leikkitoverit lähtivät. Koko lauantai iltapäivän kaikki koiramme Tildaa myöten vain makoilivat, Tildalle ei oikein ruokakaan maistunut. Mutta illan tullen kyllä piristyivät ja olikin sitten semmoinen meno kun ravasivat ympäri taloa. Napsu leikkii aivan ihanasti Tilda-tyttönsä kanssa, se kanniskelee Tildalle leluja joilla ne sitten kisailevat.

Tänään on niin kylmä ja kolea ilma ulkona ettei Tildan kanssa olla kuin pyrähdetty pissille pihalle. Tilda ihmettelee kovasti märkää maata ja taivaalta tulevaa räntäsadetta. Sen mielestä on vallan hauskaa juosta kuivien lehtien perässä joita tuuli tuivertaa.

15.4

Viivin pentu  Peu Baw Premiere "Alvin" 2v. ONNITTELUT!

 

11.4 KANKAANPÄÄ RN

Ebba PEK1 KP ja ROP-pentu.  Arvostelu

ebba_rop_pentu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ebba_rop-pentu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.4

Alexan pennut  Danilo, Waldo, Ami ja Ebba 9 kk, Onnittelut koko joukolle

7.4 

Meillä on tänään  yhteis-synttärit 14 v

Tänään Viivi täyttää 7v,  Napsu täytti 4 v (23.3) ja Alexa 3 v (26.3). Tänään niitä sitten juhlitaan yhteis-synttäreiden muodossa. Ensin kävimme pitkällä lenkillä tyttösten kanssa. Yleensä lenkkeilytän koirat kaksi kerrallan pareina Viivi/ Ebba ja Alexa/ Napsu. Nyt lähti Arppakin mukaan ja veimme koko köörin kerralla. Tyttöset saivat juosta vapaanakin pienellä metsätaipaleella. Kotona päästiinkin pesupuuhiin senverran kosteata keliä vielä on. Viivi oli köpötellyt kaikista nätimmin, sen tassuista ei juurikaan mitään likaa löytynyt. Kun taas Napsu-rinsessa oli tuonut jalkakarvoissaan aikamoisen palasen "metsää" mukanaan. Alexa ja Ebbakin ovat aikamoisia kuratassuja. Lenkin päälle sankarit saivat synttäriannokset :)

 

Synttari_kalat.jpg

 

Tässä annokset jollaiset synttärisankarit saivat. Tein jauhelihamurekkeesta, juustosta ja makkarasta kalamuotilla kuvioita. Ja kyllä maistui.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja tässä päivänsankarit :) Alexa 3, Napsu 4 ja Viivi 7 v.

Synttarisankarit.jpg

ps. Viivi sai kesälookin, vedin sille oikein läpyskä-korvat, kalotti olisi pitänyt jättää hieman suuremmaksi sillä pää näyttää nyt hassun pikkuiselta.

 

 

27.3

VILLAKOIRIEN ERIKOISNÄYTTELY

Ebba ensimmäistä kertaa näyttelyssä ja hienosti  PEK1, KP ja VSP-pentu arvostelu

 

 

Ebba_VSP.jpg

 ROP pentu Lykkehuset's Mars Attacks  VSP pentu  Peu Baw Phoebe "Ebba"

 

 

 

Ebba_erkkari.jpg

Kuvat : Ritva Vuori

 Ebba ikää 8 kk

 

 

Erkkari_VSP_pentu.jpg

 

 

 

16.3

Mäntän Seudun Palveluskoirat-kevätkokous

Kokouksen yhteydessä palkittiin vuoden 2009 näyttelykoirakilpailun parhaat. Alexa oli viides 76 pisteellään. Napsu osallistui laatukoirakisaan ja oli siinä 3. yhdeksällä pisteellä. Laatukoira on tarkoitettu sellaisille koirille, jotka eivät ole saaneet näyttelyissä laatuarvosanaa kummempaa :)

Lisäksi siellä palkittiin koirat, jotka olivat valioituneet vuonna 2009. Alexakin sai hienon laatan kaiveruksineen. Ja tietysti nautiskelimme täytekakkukahvit.

 

 

Allun_mitali.jpg

 

 

10.3

EBBA, AMI, WALDO JA DANILO 8 kk  ONNEA!

25.2

Koirakoulun kevätkoulutus alkoi. Ebba aloitti penturyhmän. Lisää Eban ensimmäisestä koulutuskerrasta Eban omassa osiossa

20.2

Meillä on TOY pentuja!

Viivi synnytti tänään 3 mustaa urospentua.  Tästä pääset pentupäiväkirjaan

Viivi astutettiin 20 vrk:ta Napsun jälkeen.  Ja pentuset syntyivätkin ajallaan, ikäeroa Viivin ja Napsun pennuilla on 19 vrk:ta. Synnytys sujui hienosti, emä ja pikku-pojat voivat hyvin. Syntymäpainot vesseleillä:

uros A 135g "Saku"

uros B 175g "Ville"

uros C 155g "Jere"

 

Tässä kuva Viivin mahtavasta massusta

Viivin_vauva_massu.jpg

 

Tässä "massun sisältö"

viivin_pojat.jpg

 Saku, Ville ja Jere

 

 

 

13.2

 

Uusien rattaiden kyydissä Viivi, Alexa ja Ebba

Rattaat.jpg

Tänään kävin Eban ja Alexan kanssa shoppailemassa. Ostimme koirien kuljetusrattaat näyttelyreissuja varten. Minulla oli koirat mukana että saimme paikanpäällä kokeilla mahtuuko rattaisiin ainakin 2 villistä. Valitsimme räyhäkkään oranssin värisen kulkupelin. Kotona Viivi halusi heti kyytiin ja hienostihan sinne mahtuu kolmekin koiraa:)

 

10.2

EBBA, DANILO, WALDO JA AMI 7kk.  HURJASTI ONNEA!!!!

1.2

Napsu ajoitti synnytyksen upeasti lomani alkuun. 60 vrk tuli täyteen tänään ja rauhallisesti nukutun  yön jälkeen Napsu pyöräytti iltapäivällä 2 pentua. Pennuille avataan nyt oma sivu

 

 

30.1

 

img_8979.jpg

Nyt alkoi "äitiysloma". Tänään oli vielä aamuvuorossa ja nyt alkoi viikon loma. Toivottavasti pennut ymmärtävät syntyä nyt ajoissa :) Töitten jälkeen pesin Napsun, tein konetyöt ja siistin turkkiaa oikein kunnolla, josko pysyisi sitten siistimpänä pentulaatikossa.

 

Ebba lähti Ullan ja Arin luokse, Sara on kuulemma soitellut Ullalle päivittäin miten sillä on niin  ikävä Ebbaa. Tottakai minä lainasin pentua kun Sara ja Luca tulivat kylään Ulla-tädille. Se tekee Eballekin niin hyvää nähdä uusia ihmisiä. Toivottavasti meidän pikku "tärpätti" käyttäytyy kauniisti siellä.

                                                                                                                         59vrk

29.1

 

img_8968.jpg

Ebba jää aina kiltisti kotiin kun sille vain sanoo että "odota, käyn kaupassa". Silloin se hakee isännän tai emännän "reiskat" ja nukkuu niiden päällä. Kai se hakee jonkunlaista turvaa niistä :)  Tuossa kuvassa se on raahannut Arin reiskat säkkituoliin, mutta yleensä se vie kaikki nämä "aarteensa" kevythäkkiin jossa on Eban "turvapaikka". Parhaimmillaan siellä on ollut 4 aamutossua, rakas sika-vinku ja tyhjä juomapullo pesupallon kera. Eban piilopaikasta yleensä kaikki käykin ensin katsomassa jos tavaroita on kadoksissa.

 

22.1

Hurjat pakkaset vain jatkuvat. Koirien kanssa tehdään vain pikku lenkkejä, eivät ne itse ole milläskään pakkasista mutta täytyy vähän toppuutella ulkona oloa. Napsun massu kasvaa kasvamistaan, se loikoilee pitkin päivää ja vetäytyy monesti eri huoneeseen toisista koirista.Duracell-pupu on taas muuttunut niin ihanan raukeaksi ja rauhalliseksi. Vuorokausia on jo 50 täynnä ja loppusuoralla ollaan :) Minä jään pian "äitiyslomalle", sain hiihtolomani mukavasti tuohon syynnytyksen aikaan.

 

napsun_massu_1.jpg

napsum_massu_2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21.1

Tarja miehensä kanssa kävi tutustumassa meidän villakoira- neitoihin. He ovat tehneet päätöksensä tulevasta koirarodustaan ja päätyneet mustaan kääpiöpuudeliin :) Voin vain onnitella hyvästä rotuvalinnasta ja toivottaa heidät  tervetulleeksi villakoirien ihastuttavaan maailmaan. Yritin parhaani mukaan antaa heille realistisen kuvan villakoiran hoidosta.

20.1

Tänään tein Napsulle konetyöt ja pesin sen. Trimmasin myös turkkia reilusti tulevaa synnytystä ajatellen.

10.1

Alexan pennut Danilo, Waldo, Ami ja Ebba 6kk tänään. Onnea!!!

9.1

 

Tässä olemme taas lähdössä ulkoilemaan jäälle.img_8912.jpg

Napsulla on sellainen ilme; "no mutsi, lähetään jo"

Napsu kun on tiineenä niin hänelle on puettu lämpimästi päälle. Topatun karvapuvun alla on vielä villapaita ettei masuun tule kylmä. Tuo karvapuku on muutenkin ihan paras...siinä on lämmin kaulus joka peittää kaulan ja lisäksi niskassa kiva läppä. Pysyy koko koira lämpimänä =D

Napsun raskaus on edennyt mukavasti. Siitä on tullut niin hellyydenkipeä ja usein se vetäytyy rauhassa levolle. Painoa on tullut 300 g lisää. Kyljet ovat levinneet ja massu kasvaa kovasti. Yritin mitata vartalon ympärysmittaa mutta heti kun Napsu näkee mittanauhan, se vetää mahansa sisään.

 

 

 

takana_danilo_alexa_ja_ebba.jpg

 

7.1

Danilo, Sanna ja Juho kylässä. Danilosta on kasvanut komia poika, on jo äitinsä kokoinen. Ebba ja Danilo löysivät yhteisen leikin pesupallosta, sitä ne jahtasivat pitkin taloa. Danilo oli kovin mustasukkainen kun Ebba kiipesi Juhon ja Sannan syliin :) Alexa välillä asettui ensin  Eban ja Danskun väliin, se on muutenkin kova suojelemaan Ebbaa "vierailta". 

 

 

Kuvassa Ebba on edessä ja Danilo on Alexan takana

Lisää kuvia on Danilon sivulla

 

 

 

 

 

 

 

 

5.1

Kävimme tänään Keuruun eläinklinikalla; Napsulla oli ultra ja Eban ylämaitokulmurit poistettiin. Ultrassa näkyi 2 pikku palleroa. Pentuja odotetaan syntyväksi helmikuun alussa. Molemmat pennut ovat varattuja.

Eban kulmurit poistettiin nopsasti nukutuksessa, ja saimme pökkyräisen neidon mukaamme. Ihanaa kun tämä meidän pikkuinen ikiliikkuja on edes yhden päivän hieman rauhallisempi :) Tuossa se vieläkin pötköttelee takan edessä  mutta pelkäänpä että kun ilta tässä koittaa niin johan siihen tulee virtaa. Eballa on tapana saada jokailtainen riehukohtaus jossa se painelee häntä suorana pitkin taloa. Ihme on että se ei ole loukannut vielä itseänsä, kun se puikkelehtii huonekalujen alta ja välistä. Isommat koirat eivät pysy sen menossa mukana.