Viivin neljäs pentue  synt. 20.2.2010

 

Pennut ovat muuttaneet jo uusiin koteihinsa

 

 

 

kivakuva.jpg

  

 

 

 

 

viivi tarmon esitt�m�n�.jpg jessevalio008_omasivu.jpg
emä Saguera Vice Angel "VIIVI"
isä FIN & EST MVA Sarahill Set The Limit "JESSE"
PRA PRCD terve (molemmat vanhemmat testattu)

11.5.2005 silmät Ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia

9.4.2008 silmät  Ei Hc-, PRA- tai RD-muutoksia

  polvinivelet (med.) 0/0

 

PRA PRCD terve (t-vanhemmat)

11.10.2007 silmät Ei Hc-,PRA- tai RD-muutoksia

11.10.2007 Polvinivelet (med) 0/0

 

Pentujen nimistä

Pennut saivat nimensä Chileläisten tulivuorien mukaan. Nimillä ei ole muuta erityistä merkitystä vaan ne valittiin koska ne kuulostivat mukavilta. Tietenkin voidaan ajatella, että tulivuoret ovat vaikuttavia ilmestyksiä, aivan kuten jokainen pentukin omalla tavallaan.

 

 

Pentueen painotaulukko

 Paino Arman  James
 Jere
 1 vrk  130 g  180 g  157 g
 2 vrk  132 g  190 g  165 g
 3 vrk  140 g  215 g  190 g
 4 vrk 170 g 240 g 200 g
 5 vrk 200 g 270 g 220 g
 6 vrk 225 g 300 g 250 g
 1 vk 240 g 320 g 270 g
 2 vk 420 g 520 g 450 g
 3 vk 570 g 700 g 600 g
 4 vk 720 g 845 g 790 g
 5 vk 840 g 940 g 900 g
 6 vk 900 g 1000 g 1050 g
 7 vk 1040 g 1170 g 1140 g
 8 vk 1100 g 1300 g 1200 g

 

 

 

18.4

Myös James on kotitunut hyvin, kotiväki sanookin että aivan kuin se olisi aina asunut heidän kanssaan. James on tehnyt tuttavuutta Whippet Chilin kanssa ja suhtautuu pelottomasti siihen. Puikkelehtii Chilin jaloissa ja käpertyy sen lämpimään kylkeen. James suhtautuu kunniottavasti perheen kissoihin, on kovasti kiinnostunut niistä mutta kisut pitävät vielä välimatkaa.

17.4

Pentujen uusilta omistajilta tuli mukavia viestejä. Pennut ovat osoittautuneet reippaiksi ja rohkeiksi eikä kukaan heistä ole kärsinyt suuremmin koti-ikävää. Ensimmäiset yötkin olivat sujuneet rauhallisesti, mitä nyt pikku Arman oli kolmen aikaan yöllä saanut pienen "hepulikohtauksen". Ruoka on maittanut jokaiselle.

17.4

Kolmikko 8 viikkoa

Tänään Supriya perheineen hakee oman pentunsa Jameksen uuteen kotiin Helsinkiin. Jamesta odottaa uudessa kodissaan koirakaveri Whippet ja 3 koiriin tottunutta kissaa :)

 

 

Supriya.jpg

 

 

Tässä  Supriya sylissään ihan ikioma James-pentu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16.4

Tänään lähti kaksi pojista valloittamaan suurta maailmaa. Nora perheineen tuli hakemaan Jereä Jyväskylään. Ja myöhemmin illansuussa Riku vaimoineen haki pikku-Armanin Poriin.Jeren kotimatka oli taittunut mukavasti nukkuen, perillä uudessa kotikaupungissa iltapisut tehtiin hienosti ulos ja ruokakin pojalle maistui huolimatta jännittävästä elämänmuutoksesta. Armanilla olikin sitten hieman pidempi kotimatka, Hanna pisti viestiä matkalla että pikkuinen ei malttanut edes nukkua vaan katseli kiinnostuneena ympärilleen. Saapas nähdä miten pentujen ensimmäinen yö sujui uusissa kodeissaan.

Viivi äiti oli hieman levoton illalla, se nuoli Jameksen hyvin tarkkaan ja katseli ainokaistaan ja  minua vuorotellen ja äänteli huolestuneena; kuin sanoen että 2 puuttuu. James hakee turvaa Tildasta ja selvästi kaipailee veljiään. Saas nähdä mitä Viivi huomenna sanoo kun viimeinenkin pennuista tullaan hakemaan.

 

Nora.jpg

 Tässä Jere-pennun onnellinen omistaja Nora

 

 

Tässä pojat :

Ylärivissä Peu Baw Copahue  "Arman"

Keskellä   Peu Baw Chiliques  "James"

Alarivissä  Peu Baw Colachi     "Jere"

 

arman_8_vk.jpg arman_edest.jpg arman_naama.jpg
james_8_vk.jpg james_edest.jpg james_naama.jpg
jere_8_vk.jpg jere_seisoo.jpg jere_naama.jpg

 

 

 

 

 

Pojat_7_viikkoa.jpg

 

10.4

Kolmikko 7 viikkoa, ulkoilua ihanassa kevät säässä. Kyllä ruoka ja uni maistui kun oli ensin kovasti touhuttu ulkona huhtikuun auringossa.

 

 

Arman.jpg

  Arman

 

 

Jere_7_vk.jpg

Jere

 

 

 

James_7_vkjpg

James

 

 

 

 

 


7.4

Viivi-äiti täyttää tänään 7 v synttäreistä voit lukea täältä

Pennuilla myöskin  jännittävä päivä, tänään ajelimme Keuruun eläinklinikalle ja pojille tehtiin pentutarkastus ja heidät myöskin sirutettiin. Kaikki oli ok!  Taasen eläinlääkäri-täti sai pusun poskelleen, semmoisia pusuttelijoita nämä Viivin ja Napsun poitsut ovat :)

Nyt on myöskin tehty päätös kuka pojista lähtee minnekkin... "Arman" (Saku)Peu Baw Copahue lähtee Poriin, "Jere" Peu Baw Colachi Jyväskylään ja "James" (Ville) Peu Baw Chiliques Helsinkiin.

 

3.4

Kolmikko 6 viikkoa

 

Pennut_6_vk.jpg

 

 

 

 

 

 


 

 

6_vk.jpg

Tilda selättänyt Sakun, Ville istuu ja ihmettelee ja Jere kurkistaa sen selän takaa

 

 

Nayttaa_kielta.jpg

Saku näyttää kieltä Eballe

 

 

1.4

Kiirastorstai ja Aprillipäivä

Tänään meillä oli pesupäivä. Pesin jokaisen pennun, myös Tildan. Tein konetyöt, leikattiin kynnet ja trimmattiin hieman turkkejakin. Pentujen jälkeen myös Viivi-äitikin konettetiin ja pestiin.


31.3

 

 

Ulla_ja_Lilli.jpg

Ulla ja Lilli kävivät katsomassa pentusia. Koko koiralauma piiritti heidät täysin. Meidän kaikki isot ovat aivan ihastuneita Ullaan ja Lilliin, he ovatkin meidän koirien vakituinen hoitopaikka

 


27.3

Kolmikko 5 viikkoa

Tämä viikko onkin ollut yhtä hulinaa. Pentusten kehitys näkyy ihan silmissä. Kovasti on tehty tuttavuutta uusiin ihmisiin sillä vieraita on käynyt kovasti. Napsun pennuista Eddie on lähdössä jo uuteen kotiinsa Tampereelle. Vieraat ovatkin halunneet nähdä koko pentulauman kokonaisuudessaan. Pennut ovat kaikki sosiaalisia ja reippaasti ottavat kontaktia.

Isot pennut hieman isottelevat pikkupojille. Vaikka kokoeroa ei paljon ole niin sitä ollaan niin isoa että. Välillä leikki menee niin hurjaksi että isot roikkuvat pienten hännissä ja korvissa, ja silloin tarvitaan erotuomariksi ihmistä. Ja kyllähän Viivikin omiansa puolustaa jos se huomaa että isot riiviöt liikaa körmyttää hänen pikkuisiaan.

Pentusten isäkoiran omistajat Lea ja Mattikin kävivät katsomassa Jessen jälkeläisiä. Olemme Lean kanssa tyytyväisiä näihin molempiin yhdistelmiin.

 

 

 

Nelli_ja_pennut.jpg

Lealla ja Matilla oli mukana ihastuttava toyvillakoira neitonen Nelli 5kk. Tilda on ollut kova isottelemaan pikkupentusille mutta voi hirvistys kun se näki Nellin. Tilda juoksi kiljuen Millan syliin, niin kovasti se järkyttyi pienen mutta pippurisen Nellin tapaamisesta. Pistettiin välillä isoja koiria toiseen huoneeseen että pentuset saivat leikkiä yhdessä. Isot koirat ovat niin kateellisia pentujen huomioimisesta että häiläävät liiankin tunkettelevasti pentusten joukossa.

 

21.3

Tänään Napsun pennut halusivat tehdä tuttavuutta pikkupoikiin. He menivät kolmosten aitaukseen ja voi sitä pienten häntien heilutusta puolintoisin

 

Tilda_ja_pikkuinen.jpg

 

eddie_kutsuu_leikkiin_pikkupoikaa.jpg

 

 

 

 

 

Eddie kutsuu leikkiin 4 viikkoista pentua

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saku_4_vk.jpg

 

 

 

Saku mietteliäänä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iltapäivällä meillä kävi vieraita. Matti, Anne, Jari ja Liisa kävivät ihastelemassa pentusia. Vieraiden jälkeeen innostuin pesemään koko pentulauman. Isojen pentujen jälkeen oli vuorossa pikkupojat. Siistin vielä nassuja ja varpaita koneella kun edelliset konetyöt eivät olleet niin tarkat. Sitten pikkuiset pestiin ja föönattiin. Jerellä ja Villellä on suorat ja lyhyet turkit, Sakulla on hieman erillainen, pitempi ja tuuheampi. Viivillä oli kova hätä pentusista, se ei oikein tiennyt ketä vahtisi...sitä jota pestään vaan niitä jotka oottelivat vuoroaan. Pesun jälkeen Viivi otti jokaisen hellään huomaansa maitobaarille.

20.3

Kolmikko 4 viikkoa

 

 

Saku
4saku2.jpg
4saku3.jpg
Jere
4jere2.jpg 4jere.jpg
Ville
4ville2.jpg 4ville3.jpg

4saku.jpg

Saku suloisesti selällään

4ville.jpg

Ville kurkistelee olkapään takaa

 

18.3

Tein kolmikolle konetyöt, leikkasin kynnet ja siistittiin massunalusia. Urospentujen pistoolinseutu pitääkin ajella  paljon pidemälle kuin tyttösillä että pysyy siistinä :)

Pennut ovat reippaita ja liikkuvaisia. Kovasti jo touhuavat aitauksesssa ja kisailevat toistensa kanssa. Viivi-emo viettää vieläkin paljon aikaa pentusten kanssa hoitaen niitä hellästi.

17.3

Kolmikolle tarjottiin ensimmäistä kertaa kiinteää ruokaa ja upeasti kaikki ymmärsivät jujun ja osasivat latkia. Kolmikko on myös madotettu ensimmäisen kerran.

 

 

Kiinteaa_ruokaa.jpg

 

16.3

Toinen poika on varattu ja uusi koti löytyy Helsingistä! Tämä uros saa näillä näkymin nimekseen "James". Isän nimihän on Jesse ja poika saakin nimensä legendaarisen lännensankarin mukaan.

14.3

Pennuilla kävi vieraita.Riku ja Henna olivat viikonloppulomalla Himoksella ja saivatkin tulla pentusia katsomaan vaikka niillä onkin ikää vasta 3 vikkoa. He varasivat yhden pojista ja uusi koti löytyy Porista!

 

 

Viivin_valtakunta.jpg

 

Tässä on Viivin valtakunta, tästä on mukava vahtia ettei kukaan pääse salaa häiritsemään äidin kulllannuppuja.

 

 

13.3

Kolmikko 3 viikkoa

 

Pennut_3_vk.jpg

 

 

 

Ebba_ihmettelee.jpg

Ebba ihmettelee Viivin pentuja, vihdoinkin ne lähtivät liikkeelle :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3_vk_liikkeella.jpg

Tässä kolmikko liikuskelee Viivin huolehtivan katseen alla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


7.3

Koko kolmikolla simmut auki!

Tässä ovat poikien kaksiviikkois muotokuvat:

jere2vk.jpg Jere
saku2vk.jpg Saku
ville2vk.jpg Ville

 

 

6.3

Kolmikko 2 viikkoa

Sakun silmät auki ensimmäisenä :)

Viivin pojat kasvavat tasaisesti ja ovat kaikinpuolin tyytyväisiä. Viivi nauttii vieläkin täysin pentujen seurasta ja makoilee heidän vierellään tiiviisti lukuunottamatta ulkoilua ja syömistä.

 

 

pojat_1_viikko1.jpg

 

 

2.3

Kolmikko saa viralliset nimensä Chileläisten tulivuorien mukaan:

"Saku" Peu Baw Copahue

"Jere" Peu Baw Colachi

"Ville" Peu Baw  Chiligues

 

27.2

Pennut 1 viikkoa!

 

Pennut_1_vk_.jpg

Saku, Ville ja Jere tasaisen kokoisia huolimatta paino-eroista. Ville on rakenteltaan jytkympi kuin veljensä. Veljekset elelevät sopuisasti  eikä ruoka-aikaan näy semmoista kilpailua nisillä  kun Napsun "kaksosilla.Viivi näyttää nauttivan täysin siemauksin äitiydestä.


24.2

 

 

pojat4paivaa.jpg


Pentulaatikossa kaikki on hyvin. Viivi hoitaa pienokaisensa hienosti ja pojat kasvavat tasaista tahtia. Porukan pienin Saku on sitkeä veikko ja se pitää pienestä koostaan huolimatta hyvin puolensa nisillä.

4 vrk

Saku
saku4pv3.jpg saku4pv5.jpg
Ville
ville4pv1.jpg ville4pv5.jpg
Jere
jere4pv2.jpg jere4pv3.jpg

 

 

 

 

 

 

22.2

Näin jääkiekkohuuman kunniaksi Viivin pojat saivat nimensä Tupu-Hupu-Lupu-ketjun mukaan:

Saku, Ville ja Jere

 

Hupu-TUpu-Lupu_ketju.jpg

2 vrk

 

21.2

 

 

viivin_pojat.jpg

1 vrk

 

 

20.2

Pennut syntyivät tänään lauantaina. Synnytys eteni hyvin ja sujui helposti. Viivi kävi makoilemaan synnytyslaatikkoon jo perjantaina ja teki pesää välillä kiivaasti ja välillä makoili. Valvoskelin kuitenkin Viivin vierellä läpi yön kun ei voinut millään tietää koska H-hetki on. Nukahdettiin molemmat aamuyöstä muutamaksi tunniksi kunnes yhdeksältä aamulla synnytys alkoi. Ensimmäisenä syntyi pikkuinen 135g painava musta uros klo 9.30. Sitten suurin pennuista 175g klo 11.00 ja viimeisenä 155g painava klo 11.20.

Kaikki pennut ovat mustia uroksia (olin kyllä haaveillut jo pitkään Viivin tyttärestä mutta nyt se haave ei toteudu koska nämä ovat Viivin viimeiset pentuset)

 

 

 

onnellinen_iti.jpg

 

 

Tässä kuvia Viivin mahtavasta vauvamasusta:

 

Viivin_vauva_massu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

viivin_massu_60_vrk.jpgViivin maha kun vuorokausia 60 täynnä